Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sekaná v srnčím hřbetu

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Svetlana Svetlana

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie883 kJ /
211 kcal
Bílkoviny17,36 g
Tuky15,12 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 199 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy1,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mleté maso okořeníme dle chuti či zvyklosti, vymažeme formu na srnčí hřbet a asi v tloušťce 1 cm "naplácáme" ochucenou sekanou (asi 2/3 množství). Krok 2: Dvě vajíčka rozklepneme do hrnečku, přidáme nastrouhaný sýr a lžíci hrubé mouky, vylejeme na maso no a "co dům dal" utopíme ve vajíčku - párek, barevné papriky, hrášek, kukuřice, nebo jen kolečka salámu. Krok 3: Navrch "naplácáme" zbytek sekané, dáme celé na cca hodinku do trouby. Krok 4: Po upečení se bez problémů vytáhne z formy, nakrájí a podává s obvyklými přílohami - my máme nejraději bramborovou kaši a zeleninový salát.

Zveřejněno 23. 10. 2008

Poznámka autorky Svetlana

Je to opravdu rychlé, nic nevyteče a všechno zůstane v masu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sekaná v srnčím hřbetu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ADop

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sekaná v srnčím hřbetu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ADop

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (41)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Zkusila jsem a povedlo se. I přes to, že jsem byla dost skeptická, když jsem viděla, jak se to peče :-D Maso jsem z formy vyklopila ještě na pekáč i s tou štávou, co pustilo a nechala jsem to ještě v troubě, aby to mělo krásnou kůrčičku i z té druhé strany. Všem moc, moc, moc chutnalo :-K

Super recept, bála jsem se toho a krásně mi to vyšlo a hlavně příteli mooooc chutnalo :-) , moc dobrý, určitě doporučuji :yes:

Super nápad, povedlo se a chutnalo :yes:

.....Rebi, chodím sem teď míň, než bych si přála...ale jsem moc, opravdu moc ráda za vzkazík k receptu...děkuju a jsem ráda, že chutná...(nám taky ;-))

Jani R.:-8díky:-K

Rebi, super fotky!!:-O

Světli,včera jsem dělala k obědu:-pformu jsem vystlala anglickou,aby to bylo echt dietní:-Dvýýýýborné:-!:-!:yes:bodík jsem dala už dávno,teď jen foto;-)

rebeko, dík...:-8

Světli,dělala jsem v sobotu,byla mňam:-!:-!manžel si pochvaloval,chutnala mu moc i po studenu,že je šťavnatá:-pdalší bodík:-K:yes:

Ten srnci chrbat - super napad!!!!! Urcite vyskusam, sekacku mame moc radi.:-p:yes::yes:

Svetlano,jsi prostě šikula,musím si vzít příklad a pokusit se znova:-8:yes::-D:-D

...Jiřinko, to "vrstvení" jsem nafotila hlavně kvůli tobě...:-):-):-)

Já ji dnes udělala v zapékací míse - vypadá jako dortík, také jsem tam dala párky na půl, červ.papriku,kousek brokolice, cibuli syrovou na kolečka, a zalít vajíčkem se sýrem, nahoru zase maso a dát podušenou cibulku a pak jsem to vytáhla z trouby, ale pekla jsem na 200 stupňů 1/2 hodinky a potom na 150 také půl hodinky, nakonec jsem stejně musela přikrýt alobalem, protože vršek hodně červenal, ale jinak dobré, kluci-chlapové "chrochtali" a já jsem jen ráda.:-)):yes: Jasně, že "bodan" už letí:yes:

Tak se tady dívám na všechny fotky a je fajn, že tady jsou, je vidět, jak kdo dělá a musím říct, že :-p:yes:

...holky, konečně jsem včera sekanou pekla...vkládám fotku, jak vypadá ta "moje"...v této je uprostřed vajíčko smíchané se strouhaným sýrem, a do toho vmáčklý debrecínský párek, pórek, červená paprika a maso bylo "vystlané" anglickou"....

Jejda,to jsem ráda že jste mě podpořily,jste skvělé:-D:-D:-D:-D,

Jiřinko, já jsem to včera taky smíchala všechno dohromady:-*:-*

Jiřko,dobré to je! Jaké vrstvení? Já bych z toho taky udělala hatláma patláma a bylo by!:-)):-D;-)

jiřino, podle fotky to muselo být dobré - na tom snad ani nic nejde zkazit.Fotka je jasným důkazem, že se ti to povedlo ;-):yes:

Pustila jsem se do receptu,ale jaksi jsem nějaká natvrdlá a nevěděla jsem si rady jak s tím vrstvením,tak jsem všechno spatlala dohromady a dala do srnčího hřbetu abych aspoň něco zachovala:-(No jak jsem stará tak jsem bl...;-(.Pořídila jsem fotky;-)

Hmm, maris, modrá je dobrá :-D:-D:-D

No, já jdu hned zítra na to. Sice nemám silikon, ale je tady psáno-srnčí hřbet, tak to zkusím a nebudu potřebovat ani bránici:-)

hanny - já vím, že silikonové formy mají dost odpůrců, ale já jich mám několik a jsem s nimi moc spokojená;-):yes:

Maris, pěkné, pěkné ! Silikonové formy moc nemám ráda, ale za fotky Ti budiž odpuštěno ! ;-):-D

Přidala jsem na kostičky nakrájený čedar, sušená rajčata a 1/2 červené papriky. ;-)

Tématické fráze:
sekaná recept, recept na sekanou, srnčí recepty, plněná sekaná párkem a vajíčkem, sekaná do formy, mleté maso v srnčím hřbetu, roláda z mletého masa v srnčím hřbetu, sekaná, srnčí hřbet recept, recept sekaná, recepty sekaná, kuřecí roláda v srnčím hřbetu, sekana ve formě, srnčí hřbet, sekaná se šlehačkou, recepty na sekanou, srnčí maso recepty, kuřecí roláda ve formě, sekaná z mletého masa, sekaná ze srnčího masa

Suroviny:
maso mleté, koření, vejce, mouka hrubá, sýr tvrdý,

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu