

Super domácí paštika
Suroviny 12KS SKLENIC
- 4 kg vepřového laloku bez kůže
- 2 kg vepřových jater zbavených blan
- 0,5 kg uzeného špeku
- 1 kg cibule
- 2 paličky česneku
- mleté nové koření
- pepř
- podravka nebo Kucharek koření do polévky
Postup přípravy receptu
Nakrájíme laloky na malé kousky, aby se daly za tepla dávat do mlýnku na maso. Dáme na plech, přidáme 3/4 kg cibule a česnek, který dáme pod lalok aby se nám nespálil.
Zasypeme grilovacím kořením, přidáme vodu a dáme péct asi na 200°C, dokud lalok nebude úplně rozpečený.
Mezitím zbavíme játra blan a rozmixujeme je. Játra dáváme do většího hrnce.
Špek vysmažíme dozlatova a na špeku pak osmažíme zbytek cibule. Pomeleme upečený lalok a špek s cibulí, vše přidáváme do hrnce s játry.
Mastné z plechu scedíme do hrnce a cibuli pomeleme a přidáme tam též.
Pak tyčovým mixérem vše promícháme a ochutíme polévkovým kořením, které je dost slané, takže nesolíme.
Pak dáme do sklenic asi 2 cm od vrchu a na 100°C vaříme 2 hodiny.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Super domácí paštika
-
Tak jsem to vyzkoušel...
Ten lalok má cosi do sebe
Příprava je sice pracnější, ale zato dražší
Ochucení podle rcp za moc nestálotak jsem to dochutil podle svýho http://www.toprecepty.cz/recept/40869-pastikove-ko... a mačaft si pochrochtával i když místo prasečích jater jsem použil kuřecí jatýrka
No, je úsměvné, jak autor útlocitně řeší česnek, že aby se nespálil, a cibule je mu šumák...
Ale jinak...? Poměrně dobrý recept -
casino,děkuji za vysvětlení
-
Marybar:
Lalok?
U nás ho zoveme podbradkem
*****
Totok vyzkouším... Já cpu do paštik qanta škvařeného sádla a tady je to z jednoho laloku načisto
Paštiky nezavařuji ale vycpávám jimi mrazák -
Prosím o informaci, co je lalok, bůček nebo co?Děkuji za odpověď
-
Děláme prakticky stejně, kupované paštiky už ani nekupujeme, tady člověk ví co si namele, to si sní, nepoužívám koření do polévky, místo toho strouhám muškátový oříšek