Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 994 kJ / 955 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,24 g |
Tuky | 55,64 g |
Vláknina | 19,40 g |
Cholesterol | 102 mg |
Sodík | 42 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 93,92 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plátky naklepeme, osolíme, okořeníme, pokapeme citrónovou šťávou a potřeme z obou stran olejem. Necháme asi 2 hodiny v chladu odležet.
Krok 2: Po rozehřátí grilu vložíme roštěnky na rošt a z každé strany je asi 4 minuty grilujeme.
Krok 3: Před dokončením potíráme roztopeným máslem.
Krok 4: Hotové plátky dáme na opečené brambory a obložíme hořčicí,posekanou cibulí, kapií, okurkou, hlávkovým salátem a petrželovou natí.
Zveřejněno 2. 5. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Obložená roštěnka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5w08
Moje poznámka
Obložená roštěnka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5w08
Nejnovější recepty
Tzatziki
Přidáno před 1 hodinou
Rajčatový tataráček
Přidáno před 3 hodinami
Hráškové řízečky
Přidáno před 17 hodinami
Tarhoňa s kuřecím masem a pikantní rajčatovou omáčkou
Přidáno před 19 hodinami
Špaldový chléb rychlý, bez hnětení, v troubě
Přidáno před 20 hodinami
Proteinové ovesné vločky s malinovým proteinem a hořkou čokoládou
Přidáno 10. 7. 2025 15:47:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodovo-jogurtový koláč
rybarka007 před 23 minutami
Mladé zelí s klobásou à la bigos
Franta421 před 37 minutami
Třešňové / višňové kynuté knedlíky
lenisekone před 2 hodinami
Třešňový pohár
lenisekone před 2 hodinami
Bůček na zázvoru pečený s bramborami
evaeff před 2 hodinami
Vepřová krkovice „ADŽIKA“ na smetanových fazolkách
Istar před 2 hodinami
Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou
vendulkascake před 3 hodinami
Slepičí polévka se zázvorem a hříbky
bhsvls před 8 hodinami
Cikánské řízky
Liberko před 13 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Injathefox před 16 hodinami
Tématické fráze:
roštenka recepty,
rostenka na grilu,
brambůrky v crispu,
roštěnky na crispu,
nizka rošténka,
sanelska rostenka,
kolena oblozena
Suroviny:
roštěná hovězí,
sůl,
pepř mletý,
šťáva citronová,
olej,
máslo,
brambory,
hořčice,
cibule,
kapie,
okurka čerstvá,
salát hlávkový,
nať petrželová
Komentáře (4)
Nevidno žádného smajlíka a pokud tedy nedošlo ke zkratu při psaní, moc nerozumím formulaci "...roštěnou, pěkně nizounkou." Má to nějaký důvod? Já totiž naopak, u nízkého roštěnce, vybírám ten nejvyšší.
Brambůrky jsem pekla na crispu v mikrovlnce podle tohoto receptu
http://www.toprecepty.cz/recept/30171-bramborypolo...