Super domácí paštika

skotakmilan Kuchař: skotakmilan

Doba přípravy: 2 HODINY 12KS SKLENIC Zavařeniny 5 názorů

Suroviny

4 kg vepřového laloku bez kůže
2 kg vepřových jater zbavených blan
0,5 kg uzeného špeku
1 kg cibule
2 paličky česneku
mleté nové koření
pepř
podravka nebo Kucharek koření do polévky
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme laloky na malé kousky, aby se daly za tepla dávat do mlýnku na maso. Dáme na plech, přidáme 3/4 kg cibule a česnek, který dáme pod lalok aby se nám nespálil.

  2. Zasypeme grilovacím kořením, přidáme vodu a dáme péct asi na 200°C, dokud lalok nebude úplně rozpečený.

  3. Mezitím zbavíme játra blan a rozmixujeme je. Játra dáváme do většího hrnce.

  4. Špek vysmažíme dozlatova a na špeku pak osmažíme zbytek cibule. Pomeleme upečený lalok a špek s cibulí, vše přidáváme do hrnce s játry.

  5. Mastné z plechu scedíme do hrnce a cibuli pomeleme a přidáme tam též.

  6. Pak tyčovým mixérem vše promícháme a ochutíme polévkovým kořením, které je dost slané, takže nesolíme.

  7. Pak dáme do sklenic asi 2 cm od vrchu a na 100°C vaříme 2 hodiny.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 95 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Super domácí paštika

  • casino casino

    Tak jsem to vyzkoušel...
    Ten lalok má cosi do sebe:yes:
    Příprava je sice pracnější, ale zato dražší:-D:-D:-D
    Ochucení podle rcp za moc nestálo:no: tak jsem to dochutil podle svýho http://www.toprecepty.cz/recept/40869-pastikove-ko... a mačaft si pochrochtával i když místo prasečích jater jsem použil kuřecí jatýrka:-)
    No, je úsměvné, jak autor útlocitně řeší česnek, že aby se nespálil, a cibule je mu šumák...;-)

    Ale jinak...? Poměrně dobrý recept:-)

    Odpovědět

  • Marybar Marybar

    casino,děkuji za vysvětlení:-K

    Odpovědět

  • casino casino

    Marybar:
    Lalok?
    U nás ho zoveme podbradkem:-)
    *****
    Totok vyzkouším... Já cpu do paštik qanta škvařeného sádla a tady je to z jednoho laloku načisto:yes::-))
    Paštiky nezavařuji ale vycpávám jimi mrazák:-))

    Odpovědět

  • Marybar Marybar

    Prosím o informaci, co je lalok, bůček nebo co?Děkuji za odpověď:-p

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Děláme prakticky stejně, kupované paštiky už ani nekupujeme, tady člověk ví co si namele, to si sní, nepoužívám koření do polévky, místo toho strouhám muškátový oříšek;-):yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: příprava domácí paštiky domácí paštika video pastika z laloku domácí paštika domácí paštika diskuze domácí paštika recept domácí paštika z laloku domácí paštika recepty a video polevka z červene řepy domácí paštika recepty paštika s laloku domácí paštika z vepřového masa domací paštka pastika domaci recept na paštiku z laloku paštika video pastika lalok pastika z laloku a jater játrová paštika ládi hrušky video praseci lalok