Suroviny
Porce: pre celu rodinu
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 20 549 kJ / 4 911 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 105,46 g | 
| Tuky | 188,62 g | 
| Vláknina | 15,00 g | 
| Cholesterol | 572 mg | 
| Sodík | 864 mg | 
| Sůl | 2,07 g | 
| Sacharidy | 690,50 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Z droždia, štipky cukru a časti mlieka urobiť kvasok.
	Krok 2: Otdeliť žltky od bielkov, bielky vyšlahať na hustu penu, 1 žltok odložiť na potretie, 1 žltok rozmiešať vo zvyšnom mlieku.
	Krok 3: Z múky, kvasku, oleja, mlieka zo žltkom a bielkoveho snehu vypracovať cesto. Nechať chviľu kysnuť, a medzitym pripraviť krem.
	Krok 4: Cesto rozdeliť na 4 časti, každu časť rozvaľkať, natrieť kremom a zvinuť (ja vaľkam dlhy "sliž", krem rozložim po dlžke a opatrne zalepim ako pirohy). Zaviny po dva spliesť, uložiť na pomastený plech, vrch natrieť žltkom.
	Krok 5: Upiecť na 180C asi 40-45minut.
	Krok 6: Krem: Z mlieka, cukru a pudingov uvariť hustý puding a ešte do horuceho zamiešať margarin. Miešať až kym sa ingrediencie nespoja.
Zveřejněno 14. 4. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Pudingový závin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ywGP
Moje poznámka
					
				
Pudingový závin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ywGP
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Vepřový závitek s hořcicovo-slaninovou omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Čokoládový dort z čokolády
Vackovaklara312 před 2 minutami
	
			
	
Vepřová plec na houbách a na smetaně
74tomik před 9 minutami
	
			
	
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 48 minutami
	
			
	
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 48 minutami
	
			
	
Třená buchta
Martina Veveruska před 53 minutami
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 1 hodinou
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 4 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 6 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 6 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 7 hodinami
						Tématické fráze:
						
							pudinkový závin, 
						
						
							pudinkoš, 
						
						
							závin s pudingem, 
						
						
							pudinkose, 
						
						
							slovenský pudinkoš, 
						
						
							kynuty zavin s pudinkem, 
						
						
							pudingový štrůdl, 
						
						
							pudinkový kynuty závin, 
						
						
							kynutý pudinkový závin, 
						
						
							ozdobný závin, 
						
						
							jak zavinout závin, 
						
						
							pudinkovy zavin kynuty, 
						
						
							televizní recepty - ořechový cop, 
						
						
							recept na pudinkový závin, 
						
						
							slovenský závin, 
						
						
							pudinkoš foto postup, 
						
						
							kynutý závin s pudinkovým krémem, 
						
						
							záviny s pudingem, 
						
						
							pudinkový štrůdl, 
						
						
							recepty na strudl a slovenske strudle
						
					
						Suroviny:
						
							mouka hladká, 
						
						
							mléko, 
						
						
							cukr krystal, 
						
						
							vejce, 
						
						
							olej, 
						
						
							pudink čokoládový, 
						
						
							mléko, 
						
						
							cukr krystal, 
						
						
							cukr vanilkový, 
						
						
							tuk hera
						
					
	
			
	
Komentáře (18)
t.j. cesto zavinies a zalepis tak, aby ti cesto na tom sve precnievalo (foto c.5). To precnievajuce cesto na sve pomocou prstov ozdobne postlacas. A ked takto upravis vsetky zaviny (foto c.8) tak ich zmotas do tvaru copu (foto c.9)
Je fajn vidět postup, jak to udělat a ne jen obdivovat fotku hotového moučníku. SUPER
ach,jo moja slovenština...