Mandlový hřbet

lenka-m Kuchařka:

Moučníky , Řezy 0 názorů

43

Suroviny

15 dkg pískového cukru
10 dkg másla
3 vejce
12 dkg hrubé mouky
0,3 kypřícího prášku
75 ml mléka
6 dkg mandlí
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Cukr, máslo a žloutky utřeme. Přimícháme měchačkou mléko, mouku, kypřící prášek, jemně nasekané mandle i se slupkou a sníh z bílků. Těsto nalijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy na srnčí hřbet a dáme upéct.

  2. Po upečení se může posypat moučkovým cukrem nebo promazat krémem. Hřbet nakrájíme na plátky, které sobě slepujeme krémem dle vlastního výběru, střídavě světlým a tmavým. Navrch můžeme potřít také krémem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Mandlový hřbet

K receptu nejsou žádné komentáře.

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo