Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 40 971 kJ / 9 792 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 110,07 g |
| Tuky | 710,39 g |
| Vláknina | 58,30 g |
| Cholesterol | 2,45 g |
| Sodík | 830 mg |
| Sůl | 1,75 g |
| Sacharidy | 710,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vajcia odvážime celé v škruinke a navážime si rovnaké množstvo cukru a hladkej múky.
Krok 2: Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pričom postupne všľaháme po 1 lyžici horúcej vody ( spolu 5 lyžíc ).
Krok 3: Vyšľaháme sneh z bielkov a do žĺtkovej hmoty postupne striedavo vmiešame múku a sneh.
Krok 4: Cesto vylejeme na plech a upečieme. Necháme vychladnúť.
Krok 5: Vychladnuté cesto rozrežeme na 2 časti asi v pomere 60% : 40%, teda režeme niečo za polovicou.
Krok 6: Väčšiu časť rozrežeme priečne na 2 časti. Spodnú časť namažeme krémom ( trocha necháme na boky ), prikryjeme druhou časťou a dáme do chladu.
Krok 7: Vrch potrieme ríbezľovým lekvárom a z náplne vytvarujeme tvar knihy tak, že masu tvarujeme od stredu k okrajom ( v strede vyššie, k okrajom sa zvažuje ).
Krok 8: Tortu prelejeme čokoládovou polevou a ozdobíme.
Krok 9: Krém :
Z mlieka a Zlatého klasu ( pudingu ) uvaríme hustú kašičku. Necháme vychladnúť.
Vyšľaháme maslo s cukrom do peny, vmiešame postupne vychladnutú kašičku a v lyžici teplej vody rozmiešané kakao. Krok 10: Piškótová náplň :
Maslo vyšľaháme s cukrom, pridáme kakao, hrozienky, šťavu a lekvár, nadrobíme menšiu časť upečenej piškóty a všetko dobre premiešame. Krok 11: Poleva :
Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, tuk a olej, dobre premiešame.
Z mlieka a Zlatého klasu ( pudingu ) uvaríme hustú kašičku. Necháme vychladnúť.
Vyšľaháme maslo s cukrom do peny, vmiešame postupne vychladnutú kašičku a v lyžici teplej vody rozmiešané kakao. Krok 10: Piškótová náplň :
Maslo vyšľaháme s cukrom, pridáme kakao, hrozienky, šťavu a lekvár, nadrobíme menšiu časť upečenej piškóty a všetko dobre premiešame. Krok 11: Poleva :
Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, tuk a olej, dobre premiešame.
Zveřejněno 28. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort – kniha
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A67j
Moje poznámka
Dort – kniha
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A67j
Nejnovější recepty
Jablkovo-pudinkový koláč
Přidáno před 3 minutami
Kakaová roláda s tvarohovým krémem a banánem
Přidáno před 2 hodinami
Slaný snídaňový koláč z tortilly
Přidáno před 6 hodinami
Jemná rybičková pomazánka
Přidáno před 13 hodinami
Koláčky s dvojí náplní zadělávané majonézou
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí kapsy plněné šunkou a uzeným sýrem, pečený květák a česnekový dip
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablkové čatní
josef.ridic před 4 minutami
Kuřecí stehna s vaječnou náplní
Leni1970 před 11 minutami
Filé smažené v troubě
[email protected] před 23 minutami
Krůtí maso s houbami
[email protected] před 27 minutami
Vydatná bramborová polévka s krupkami nebo pohankou
wimra před 48 minutami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Tina_DOH před 56 minutami
Kefírová buchta - rychlovka
Begonie před 1 hodinou
Podzimní kotleta
JanaPankova před 1 hodinou
Výborná bábovka se zakysanou smetanou
Vladka321 před 2 hodinami
Tématické fráze:
dort jako kniha,
dort ve tvaru knihy,
dorty jako kniha,
dorty ve tvaru knihy,
dort-kniha,
dort kniha foto,
jak se peče dort kniha,
dort recept,
dorty-kniha,
kniha receptů,
kniha jako dort,
kniha na recepty,
krémové dorty ve tvaru knihy,
dortova kniha,
dortkniha,
jak se dela dort kniha,
jak upéct knihu,
dort bible,
dorty od mámy kniha,
recept na knihu
Suroviny:
vejce,
mouka hladká,
cukr krystal,
voda,
máslo,
cukr,
mléko,
pudink vanilkový,
kakao,
máslo,
cukr moučkový,
kakao,
rozinky,
ořechy mleté,
šťáva rybízová,
povidla rybízová,
povidla rybízová,
čokoláda na vaření,
tuk ztužený,
olej
Komentáře (6)
Názov : Zákon č. 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon)