Letní polévka s hráškem

Colombo65 Kuchař:

Doba přípravy: 20 minut PT0H20M 4-5 porcí Polévky 5 názorů

57

Suroviny

200 g čerstvě vyloupaného sladkého hrášku
1/2 střední cibule
1 litr vývaru z kostí
3 karotky
2 menší petržele
2 střední uvařené nové brambory
100 g másla
sůl
pepř
petrželová nať
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si vyloupeme hrášek, pokrájíme na jemno polovinu cibule a nakrájíme si na kolečka mladou mrkev a petržel.

  2. Na pánvičce si rozpustíme asi 80 g másla. Na opravdu malé kostičky nakrájené uvařené brambory opečeme do zlatova na rozpuštěném másle, ke kterému po opečení brambor přidáme na malé kousky nakrájenou mrkev a petržel a vyloupaný hrášek a vše společně ještě chvilku společně opékáme.

  3. Opečené brambory s mladou kořenovou zeleninou přendáme do hrnce a zalijeme vývarem. Vaříme společně 15 minut, aby došlo ke spojení chutí.

  4. Polévku poté dle potřeby dochutíme solí, mletým pepřem, 20 g másla a hrstí nasekané petrželové natě. Tuto polévku nezahušťujeme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 119 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Letní polévka s hráškem

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo