Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 317 kJ / 1 032 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,68 g |
Tuky | 105,50 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 331 mg |
Sodík | 83 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 12,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mléko přivedeme skoro k varu a v mixeru do něj po částech vmícháme povolené máslo rozkrájené na kousky. Mixujeme 2 – 3 minuty.
Krok 2: Takto vyrobenou šlehačku dáme do kastrolu se silným dnem a přivedeme k varu. Snížíme plamen, aby jen probublávala a vmícháme kyselinu. Trochu mícháme, aby se houstnoucí šlehačka nepřichytla, a když zhoustne do konzistence řídkého pudinku, vypneme zdroj tepla a necháme na plotně zchladnout.
Krok 3: Pak dáme vychladit do lednice, kde zhoustne na konzistenci hustého jogurtu. Hmotu potom zbavíme přebytečné tekutiny (odkapáním v zavěšené utěrce, nebo odfiltrováním v tenké vrstvě na poskládané utěrce).
Zveřejněno 2. 1. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mascarpone z mléka - výroba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J2Yy
Moje poznámka
Mascarpone z mléka - výroba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J2Yy
Nejnovější recepty
Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta podle ČSN
Přidáno před 4 hodinami
Úžasná medová žebírka
Přidáno před 11 hodinami
Bramborová kaše zapečená s hermelínem
Přidáno před 11 hodinami
Křehký štrúdl
Přidáno před 12 hodinami
Aspik s vajíčkem
Přidáno před 15 hodinami
Cuketové vafle se smaženým květem
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvacetiminutový švestkový koláč
Fitulka před 1 hodinou
Fazolkový salát
Vlasta159 před 6 hodinami
Rajčatové chutney
BlaV. před 13 hodinami
Švestkový kompot
Backurka před 14 hodinami
Rychlý hrnkový ovocný koláč s drobenkou
Mondulka1981 před 15 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
DavidVolvo před 17 hodinami
Omáčka na špagety s cuketou
Majkaa před 17 hodinami
Salát Coleslaw
Kristina1 před 18 hodinami
Zeleninová polévka s cizrnou
Pepajz před 18 hodinami
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
Pepajz před 18 hodinami
Tématické fráze:
jak vyrobit mascarpone,
mascarpone domácí výroba,
výroba maskarpone,
jak vyrobit maskarpone,
výroba kozího másla,
mascarpone jak vyrobit,
jak vyrobit smetanu,
výroba másla z kravského mléka,
výroba másla z kozího mléka,
maskarpone výroba,
co vyrobit z mléka,
jak vyrobit smetanu z mléka,
jak vyrobit mascarbone,
výrobky z maskarpone,
výroba másla z kravské mléko,
mascarpone obrazky,
top recepty mascarpone,
jak se vyrábí mascarpone,
maskarpone domácí výroba,
recept na výrobky z kozího mléka
Suroviny:
mléko,
máslo,
šťáva citronová
Komentáře (17)
Jj, zase máte pravdu...
http://www.labuznik.cz/recept/vyroba-mascarpone-be...
Vy jste teda numero…
Co to tu zase nacvičujete za tanečky? Myslíte, že budu pískat jak vy budete trdlovat? No dobře, pro tentokrát
„Ne příliš lichotivý komentář“?
Proč nelichotivý? Nevím, co děvucha čekala…, že by páva?
Nelíbí se jí, že cítila máslo? A co asi tak mohla cítit? No pravda, ještě citron či připálené mléko. Ale možná očekávala vůni fialek…
A ta obhajoba? Necítím potřebu obhajovat mnou vložené rcp… Až na výjimky je mám odzkoušené, a když to někomu nejde, tak co s tím nadělám?
A ta sáhodlouhost? No..., máte recht!
Vyzkoušeno?
Tak kolik toho bylo z té jedné dávky?
A vyhodila, či do něčeho zpracovala?
Pokud jste měla kvalitní suroviny a něco nezvorala v postupu, tak to nemohlo být nepoužitelné… Např. do Tiramisu je to určitě vhodnější než pomazánkové nemáslo, patrně i přes to, že tam račte máslo cítit
...jde to z 3% i 1,5%ního mléka, takže i z toho kozího by to mělo být bez problémů.
Docela by mě zajímalo, jestli už někdo vyrobil kozí mascarpone. Možná budete první...
z 1 dávky
Stačí si pohlídat "odvodnění" hmoty... Prodávané masc. není tak tuhé jako to zde na obrázku
Tady je výroba (a ekonomičnost) ze smetany http://www.labuznik.cz/recept/vyroba-mascarpone-be...