Smažák bez obalování (pro lenochy)
Suroviny
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 4. 2022 18:52
MartaU: to zní moc dobře
24. 4. 2022 15:02
to není klasický smažák, ale jen opečený sýr
10. 2. 2021 14:17
Né že by mi to vyteklo ale olej stříkal uplně všude
5. 7. 2017 13:32
Vyzkouším, ale nevím jestli to bez kůrčičky bude ono :)
4. 11. 2015 11:40
Aby se neroztekl před utvořením kůrčičky, je možné dát sýr na deset minut do mrazáku a pak rovnou na rozpálenou pánev.
23. 5. 2015 08:41
Zdravíčko všem,aby mi nevytekl smažák, tak místo mouky obalím sýr v solamylu. Úspěch zaručen
1. 3. 2014 16:09
Když se mi nechce obalovat sýr,nastrouhám ho,jako na brambor.placky.Misku vymažu tukem ,obsypu strouhankou,šupnu tam nastrouhaný sýr,můžeme dát celé vejce nebo trochu šunky,taky nastrouhat a
zasypat sýrem.Pak vemu pekáček,dám do něj asi 3cm vody a dám do rozehřáté trouby i s miskama sýru.Peču na 150 a hned zapínám brambory na sporáku.Vše je hotové najednou,jak sýry,tak brambory.Sýr je hotový,jak je z vrchu krásně růžový.Vyklopíme misku doprostřed talíře a okolo naskládáme brambory,uvařené a tatárečka a je to mnamka
zasypat sýrem.Pak vemu pekáček,dám do něj asi 3cm vody a dám do rozehřáté trouby i s miskama sýru.Peču na 150 a hned zapínám brambory na sporáku.Vše je hotové najednou,jak sýry,tak brambory.Sýr je hotový,jak je z vrchu krásně růžový.Vyklopíme misku doprostřed talíře a okolo naskládáme brambory,uvařené a tatárečka a je to mnamka
28. 2. 2014 07:22
casino: Piastra znamena ve spisovne italstine opravdu plotna, plat. Syr vhodny ke grilovani se rekne vseobecne FORMAGGIO DA PIASTRA, takze to neni jmeno syru, ale druh, nebo urceni.. Jmena jsou ruzna, ale je to vzdy syr vyrobeny ze syroveho mleka a jen kratce ulezely, jsou jich desitky. Prakticky skoro vsechny italske syry se vyrabeji ze syroveho mleka. Ty urcene na gril(da piastra), jsou vetsinou ve forme valecku, nebo cihly a maji tenkou prirodni kurku, aby se na grilu "nerozjely"
28. 2. 2014 00:51
U "mého" Itala jsem potkal sýr, který lze smažit bez obalování. Říká mu PIASTRA (plotna, deska, přeneseně sporáková plotna) ale myslím, že je to regionální název z Jižního Tyrolska.
Pro představu přidávám obrázek, pro případ, že byste něco podobného potkali u "svého" Itala...
Pro představu přidávám obrázek, pro případ, že byste něco podobného potkali u "svého" Itala...
1. 12. 2013 23:45
1974andrea: přepuštěné máslo má větší odolnost
26. 11. 2013 15:00
Majka8:jste moje krevní skupina taky mě květák nebaví ale obaluju tak,že růžičky postupně dávám do sáčku s moukou ve vajíčku vymáchám vidličkou a dám postupně do sáčku se strouhankou.dávám vždy tak 4 růžičky a protřepu.mezitím na hlubokém pekáči v troubě rozpálím na plný výkon 3/4lahve oleje dám květák a jednou obrátím a je hotovo.květák obaluji syrový.když olej vychladne přeleju do hrnku a mám na příště protože se vůbec nepřepálízkoušela jsem pokus omyl ale tohle klaplo
25. 11. 2013 17:42
Andri,tak toto vypadá lákavě
Já dělávám smažený sýr v mikrovlnné troubě,je to malinko pracnější,ale zase se dá různě plnit a tam je 100% jistota,že nevytečehttp://www.toprecepty.cz/recept/21027-smazeny-syr-...
Já dělávám smažený sýr v mikrovlnné troubě,je to malinko pracnější,ale zase se dá různě plnit a tam je 100% jistota,že nevytečehttp://www.toprecepty.cz/recept/21027-smazeny-syr-...
25. 11. 2013 13:07
Majda:Tak to mě mrzí, asi pozvolným pečením nebo typem sýru s vysokým podílem tuku
25. 11. 2013 12:49
Zkusila a stejně mi to vyteklo kašlu na smažák!!!!
25. 11. 2013 12:36
Hanka:
Hanka:
Hanka:
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pečené batáty
Přidáno před 53 minutami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 2 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Tvarohovo-pudinkové pohárky s piškoty a meruňkami
Přidáno 26. 3. 2024 20:05
Právě bylo uvařeno:
Řecké patates
Fitulka uvařila před 7 minutami
Kuře na paprice
Fitulka uvařila před 20 minutami
Španělské ptáčky z mletého masa
Fitulka uvařila před 22 minutami
Houbový kuba
Iveta. uvařil před 45 minutami
Uzené maso jako lahůdka
Jan Nemec uvařila před 1 hodinou
Špagety s kuřecím masem
Martin87 uvařila před 1 hodinou
Perníčky, které jsou hned měkké
AnetaZema uvařil před 1 hodinou
Chilli con carne
jankohrasko uvařila před 2 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Kattyy uvařila před 2 hodinami
Čevabčiči do trouby
zuzana.vankova uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Velikonoční jidáše: Sladké kynuté pečivo je krásně vláčné, voní medem a mělo by se jíst ještě horké na Zelený čtvrtek ráno
Jak na smaženou rýži? Je to skvělá příloha a výborné hlavní jídlo, které vyzkoušíme podle jednoduchého receptu
Jak na dokonalý mazanec? Moučník podle receptu a rad Josefa Maršálka voní vanilkou, je nadýchaný a krásně drží tvar
Další recepty
Tématické fráze: obalovany syr v troube jak obalit sýr bez vajíčka jak se obaluje sýr smažák bez strouhanky smažák v těstíčku obalovany syr bez strouhanky obalovaný sýr jinak obalovaný strouhany sýr obalovaný sýr bez vajíčka v čem obalit květák smazak bez vajicka smažák z květáku smazak v troube smazak v troube v čem obalit sýr mouka na obalováni obalovaný smažený uzený sýr smažený sýr bez strouhanky strouhaný smažák obalování bez strouhanky
Smažák bez obalování (pro lenochy)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m6wG
54 názorů