Super domácí paštika

Zavařeniny Doba přípravy: 2 HODINY 5 názorů

Zavařeniny Doba přípravy: 2 HODINY 5 názorů

Suroviny 12KS SKLENIC

4 kg vepřového laloku bez kůže
2 kg vepřových jater zbavených blan
0,5 kg uzeného špeku
1 kg cibule
2 paličky česneku
mleté nové koření
pepř
podravka nebo Kucharek koření do polévky

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme laloky na malé kousky, aby se daly za tepla dávat do mlýnku na maso. Dáme na plech, přidáme 3/4 kg cibule a česnek, který dáme pod lalok aby se nám nespálil.

  2. Zasypeme grilovacím kořením, přidáme vodu a dáme péct asi na 200°C, dokud lalok nebude úplně rozpečený.

  3. Mezitím zbavíme játra blan a rozmixujeme je. Játra dáváme do většího hrnce.

  4. Špek vysmažíme dozlatova a na špeku pak osmažíme zbytek cibule. Pomeleme upečený lalok a špek s cibulí, vše přidáváme do hrnce s játry.

  5. Mastné z plechu scedíme do hrnce a cibuli pomeleme a přidáme tam též.

  6. Pak tyčovým mixérem vše promícháme a ochutíme polévkovým kořením, které je dost slané, takže nesolíme.

  7. Pak dáme do sklenic asi 2 cm od vrchu a na 100°C vaříme 2 hodiny.

Komentáře k receptu Super domácí paštika

  • casino casino

    Tak jsem to vyzkoušel...
    Ten lalok má cosi do sebe:yes:
    Příprava je sice pracnější, ale zato dražší:-D:-D:-D
    Ochucení podle rcp za moc nestálo:no: tak jsem to dochutil podle svýho http://www.toprecepty.cz/recept/40869-pastikove-ko... a mačaft si pochrochtával i když místo prasečích jater jsem použil kuřecí jatýrka:-)
    No, je úsměvné, jak autor útlocitně řeší česnek, že aby se nespálil, a cibule je mu šumák...;-)

    Ale jinak...? Poměrně dobrý recept:-)

    Odpovědět

  • Marybar Marybar

    casino,děkuji za vysvětlení:-K

    Odpovědět

  • casino casino

    Marybar:
    Lalok?
    U nás ho zoveme podbradkem:-)
    *****
    Totok vyzkouším... Já cpu do paštik qanta škvařeného sádla a tady je to z jednoho laloku načisto:yes::-))
    Paštiky nezavařuji ale vycpávám jimi mrazák:-))

    Odpovědět

  • Marybar Marybar

    Prosím o informaci, co je lalok, bůček nebo co?Děkuji za odpověď:-p

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Děláme prakticky stejně, kupované paštiky už ani nekupujeme, tady člověk ví co si namele, to si sní, nepoužívám koření do polévky, místo toho strouhám muškátový oříšek;-):yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: příprava domácí paštiky domácí paštika video pastika z laloku domácí paštika domácí paštika diskuze domácí paštika recept domácí paštika z laloku domácí paštika recepty a video polevka z červene řepy domácí paštika recepty paštika s laloku domácí paštika z vepřového masa domací paštka pastika domaci recept na paštiku z laloku paštika video pastika lalok pastika z laloku a jater játrová paštika ládi hrušky video praseci lalok