Plněné kuře s fotopostupem

k.radulka Kuchařka: k.radulka

Doba přípravy: cca 2 hodiny 8 porcí Drůbeží maso 26 názorů

Suroviny

1 kuře cca 1,5 kg velké
1 balení drůbeží maso mleté
500 g kuřecích stehenních řízků
2 vejce
3 rohlíky
1 dcl mléka
2-4 stroužky česneku
bylinková sůl
špetka mletého muškátového oříšku
hrst mandlí loupaných
Bonduelle sterilovaná směs kukuřice hrášek paprika
2-3 dcl kvalitního bílého vína ( Rulandské šedé)
1 velká cibule
1 polévková lžíce grilovacího koření
1 pollévková lžíce hladké mouky na zahuštění omáčky
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 22 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuře omyjeme, položíme prsíčky nahoru a v hrudi podélně po kosti nožem odřízneme. Podél hrudní kosti opatrně oddělujeme nožem prsní maso na obou stranách. Vznikne nám holá kostra hrudi.

  2. Oddělíme nožíkem stehenní kosti. Oddělíme nožíkem křídla a do odřízneme hrudí, oddělíme kosti i na druhé straně kuřátka. Vznikne nám vykostěné kuře, rozložíme ho a poklademe po ploše kuřete omytými stehenními řízky, opepříme a osolíme bylinkovou solí.

  3. Nádivku uděláme z rohlíků rozmočených v mléce, vajec pokrájených na kolečka, mandlí, prolisovaného česneku, bylinkové soli, muškátu, sterilované směsi zeleniny bez nálevu a mletého masa.

  4. Naplníme nádivkou stehna a křídla a pak zbytek doprostřed kuřete. Kuře sešijeme a přendáme prsíčky dolů do pekáčku, podlijeme vínem, osolíme bylinkovou solí, poklademe cibulkou.

  5. Pečeme přiklopené na 180°C cca půl hodinky. Kuře posypeme grilovacím kořením a pečeme do zhnědnutí cca ještě 15-20 minut bez poklopu.

  6. Kuře vyndáme a obereme z něho zbylou cibulku, kterou dáme do výpeku v pekáčku. Výpek dáme na plamen, vypečeme šťávičku, rozmixujeme cibulku a podlijeme vodou dle potřeby.

  7. Povaříme, zahustíme a ještě chvilku provaříme, aby nebyla cítit chuť mouky. Kuře nakrájíme na plátky, dáme na talíř s přílohou ( já dělala šťouchané brambory) a přelijeme sosem.

Poznámka

Nesolíme klasickou solí, jinak by bylo kuře moc slané, v bylinkové soli je soli dost.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Plněné kuře s fotopostupem

  • casino casino

  • Nadja Nadja

    :yes: + bodík :-! :-O
    Nádhera, ale té práce s vykošťováním !!!
    Do toho se mi nikdy nechce, tak vykostím jen částečně (kuře na hrudi rozkrojím, odstraním s hrudní kostí i část hrudního koše) a nádivku nacpu pod kůži stehen a co se nevejde, dám dovnitř nebo samostatně do pekáče.
    ;-):-p:-p:-p:-K:-!

    Odpovědět

  • Hanysek Hanysek

    :yes::yes: Já čumím jak puk...Tak tohle bych nedala,jsem na tom asi jak Eliza ;-) Radi máš to krásňoučké. Kdybych se do toho pustila,tak stoprocentně by konečný výsledek byl-kuřecí nudličky s nádivkovou přílohou:-)):-))
    Posílám boďana.:-K

    Odpovědět

  • k.radulka k.radulka(autorka receptu)

    Jendo ty kuřecí řízky jsou na tom vykoštěném kuřátku přeci :D a děkuju, všimla jsem si tiskové chyby, mletého masa má být 500 g a ne 250 g.;-):-D:-D Opravdu se tam vše vejde nebojte:-p Je to pro cca 8-10 lidí a opravdu dost se napapkaj:-))

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Radulko, jsi moooc šikovná!!! Ten fotopostup nemá chybu. Dala sis opravdu práci s tím a to já opravdu oceňuji. Já to dodnes neumím!!:-)), ale pokud se o to budu pokoušet, vezmu si noťas do kuchyně na linku a budu dělat podle tebe;-) Veliký plus a škoda, že jich nejde více:-D:yes::yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Raduš,je to už pár desítek let, ale mé první vykostěné kuřátko mi ubralo 35 minut života;-). Krásný fotopostup:yes:. Ještě mi prozraď, kam jsi zašila těch 0,5kg stehenních řízků:-p:-?. :-!:-)):yes::yes::yes: +12

    Odpovědět

  • cardanka cardanka

    Radu:-Ktak recept tedy :yes::yes:nemá chybu:yes::yes: a 10.tého boda uděluju:-K;-):yes:

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    To je ale na cpaný macík :-p:-p :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Sodovka Sodovka

    Elizo, mně to vykosťuje manžel s tenkým vykosťovacím nožem.:-)) Jde to celkem rychle.:yes: Když, tak chlazené kuře dej na chvíli do mrazáku, aby maso bylo trochu zmrzlé. Lépe se vykosťuje a netrhá se.

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

  • Eliza Eliza

    Já jsem na tohle prostě levá...Pokoušela jsem se jednou, ale asi mám tupé nože... prostě to nedopadlo :-8 slavně... Radulko, máš můj obdiv. A pěkně jsi ho nacpala...:-D:-D

    Odpovědět

  • Sodovka Sodovka

    Přesně takhle dělám kuře i já. Nacpaná nádivka nejenom ve vykostěné dutině, ale i pod kůži stehýnek nemá chybu. :yes: Dělávám nádivku jenom rohlíkovou, nebo mandlovou. Aby mi nádivka z vykostěné dutiny nevytekla, tak dutinu ještě vyložím plátky vepřové kýty nebo kuřecích prsíček. Radko, jsi šikulka :yes: Takhle napsaný recept s podrobným fotopostupem by si zasloužil nějaké zvláštní ocenění.:yes: Třeba RECEPT ROKU:-! :-! :-! Toprecepty nebudete o nějakém podobném ocenění uvažovat? :-! :-! Radčin precizně napsaný a vyfocený recept by si ho určitě zasloužil :yes: :-! Když nemůžu víc, tak posílám aspoň bodík č.6

    Odpovědět

  • k.radulka k.radulka(autorka receptu)

    Eliza tak jestli ti nestačí fotopostup tak koukni na youtube tam je i video. Já vykošťuju, jinak bych nic nevydělala :D

    Odpovědět

  • kudlova3 kudlova3

    :-O:-O Paráda 100 bodu :-K:-K:yes::yes::-):-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Radulko, ten fotopostup je dobrá věc, i když já z toho stejně moudrá nejsem a do takových akcí se pouštět nebudu (za rohem koupím už vykostěné):-8:-8, ale jinak super recept!! Jsi šikula---:-K

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: plněné kuře vykoštěné kuře jak se vykostuje kure vykostění kuřete plněné vykostěné kuře vykostene plnene kure recepty vykoštěné nadívané kuře vykosteni kurete video na kolik stupňů se peče kuře jak odkostit kuře vykostěné nadívané kuře plnene kure vykostene dort kuře plnene kure recept nadívané vykoštěné kuře vykostene kure s nadivkou recept plněné kuře na kolik stupnu pect kure recept na plněné kuře jak se vykoštuje kuře video

Zapomněl/a jsem heslo