Mandlový zajíček
Oživte Velikonoce s mandlovým zajíčkem - symbolem radosti, tradice a lahodné chuťové harmonie. Mandlové těsto s vůní rumu a rozinek, vytváří základ tohoto malého kamaráda, který potěší i ty nejmenší koledníky.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 050 kJ / 3 597 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 75,59 g |
Tuky | 112,68 g |
Vláknina | 18,50 g |
Cholesterol | 977 mg |
Sodík | 427 mg |
Sůl | 1,31 g |
Sacharidy | 529,68 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rozinky opláchneme, osušíme a namočíme alespoň na hodinu do rumu.
Krok 2: Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Přilijeme smetanu a spojíme ji s vaječnou pěnou.
Krok 3: Mouku promícháme s kypřicím práškem a prosejeme. Nastrouhané mandle, rozinky s rumem a mouku vmícháme do vaječné pěny.
Krok 4: Formu na zajíčka vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C.
Krok 5: Těsto naplníme do formy. Vložíme do trouby a pečeme na 180 °C zhruba 20 minut, poté teplotu snížíme na 160 °C a dopékáme dalších 30 minut.
Krok 6: Zajíčka necháme krátce vychladnout ve formě a vyklopíme.
Zveřejněno 16. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mandlový zajíček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6WKL
Moje poznámka
Mandlový zajíček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6WKL
Nejnovější recepty
Rajská polévka s masovými knedlíčky a nudličkami
Přidáno před 5 hodinami
Zapečené masové kuličky v sýrové omáčce
Přidáno před 5 hodinami
Pečený kapr s kořenovou zeleninou a jablíčky
Přidáno před 5 hodinami
Bramborové gnocchi s lososem a smetanovou omáčkou
Přidáno před 6 hodinami
Květák v pivním těstíčku s opečeným bramborem a slaninou
Přidáno před 6 hodinami
Paštičky z listového těsta s jablíčky
Přidáno před 6 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chutné vafle
Andredka před 3 hodinami
Lahodná pomazánka z uzené makrely
KocourLucifer před 5 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
oligarda před 5 hodinami
Nadýchaný perník
walnutka před 5 hodinami
Houbová polévka se smetanou
Mon17 před 6 hodinami
Valašské frgály
suneno před 8 hodinami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
vanilj před 8 hodinami
Kuřecí naložené, v jednom pekáčku upečené
Jan Nemec před 8 hodinami
Domácí kmínový chleba
Montecarlo před 9 hodinami
Tématické fráze:
mandlový beránek,
forma na zajíčka,
zajíček recept,
velikonoční zajíc recept,
velikonoční zajíček recept,
recept na zajíčka - forma,
recept zajíček do formy,
forma zajíček,
mandlový beránek recept,
mandlový beránek se smetanou,
beránek mandlový s pudingem,
recept na velikonočního forma na velikonočního zajíčka,
recept na velikonočního zajíčka,
mandlový velikonoční zajíc,
zajíček bez formy,
velikonoční zajíček recept forma,
recept velikonoční zajíček bez formy,
recept na sušenky zajíčci,
velokonoční zajíčci bez formy,
zajicek z vejce
Suroviny:
rozinky,
rum,
vejce,
cukr krupice,
mouka hladká,
smetana ke šlehání,
kypřící prášek do pečiva,
mandle,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (5)