Mandlový hřbet

Suroviny

15 dkg pískového cukru
10 dkg másla
3 vejce
12 dkg hrubé mouky
0,3 kypřícího prášku
75 ml mléka
6 dkg mandlí

Postup přípravy receptu

  1. Cukr, máslo a žloutky utřeme. Přimícháme měchačkou mléko, mouku, kypřící prášek, jemně nasekané mandle i se slupkou a sníh z bílků. Těsto nalijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy na srnčí hřbet a dáme upéct.

  2. Po upečení se může posypat moučkovým cukrem nebo promazat krémem. Hřbet nakrájíme na plátky, které sobě slepujeme krémem dle vlastního výběru, střídavě světlým a tmavým. Navrch můžeme potřít také krémem.

Komentáře k receptu Mandlový hřbet

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: mandlový srnčí hřbet mandlový moučník mandlove cigarety srnčí hřbet mandlový mandlový dezert upect hrbet jednoduchý srnčí hřbet srnčí hřbet s krémem moucnik-hrbet jak upect srncí hřbet srnčí hřbet recept mandlový mandlove moucniky srnčí hřbet buchta recept třený srnčí hřbet srnčí hřbet bílky mandle třené těsto na srnčí hřbet mandlový srnčí hřbet moučník recept na mandlovy srnci hrbet madlovy hrbet