Postup přípravy
Krok 1: Surové koleno narežeme až ku kosti, aby sa lepšie uvarilo, vložíme do veľkého tlakového hrnca a varíme cca 25 min. Odstavíme, necháme ešte cca 10 minút "dofučať".
Krok 2: Koleno vyberieme, necháme vychladnúť.
Krok 3: Po vychladnutí narežeme na kúsky veľkosti cca 2x2 cm (môže byť aj s kožou). Vrátime naspäť do vody.
Krok 4: Nakrájame letné zelí na štvorce cca 3x3 cm a pridáme k narezanému mäsu do vody.
Krok 5: Do hrnca dáme soľ, nové korenie i celé čierne korenie. Bobkový list tiež nezaškodí. Nasekáme na väčšie kusy kôpor a takisto pridáme do hrnca. Necháme povariť cca 15-20 min. aby bolo zelí mäkké.
Krok 6: Medzitým si na sádle vydusíme cibuľu nakrájanú na malé kúsky. Pridáme veľkú lyžicu hladkej múky a spravíme riedku cibuľovú zápražku.
Krok 7: Keď je zelí a mäso mäkké, pridáme zápražku do hrnca a premiešame.
Krok 8: Nakoniec pridáme do hrnca rajčinový pretlak. Krátko povaríme, aby sa všetky chute spojili.
Zveřejněno 9. 6. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Letní Ružínská polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xmoz
Moje poznámka
Letní Ružínská polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xmoz
Nejnovější recepty
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno před 11 hodinami
Belgické lanýže
Přidáno před 12 hodinami
Nejlepší plněné perníčky
Přidáno před 13 hodinami
Ořechové šuhajdy
Přidáno před 13 hodinami
Cottage pie - pečená kaše s masovou směsí
Přidáno před 15 hodinami
Vinná klobáska v kabátku
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová krkovice s bramborem v PH
Pavlina06 před 4 minutami
Zdravý makový koláč
Janicee před 7 hodinami
Tradiční linecké cukroví
kamila.k před 9 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
vladhn před 9 hodinami
Čokoládové crinkles s bílým kabátkem
Pajafaja před 10 hodinami
Košíčky plněné ořechovou náplní
marhau před 10 hodinami
Tvarohová štola
[email protected] před 11 hodinami
Vanilkové rohlíčky
Libotovska před 12 hodinami
Koňakové košíčky
kvetka před 13 hodinami
Hovězí polévka
Kajkajak před 13 hodinami
Tématické fráze:
letni polevky,
dorty galerie s kozou
Suroviny:
zelí,
koleno vepřové,
kopr čerstvý,
koření nové koření,
koření černé,
protlak rajčatový,
sádlo,
cibule,
mouka hladká
Komentáře (4)