Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažák bez obalování (pro lenochy)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

24. 11. 2013 17:38

Suroviny

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

olejvsude

10. 2. 2021 14:17

Né že by mi to vyteklo ale olej stříkal uplně všude:-//:-//:-//:no::no:

medmic

5. 7. 2017 13:32

Vyzkouším, ale nevím jestli to bez kůrčičky bude ono :)

Bone

4. 11. 2015 11:40

Aby se neroztekl před utvořením kůrčičky, je možné dát sýr na deset minut do mrazáku a pak rovnou na rozpálenou pánev. ;-)

Danekole

23. 5. 2015 08:41

Zdravíčko všem,aby mi nevytekl smažák, tak místo mouky obalím sýr v solamylu. Úspěch zaručen ;-):yes:

MartaU

1. 3. 2014 16:09

Když se mi nechce obalovat sýr,nastrouhám ho,jako na brambor.placky.Misku vymažu tukem ,obsypu strouhankou,šupnu tam nastrouhaný sýr,můžeme dát celé vejce nebo trochu šunky,taky nastrouhat a
zasypat sýrem.Pak vemu pekáček,dám do něj asi 3cm vody a dám do rozehřáté trouby i s miskama sýru.Peču na 150 a hned zapínám brambory na sporáku.Vše je hotové najednou,jak sýry,tak brambory.Sýr je hotový,jak je z vrchu krásně růžový.Vyklopíme misku doprostřed talíře a okolo naskládáme brambory,uvařené a tatárečka a je to mnamka

Jitkas

28. 2. 2014 07:22

casino: Piastra znamena ve spisovne italstine opravdu plotna, plat. Syr vhodny ke grilovani se rekne vseobecne FORMAGGIO DA PIASTRA, takze to neni jmeno syru, ale druh, nebo urceni.. Jmena jsou ruzna, ale je to vzdy syr vyrobeny ze syroveho mleka a jen kratce ulezely, jsou jich desitky. Prakticky skoro vsechny italske syry se vyrabeji ze syroveho mleka. Ty urcene na gril(da piastra), jsou vetsinou ve forme valecku, nebo cihly a maji tenkou prirodni kurku, aby se na grilu "nerozjely"

casino

28. 2. 2014 00:51

U "mého" Itala jsem potkal sýr, který lze smažit bez obalování. Říká mu PIASTRA (plotna, deska, přeneseně sporáková plotna) ale myslím, že je to regionální název z Jižního Tyrolska.
Pro představu přidávám obrázek, pro případ, že byste něco podobného potkali u "svého" Itala... :-)

arrefeena

1. 12. 2013 23:45

1974andrea: přepuštěné máslo má větší odolnost

míla

26. 11. 2013 15:00

Majka8:jste moje krevní skupina taky mě květák nebaví ale obaluju tak,že růžičky postupně dávám do sáčku s moukou ve vajíčku vymáchám vidličkou a dám postupně do sáčku se strouhankou.dávám vždy tak 4 růžičky a protřepu.mezitím na hlubokém pekáči v troubě rozpálím na plný výkon 3/4lahve oleje dám květák a jednou obrátím a je hotovo.květák obaluji syrový.když olej vychladne přeleju do hrnku a mám na příště protože se vůbec nepřepálí:-)zkoušela jsem pokus omyl ale tohle klaplo:-D

Anna Kocikova

25. 11. 2013 17:42

Andri,tak toto vypadá lákavě:-p:yes::-K
Já dělávám smažený sýr v mikrovlnné troubě,je to malinko pracnější,ale zase se dá různě plnit a tam je 100% jistota,že nevyteče:-))http://www.toprecepty.cz/recept/21027-smazeny-syr-...

1974andrea

25. 11. 2013 13:07

Majda:Tak to mě mrzí, asi pozvolným pečením nebo typem sýru s vysokým podílem tuku;-)

Majda

25. 11. 2013 12:49

Zkusila a stejně mi to vyteklo kašlu na smažák!!!!:no::-*:-O

nati

25. 11. 2013 12:36

:yes::yes::yes::-D:-D;-)Hanka:

Hanka:

Hanka

25. 11. 2013 08:41

Majka8: Vychytávka na květák: udělám řídké těstíčko z hl.mouky, vajíčka a mléka - cca jako na palačinky + trochu soli - do větší misky . do toho nasypu růžičky květáku a opatrně převaluju, dokud nejsou všechny obalené v těstíčku - do větší uzavíratelné krabičky si dám strouhanku a postupně vkládám květák - misku zavřu, zatřepu a je obaleno - vyndám a vložím další várku ... je to razdva a bez opatlání:-))

Veronika.Hrozna

25. 11. 2013 07:53

Majka8:Stejně,celá upatlaná a nesnáším to ! Tak jsem zkusila rukavice z gumy. A teď obaluju vesele. :-)

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: obalovany syr v troube jak obalit sýr bez vajíčka jak se obaluje sýr smažák bez strouhanky smažák v těstíčku obalovany syr bez strouhanky obalovaný sýr jinak obalovaný strouhany sýr obalovaný sýr bez vajíčka v čem obalit květák smazak bez vajicka smažák z květáku smazak v troube smazak v troube v čem obalit sýr mouka na obalováni obalovaný smažený uzený sýr smažený sýr bez strouhanky strouhaný smažák obalování bez strouhanky

Suroviny: sýr tvrdý, olej

TopRecepty.cz

Smažák bez obalování (pro lenochy)

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m6wG