Smažák bez obalování ( pro lenochy )

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Pro začátečníky 51 názorů

Suroviny

1 silnější plátek tvrdého sýru ( cca 150g, síla 1,5cm)
olej
Recept si zatím oblíbilo 23 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Tento recept nerecept sem dávám spíš pro ty začínající kuchtíky, kterým se taky občas nechce obalovat sýr a přitom na něj mají takovou chuť jako já :-D Je to nejjednodušší úprava. Dělám už si ho takhle léta a je to i zdravější varianta smažáku. Určitě lze udělat i variantu se šunkou apod.

  2. Prostě ukrojíme silnější plátek sýru vhodného na smažení (eidam, gouda apod., vynikající je i uzený). Pánev necháme dostatečně rozpálit, přilijeme trochu oleje a na něj položíme sýr. Nespěcháme s obracením, necháme zespodu utvořit zlatavou kůrčička a poté teprve obrátíme a dopečeme z druhé strany. Toť vše, za 5 minut hotovo :-D

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Smažák bez obalování ( pro lenochy )

  • medmic medmic

    Vyzkouším, ale nevím jestli to bez kůrčičky bude ono :)

    Odpovědět

  • Bone Bone(neregistrovaný)

    Aby se neroztekl před utvořením kůrčičky, je možné dát sýr na deset minut do mrazáku a pak rovnou na rozpálenou pánev. ;-)

    Odpovědět

  • Danekole Danekole

    Zdravíčko všem,aby mi nevytekl smažák, tak místo mouky obalím sýr v solamylu. Úspěch zaručen ;-):yes:

    Odpovědět

  • MartaU MartaU(neregistrovaný)

    Když se mi nechce obalovat sýr,nastrouhám ho,jako na brambor.placky.Misku vymažu tukem ,obsypu strouhankou,šupnu tam nastrouhaný sýr,můžeme dát celé vejce nebo trochu šunky,taky nastrouhat a
    zasypat sýrem.Pak vemu pekáček,dám do něj asi 3cm vody a dám do rozehřáté trouby i s miskama sýru.Peču na 150 a hned zapínám brambory na sporáku.Vše je hotové najednou,jak sýry,tak brambory.Sýr je hotový,jak je z vrchu krásně růžový.Vyklopíme misku doprostřed talíře a okolo naskládáme brambory,uvařené a tatárečka a je to mnamka

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    casino: Piastra znamena ve spisovne italstine opravdu plotna, plat. Syr vhodny ke grilovani se rekne vseobecne FORMAGGIO DA PIASTRA, takze to neni jmeno syru, ale druh, nebo urceni.. Jmena jsou ruzna, ale je to vzdy syr vyrobeny ze syroveho mleka a jen kratce ulezely, jsou jich desitky. Prakticky skoro vsechny italske syry se vyrabeji ze syroveho mleka. Ty urcene na gril(da piastra), jsou vetsinou ve forme valecku, nebo cihly a maji tenkou prirodni kurku, aby se na grilu "nerozjely"

    Odpovědět

  • casino casino

    U "mého" Itala jsem potkal sýr, který lze smažit bez obalování. Říká mu PIASTRA (plotna, deska, přeneseně sporáková plotna) ale myslím, že je to regionální název z Jižního Tyrolska.
    Pro představu přidávám obrázek, pro případ, že byste něco podobného potkali u "svého" Itala... :-)

    Odpovědět

  • arrefeena arrefeena

    1974andrea: přepuštěné máslo má větší odolnost

    Odpovědět

  • míla míla(neregistrovaná)

    Majka8:jste moje krevní skupina taky mě květák nebaví ale obaluju tak,že růžičky postupně dávám do sáčku s moukou ve vajíčku vymáchám vidličkou a dám postupně do sáčku se strouhankou.dávám vždy tak 4 růžičky a protřepu.mezitím na hlubokém pekáči v troubě rozpálím na plný výkon 3/4lahve oleje dám květák a jednou obrátím a je hotovo.květák obaluji syrový.když olej vychladne přeleju do hrnku a mám na příště protože se vůbec nepřepálí:-)zkoušela jsem pokus omyl ale tohle klaplo:-D

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Andri,tak toto vypadá lákavě:-p:yes::-K
    Já dělávám smažený sýr v mikrovlnné troubě,je to malinko pracnější,ale zase se dá různě plnit a tam je 100% jistota,že nevyteče:-))http://www.toprecepty.cz/recept/21027-smazeny-syr-...

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Majda:Tak to mě mrzí, asi pozvolným pečením nebo typem sýru s vysokým podílem tuku;-)

    Odpovědět

  • Majda Majda(neregistrovaná)

    Zkusila a stejně mi to vyteklo kašlu na smažák!!!!:no::-*:-O

    Odpovědět

  • nati nati(neregistrovaný)

    :yes::yes::yes::-D:-D;-)Hanka:

    Hanka:

    Odpovědět

  • Hanka Hanka(neregistrovaná)

    Majka8: Vychytávka na květák: udělám řídké těstíčko z hl.mouky, vajíčka a mléka - cca jako na palačinky + trochu soli - do větší misky . do toho nasypu růžičky květáku a opatrně převaluju, dokud nejsou všechny obalené v těstíčku - do větší uzavíratelné krabičky si dám strouhanku a postupně vkládám květák - misku zavřu, zatřepu a je obaleno - vyndám a vložím další várku ... je to razdva a bez opatlání:-))

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Majka8:Stejně,celá upatlaná a nesnáším to ! Tak jsem zkusila rukavice z gumy. A teď obaluju vesele. :-)

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    senky:Mně se to stávalo taky. Až jsem přišla na tu správnou teplotu oleje ke smažení. Nesmí být moc horký,jinak to vyteče. Teď zkouším ,a když po vložení sýru začne velmi jemně perlit je teplota správná. Bacím tam sýr a udržuju teplotu na stejné úrovni.Trošku alchymie ,ale jde to. S tím mrazákem to nemám vyzkoušeno.:yes:

    Odpovědět

1 2 3 4

Tématické fráze: obalovany syr v troube jak obalit sýr bez vajíčka jak se obaluje sýr smažák bez strouhanky smažák v těstíčku obalovany syr bez strouhanky obalovaný sýr jinak obalovaný sýr bez vajíčka smazak bez vajicka v čem obalit květák smažák z květáku smazak v troube smazak v troube mouka na obalováni obalovaný smažený uzený sýr strouhaný smažák smažený sýr bez strouhanky v čem obalit sýr obalovaný strouhany sýr obalování bez strouhanky

Zapomněl/a jsem heslo