Soljanka se salámem
Suroviny
Porce: 4 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 181 kJ / 760 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 77,98 g |
Tuky | 36,27 g |
Vláknina | 6,40 g |
Cholesterol | 240 mg |
Sodík | 2,59 g |
Sůl | 6,00 g |
Sacharidy | 28,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dáme smažit cibulku, na ni dáme salám nakrájený na nudličky. Až se salám opraží, přidáme protlak, brambory nakrájené na malé kostky a lžíci rýže.
Krok 2: Zalijeme 1 l vývaru (masox) a vaříme, dokud brambory nezměknou. Dochutíme pepřem a solí. Při podávání na talíř dáme lžící vychlazené zakysané smetany.
Zveřejněno 28. 1. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Soljanka se salámem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mnX9
Moje poznámka
Soljanka se salámem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mnX9
Nejnovější recepty
Husí prsa s bramborovo-hráškovým pyré
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí sendvič
Přidáno před 8 hodinami
Křupavé wrapy z HF
Přidáno před 8 hodinami
Hermelínová pomazánka se šunkou a pažitkou
Přidáno před 17 hodinami
Pivní sekaná
Přidáno před 17 hodinami
Jahodový mixík
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ovocný jogurťák
danila před 9 minutami
Macecha řezy
lenulenka1. před 28 minutami
Nadýchaný hrnečkový perník
vaja1 před 50 minutami
Tvarohové řezy, velmi šťavnaté
Vladka321 před 54 minutami
Tvarohovo-ovesný koláč s jablky
Majanov před 1 hodinou
Rebarborový koláč
Libasaba před 1 hodinou
Lahůdkový losos za 10 minut
Lucie1001 před 2 hodinami
Tvarohová bábovka s rozinkami
Capkajda před 2 hodinami
Bábovka s tvarohem
habis před 3 hodinami
Tématické fráze:
salámová soljanka,
soljanka polévka se salámem,
lotyšská polévka slolvjanka,
saljanka ze salamu,
zoljanka se salamem,
lotyssko recepty,
houby se salamem,
lotyšská soljanka,
nejlepší soljanka
Suroviny:
salám polosuchý,
cibule,
protlak rajčatový,
brambory,
masox hovězí,
rýže,
sůl,
pepř,
olej,
smetana zakysaná
Komentáře (3)
Cituji z Wikipedie: "Existují tři hlavní druhy této polévky, podle převažující ingredience (maso, ryby nebo houby). Všechny obsahují okurky nakládané ve slaném nálevu, a často zelí, nasolené houby, smetanu a kopr"