Báječný perník
Perník patří mezi velmi oblíbené stálice domácího pečení. Miluji ho zejména děti. Je to typická buchta na plech a tak není divu, že můžete narazit na desítky receptů, s marmeládou, povidly, cuketou či jablky. Nejlepší je ale ten základní.
Suroviny pro 1 plech
rozměr plechu 30x40 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 663 kJ / 3 983 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 79,21 g | 
| Tuky | 157,62 g | 
| Vláknina | 26,00 g | 
| Cholesterol | 285 mg | 
| Sodík | 311 mg | 
| Sůl | 0,65 g | 
| Sacharidy | 548,77 g | 
Postup přípravy
Zveřejněno 4. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Báječný perník
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lNg
Moje poznámka
					 
				
Báječný perník
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lNg
Nejnovější recepty
	
			 
	
Štrůdl z pomazánkového másla s jablky
Přidáno před 10 hodinami
	
			 
	
Speciální bramborový sálát
Přidáno před 10 hodinami
	
			 
	
Kulajda se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno před 12 hodinami
	
			 
	
Cookies s bílou a mléčnou čokoládou
Přidáno před 13 hodinami
	
			 
	
Krémové těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem
Přidáno před 14 hodinami
	
			 
	
Pudinkové řezy se smetanovým krémem
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
	
Jablečný štrúdl z domácího těsta
Jitkazmecka před 32 minutami
	
			 
	
Vepřové karé na špeku dušené v papiňáku
misula29 před 1 hodinou
	
			 
	
Kuře pečené s brambory ve vývaru
Kajkajak před 5 hodinami
	
			 
	
Rychlá celerová polévka
MoniTom před 6 hodinami
	
			 
	
Polévka z uzeného masa
Kajkajak před 7 hodinami
	
			 
	
	
Katův šleh a bramboráčky
scorpioon01 před 7 hodinami
	
			 
	
	
Výborné lasagne
1.Ditouche před 7 hodinami
	
			 
	
Rychlá thajská kari polévka s krevetami
blazeklubos57 před 8 hodinami
	
			 
	
	
			 
	
Obrácená jablková roláda
MarieP před 9 hodinami
						Tématické fráze:
						
							recept na perník, 
						
						
							perník, 
						
						
							recept perník, 
						
						
							perník recept, 
						
						
							recepty perník, 
						
						
							nejlepší perník, 
						
						
							recepty na pernik, 
						
						
							perník recept z kypřícího prášku, 
						
						
							perník z prášku do perníku, 
						
						
							recept na skvělý na perník, 
						
						
							jak dlouho se peče perník, 
						
						
							jak dlouho péct perník, 
						
						
							recept na perník bez prášku do perníku, 
						
						
							recept na pernik z kypriciho prasku, 
						
						
							jak se pece pernik, 
						
						
							pernik recepty, 
						
						
							recept na dobrý perník, 
						
						
							dobry pernik, 
						
						
							kypřící prášek do perníku recept, 
						
						
							nejlepší perník recept
						
					
						Suroviny:
						
							mouka hladká, 
						
						
							cukr krupice, 
						
						
							prášek do perníku, 
						
						
							kypřící prášek, 
						
						
							vejce, 
						
						
							med, 
						
						
							olej, 
						
						
							skořice, 
						
						
							kakao, 
						
						
							mléko, 
						
						
							rozinky, 
						
						
							ořechy sekané, 
						
						
							tuk, 
						
						
							mouka hrubá
						
					
 
	 
 
 
 
 
 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
	 
	 
	 
 
 
 
	 
	 
	 
 
	 
	 
 
 
 
 
 
 
 
 
	 
 
 
	
Komentáře (114)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Opravdu BÁJEČNÝ. Peču už po několikáté a vždy se hned snědl ...
určitě nahraď, JENOM K PERNÍKOVÉMU KOŘENÍ MUSÍŠ PŘIDAT I PRÁŠEK DO PEČIVA A JE TO TO SAMÉ. :)
už dlouho jsem takhle skvělej perník nejedla, natož ho dělala sama
Jeste mi typove radili, ze ma prej chladnout pozvolna, to ho mam nechavat vychladnout v troube?
Vcera jsem ho vytahla z trouby a nechala vychladnout v kuchyni...
Ja uz fakt nevim, vadi i to, ze jsem ho pekla na pecicim papiru? :D
Co jsem udelala blbe? Moc diky za rady.
Perníkové koření je třeba tady http://koreni.kotanyi.cz/seznam.phtml?srtid=40 Když nemám prášek do perníku, vezmu obyčejný prášek do pečiva a přidám perníkové koření (melu si sama směs skořice, hřebíčku, fenyklu, anýzu a badyánu).