Křehounký velikonoční beránek, na kterého nezapomenete
Jednoduché šlehané těsto na velikonočního beránka. Připravte se na vítání Velikonoc a jara třeba právě s tímto receptem, který zvládne i začátečník. Je to podobné jako u pečení bábovky, klíčem k úspěchu bude dobře vymazaná a vysypaná beránková forma.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 142 kJ / 2 185 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 33,62 g |
Tuky | 117,34 g |
Vláknina | 8,64 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 639 mg |
Sůl | 1,66 g |
Sacharidy | 244,28 g |
Postup přípravy
Krok 1: Včas zapneme nahřívat troubu na 160-170 °C. Mřížku dáme do dolní poloviny. Formu na beránka vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
Krok 2: Žloutky oddělíme od bílků Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který zatím dáme stranou.
Krok 3: Žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny, zhruba 2 minut. Přilijeme olej a smícháme ve stejnorodou hmotu.
Krok 4: Mouku smícháme s práškem do pečiva a prosejeme ke žloutkům s olejem. Zamícháme, přidáme vodu, citronovou kůru a opět promícháme. Nakonec do těsta opatrně vmícháme bílkový sníh.
Krok 5: Těsto vlijeme do formy do všech záhybů, jako jsou ouška a ocásek.
Krok 6: Vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 30 minut dozlatova. Upečenost kontrolujeme pomocí špejle - vpíchneme ji do nejhlubšího místa, vytáhneme a pokud je suchá bez drobečků, je beránek hotový.
Krok 7: Upečeného beránka necháme zchladnout ve formě. Poté jej vyklopíme a pocukrujeme nebo polijeme oblíbenou polevou.
Zveřejněno 28. 3. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Křehounký velikonoční beránek, na kterého nezapomenete
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mnxE
Moje poznámka
Křehounký velikonoční beránek, na kterého nezapomenete
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mnxE
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Květákové karí placičky
Přidáno před 9 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 11 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno před 19 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno 2. 5. 2025 18:49
Pizza Valencia
Přidáno 2. 5. 2025 15:03
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Valašské frgály
bodie před 5 hodinami
Kapr na zelenině
Blofas před 7 hodinami
Mokrá kokosová buchta
Surmei před 7 hodinami
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 9 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 9 hodinami
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 9 hodinami
Povidlové koláče z kynutého jogurtového těsta
zujara14 před 9 hodinami
Honzovy kynuté buchty
Marcela0123 před 10 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 10 hodinami
Jogurtová bábovka
Cerpes před 10 hodinami
Tématické fráze:
margot beránek,
velikonoční beránek margot,
beránek margot,
beránek z margot,
www nezapomenete.cz,
tmavý velikonoční beránek,
top recepty beránek,
recept měkký beranek,
velikonoční beránek,
matgot beranek,
beránek s margot,
beránek který se povede,
velikonoční beránek který se vždy povede,
velikonoční beránek , který se vždy povede,
velikonoční beránek recept,
velikonoční beránek top recepty,
beraneks margot,
top recepty velikonocni beranek,
beránek měkký recept,
velikonočni beranek hrnkovy mekky
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
mouka polohrubá,
olej,
kypřící prášek do pečiva,
citron,
voda,
sůl,
máslo,
mouka hrubá
Komentáře (3)
http://www.srecepty.cz/velikonocni-beranek