

Plněná sekaná Stenly
Suroviny 8 porcí
- 1 kg jemné ochucené sekané
- 20 dkg česnekové slaniny
- 4 lusky sterilované kapie
- kousek trampského cigára
- 4 vejce
- kousek pórku
- olej
- sůl
- pepř
- 1 cibulka najemno
- libeček
- hladkolistá petrželka
- trocha hořčice
Postup přípravy receptu
Na oleji osmahneme cibulku, pak přidáme nakrájené cigáro, nakrájený pórek. Na trochu udušenou směs rozklepneme vejce, osolíme a opepříme.
Formu na biskupský chlebíček vyložíme slaninou,rozetřeme polovinou sekané a na ni položíme na proužky papriku. Na papriku dáme vaječnou směs a posypeme bylinkami.
Nahoru rozetřeme druhou polovinu sekané. Potřeme hořčicí a přikryjeme slaninou. Dáme do rozehřáté trouby 230°C péct cca 3/4 hodiny.
Poznámka od kuchařky
Lze samozřejmě udělat z doma umletého masa napůl vepřové a hovězí. Sekanou koupil muž, že by si dal plněnou. Tak jsem mu ji naplnila.:-)
Doplňuji druhou variantu- plňka - smaženice z václavek a na to uzený sýr.:-)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Plněná sekaná Stenly
-
No no
-
Děkuji pěkně.
-
+12dobrotka
-
Jen se zakousnout
-
Taky dělám podobnou, mleté klasicky ochutím na sekanou , dovnitř vajíčko , párek , kapii, sýr
s bramborovou kaší super
-
-
to je krásný
+1
-
Mooooc pěkné!
Jednou jsem už plněnou sekanou dělala, tak bych mohla zkusit tu Tvoji
+7
-
Pájo..týýýýýý jo
pomixovat
a bude to krásně jemňoučké a našlehané
super nápad
-
Už se těším na fotky.Díky za milé komentáře.
-
Pájo,hned jak ji uhlídám
hnedle se do ní dám
mě se na tom receptíku nejvíc líbí,že to má ták pěkný tvar
z té formy
-
Lze v pohodě použít vepřový bok a ochutit.Já ho nemelu,ale mixuji.Pozor,záleží na výkonu mixeru,ať si ho nezničíte.
-
Pajasko, sekaná vypadá pěkně, ale Globus máme až v Č.budějovicích a to by se jaksi prodražilo
Možná, že tady bude také v supermarketech nějaká podobná
Dávám ti 5.bod
-
Rebi jooo,to je ona.
-
Ta bavorská sekaná má úplně jinou barvu než ta naše
my jí máme takovou bílou
Ale nepochybuju o tom,že toto je výborný recept
+5bodík