Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rajská omáčka v pomalém hrnci

Hodnocení receptu je 4,7 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

sovicka16

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 211 kJ /
1 245 kcal
Bílkoviny147,05 g
Tuky9,80 g
Vláknina11,50 g
Cholesterol 282 mg
Sodík 6,43 g
Sůl15,60 g
Sacharidy136,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na plátky, může být i povolené zmrzlé maso. Krok 2: Ostatní suroviny, kromě koření, smícháme a nalijeme do pomalého hrnce, vložíme maso. Koření dávám do čajového vajíčka a zavěsím na kraj hrnce. Vaříme na high stupeň II. cca 4 hod. Krok 3: Pokud by omáčka byla řídká, můžeme ještě hodinu před dovařením přidat mouku rozmíchanou v troše vody. Podáváme s těstovinami nebo houskovým knedlíkem.

Zveřejněno 6. 7. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wOX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wOX

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Tak to je zatím nejlepší rajská, jakou jsem kdy uvařila!!!! A vůbec nej recept pro pomalý hrnec. Moc děkuji!

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

měla velký úspěch. děkuji za recept

broucek68 3. 1. 2018 18:02
to maso dáváte syrové:-8

Rozhodně uděluji kladné hodnocení za nápad, navíc jsem nikdy v pomaláči nezahušťovala předem a jsem spokojená - dala jsem tedy dle názorů jen 4 lžíce a přišlo mi to akorát. Dala bych více cukru tedy, ale to je můj vkus. A pak bych se ještě zamyslela nad tím dochucením, normálně ji dělám na cibuli, přidávám k těmto ingrediencím ještě špetku skořice a bobkový list, citron... a je lepší no. Ale tahle má rozhodně potenciál - a to je fakt mega snadný. příště obměním maso, či papriky.. A barva byla v pohodě - pěkná červená!

:yes:

Super,olizovali se všichni :-K:-K:-K:yes::yes::yes::yes:

Drobek: no přeci rajčata

Také ráda vařím v PH, ale rajská mě ještě nenapadla. Co nejdřív vyzkouším, děkuji za nápad.;-) Jinak v PH jsou barvy potravin trošku jiné, je to způsobeno právě pomalým vařením, chuťově ale výborné a navíc ráno nandám, nastavím stupeň a čas, potom už se o hrnec nestarám. Klidně odjedu do práce a až se vrátím mám jídlo hotové:-* (toto je pro nic/neregistrovaný/)

Ukládám a vyzkouším. Jsem rád, že se recepty pro PH množí. Jen tak dál. +2;-)

podle mě to vypada jak svíčková kde je červená barva?:-8

:-pNaprostá dokonalost sama. Rajská jedna báseň, a i omáčkový antitalent to dokáže. A dokonce má drahá choť prohlásila, že je to stejně dobré jako její mistrovský kus, klasicky vařená rajská.:yes::yes:
Pěju tady chválu zcela zaslouženou.:-))
Jen bych měl připomínečku, té mouky radši míň, naposled jsem dal opravdu 5 lžic, ale vrchovatých, no a bylo to trochu pudinkové;-(. Jak vždycky říkám, přidat se dá, ale vyndat to už nejde.:-O

Tématické fráze:
rajska omacka, pomalý hrnec recepty, rajská omáčka s hovězím, rajská omáčka v ph, pomalý hrnec, svickova v pomalem hrnci, rajská omáčka s hovězím masem, recept na rajskou omacku, recepty v pomalém hrnci, hovězí maso v pomalém hrnci, rajska omacka z hoveziho masa, hrnec na omáčky, recepty pro pomalý hrnec, rajská v ph, sladká rajská omáčka, hovězí rajská, pomalýhrnec, hrnec na omáčku, rajska omacka z ph, jednoduche recepty pro pomaly hrnec

Suroviny:
maso hovězí, protlak rajčatový, mouka hladká, voda, koření nové koření, pepř, koření hřebíček, sůl, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu