Super domácí paštika
Paštika z kvalitních ingrediencí umí být vskutku lahodnou pochoutkou. Když ji navíc připravíte nejen z jater, ale také třeba z vypečeného vepřového masa, bude neodolatelná!
Suroviny pro 1 dávka
12 sklenic
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 139 149 kJ / 33 257 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 709,10 g |
Tuky | 3 277,04 g |
Vláknina | 82,40 g |
Cholesterol | 10,11 g |
Sodík | 11,05 g |
Sůl | 30,00 g |
Sacharidy | 216,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nakrájíme laloky na malé kousky, aby se daly za tepla dávat do mlýnku na maso. Dáme na plech, přidáme 3/4 kg cibule a česnek, který dáme pod lalok aby se nám nespálil.
Krok 2: Zasypeme grilovacím kořením, přidáme vodu a dáme péct asi na 200 °C, dokud lalok nebude úplně rozpečený.
Krok 3: Mezitím zbavíme játra blan a rozmixujeme je. Játra dáváme do většího hrnce.
Krok 4: Špek vysmažíme dozlatova a na špeku pak osmažíme zbytek cibule. Pomeleme upečený lalok a špek s cibulí, vše přidáváme do hrnce s játry.
Krok 5: Mastné z plechu scedíme do hrnce, cibuli pomeleme a přidáme tamtéž.
Krok 6: Pak tyčovým mixérem vše promícháme a ochutíme polévkovým kořením, které je dost slané, takže nesolíme.
Krok 7: Pak dáme do sklenic asi 2 cm od vrchu, zavíčkujeme a na 100 °C zaváříme 2 hodiny.
Zveřejněno 28. 1. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Super domácí paštika
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vzJ5
Moje poznámka
Super domácí paštika
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vzJ5
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Kuřecí kousky v lepkavé omáčce s pak choi
Přidáno před 7 hodinami
Třešňová granita
Přidáno před 12 hodinami
Broskvový kompot
Přidáno před 15 hodinami
Cuketové placičky s nivou
Přidáno před 17 hodinami
Starý jižanský recept na nakládané melounové slupky
Přidáno 29. 6. 2025 17:36
Naložený česnek v sádle
Přidáno 29. 6. 2025 17:15
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koláč s rebarborou a tvarohem
Lucie Hertlova před 3 hodinami
Řezy ORGASMUS
jaroslava.muckova61 před 7 hodinami
Vepřové srdce na smetaně
Sahula před 9 hodinami
Guláš z vepřového srdce a jater
Sahula před 9 hodinami
Křenová krkovička pečená s brambory
Sahula před 9 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
Werronika před 9 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
Evculina84 před 10 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
loribert před 12 hodinami
Mrkvová bábovka
Misad před 14 hodinami
Tématické fráze:
příprava domácí paštiky,
domácí paštika video,
pastika z laloku,
domácí paštika,
domácí paštika diskuze,
domácí paštika recept,
domácí paštika z laloku,
domácí paštika recepty a video,
polevka z červene řepy,
domácí paštika recepty,
paštika s laloku,
domácí paštika z vepřového masa,
domací paštka,
pastika domaci,
recept na paštiku z laloku,
paštika video,
pastika lalok,
pastika z laloku a jater,
játrová paštika ládi hrušky video,
praseci lalok
Suroviny:
lalok vepřový,
játra vepřová,
špek uzený,
cibule,
česnek,
koření nové koření mleté,
pepř mletý,
podravka,
koření grilovací
Komentáře (6)
Ten lalok má cosi do sebe
Příprava je sice pracnější, ale zato dražší
Ochucení podle rcp za moc nestálo
No, je úsměvné, jak autor útlocitně řeší česnek, že aby se nespálil, a cibule je mu šumák...
Ale jinak...? Poměrně dobrý recept
Lalok?
U nás ho zoveme podbradkem
*****
Totok vyzkouším... Já cpu do paštik qanta škvařeného sádla a tady je to z jednoho laloku načisto
Paštiky nezavařuji ale vycpávám jimi mrazák