Dort jahodový nepečený
Nepečené dorty jsou výborné po celý rok, nicméně v létě k nim můžeme přidat čerstvé ovoce. V tomto receptu použijeme voňavé jahody, které jsou v kombinaci s tvarohovým krémem dokonale osvěžujícím spojením.
Suroviny pro 1 kus
dortová forma o průměru 24-26 cm
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 209 kJ / 1 006 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 58,80 g |
| Tuky | 17,59 g |
| Vláknina | 10,00 g |
| Cholesterol | 77 mg |
| Sodík | 201 mg |
| Sůl | 0,41 g |
| Sacharidy | 148,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na dno dortové formy naskládáme piškoty a pokapeme ovocným sirupem.
Krok 2: Ze studeného mléka, ztužovače šlehačky a šlehačky v prášku vyšleháme tuhou směs.
Krok 3: Cukr vymícháme s tvarohem. Želatinu připravíme podle návodu na obalu. Tři čtvrtiny želatiny přidáme k tvarohu.
Krok 4: Tvarohovou směs smícháme s vyšlehanou šlehačkovou směsí. Rovnoměrně rozetřeme na piškoty.
Krok 5: Na vrstvu tvarohového krému rozetřeme jahodový jogurt rozmíchaný se zbytkem želatiny a vanilkovým cukrem.
Krok 6: Na jogurt naskládáme jahody a zalijeme ovocným želé, připraveným podle návodu na obalu. Dáme vychladit do lednice. Zdobíme šlehačkou a kousky čokolády.
Zveřejněno 13. 4. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort jahodový nepečený
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lRlg
Moje poznámka
Dort jahodový nepečený
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lRlg
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Smažený candát na másle podle Marka Raditsche
Přidáno před 50 minutami
Linecké růžičky
Přidáno před 2 hodinami
Pošírovaný siven podle Marka Raditsche
Přidáno před 3 hodinami
Slepované citronové hvězdičky podle Kamily Nývltové
Přidáno před 3 hodinami
Italské těstoviny s kuřecím masem
Přidáno před 17 hodinami
Dvoubarevné hvězdičky
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohovo-jablková bábovka
Vladka321 před 19 minutami
Linecké cukroví
jarmila58 před 24 minutami
Křupavé a chutné houstičky podle babičky
MarinetteQueen3 před 42 minutami
Kedlubnová polévka
Kajkajak před 1 hodinou
Pracny
xx_nattali_xx před 1 hodinou
Vanilkové rohlíčky
xx_nattali_xx před 1 hodinou
Perníčky
xx_nattali_xx před 1 hodinou
Koprová omáčka
RomanaMonika před 2 hodinami
Banánové brownies
Vladula92 před 2 hodinami
Tématické fráze:
nepečený jahodový dort,
nepečený dort s jahodami,
jahodový dort nepečený,
jahodový dort za studena,
studeny tvarohovy dort s jahodami,
jahodový nepečený dort,
jahodové moučníky nepečené,
nepečený dort,
dort za studena s jahodami,
nepečený jahodový dort s tvarohem,
studený dort ze zakysané smetany s jahodami,
nepečené dorty za studena,
nepečený jahodový dort se zelatinou,
nepečené dorty,
nepečený tvarohový dort s jahodami,
nepečený dort jahodový,
nepečené moučníky s jahodami,
nepečený dort s tvarohem,
jahodovy dort,
nepečený jahodový moučník
Suroviny:
piškoty,
sirup,
mléko,
ztužovač šlehačky,
šlehačka v prášku,
želatina,
jogurt jahodový,
tvaroh měkký,
cukr moučkový,
jahody,
cukr vanilkový,
želé na dorty,
šlehačka,
čokoláda
Komentáře (24)
Já do tvarohu nebo zakysané smetany používám od Dr. Oetkera želatinový ztužovač za studena. S plátky želatiny, které mají nabobtnat, nějak nekamarádím. Tenhle ztužovač je skvělý a nedá se na jeho použití nic zkazit. Vřele doporučuji. Jinak dortík hodnotím jasným +
Také tě tu moc vítám a přeji krásný Top život