Křehounký velikonoční beránek, na kterého nezapomenete
Jednoduché šlehané těsto na velikonočního beránka. Připravte se na vítání Velikonoc a jara třeba právě s tímto receptem, který zvládne i začátečník. Je to podobné jako u pečení bábovky, klíčem k úspěchu bude dobře vymazaná a vysypaná beránková forma.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 142 kJ / 2 185 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 33,62 g |
Tuky | 117,34 g |
Vláknina | 8,64 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 639 mg |
Sůl | 1,66 g |
Sacharidy | 244,28 g |
Postup přípravy
Krok 1: Včas zapneme nahřívat troubu na 160-170 °C. Mřížku dáme do dolní poloviny. Formu na beránka vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
Krok 2: Žloutky oddělíme od bílků Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který zatím dáme stranou.
Krok 3: Žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny, zhruba 2 minut. Přilijeme olej a smícháme ve stejnorodou hmotu.
Krok 4: Mouku smícháme s práškem do pečiva a prosejeme ke žloutkům s olejem. Zamícháme, přidáme vodu, citronovou kůru a opět promícháme. Nakonec do těsta opatrně vmícháme bílkový sníh.
Krok 5: Těsto vlijeme do formy do všech záhybů, jako jsou ouška a ocásek.
Krok 6: Vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 30 minut dozlatova. Upečenost kontrolujeme pomocí špejle - vpíchneme ji do nejhlubšího místa, vytáhneme a pokud je suchá bez drobečků, je beránek hotový.
Krok 7: Upečeného beránka necháme zchladnout ve formě. Poté jej vyklopíme a pocukrujeme nebo polijeme oblíbenou polevou.
Zveřejněno 28. 3. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Křehounký velikonoční beránek, na kterého nezapomenete
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mnxE
Moje poznámka
Křehounký velikonoční beránek, na kterého nezapomenete
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mnxE
Nejnovější recepty
Polévka s ratatouille
Přidáno před 5 hodinami
Maso na špejli
Přidáno před 5 hodinami
Medová směs s adžikou
Přidáno před 5 hodinami
Kynuté rumové muffiny
Přidáno před 5 hodinami
Fenykl restovaný s cuketou a rajčátky
Přidáno před 7 hodinami
Polévka z červených paprik
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená řepa s česnekem
vojfrancezska před 6 hodinami
Americké okurky
Ludmilka Sykorova před 6 hodinami
Kyselá polévka ze zelených fazolek
Kajkajak před 7 hodinami
Domácí kečup
zuzik8 před 7 hodinami
Plněné papriky
Cernousek před 8 hodinami
Topinka ala Mamka
Nikolina03 před 8 hodinami
Lečo - polotovar
Dagmardasa před 8 hodinami
Čínská "červená" polévka
Macca155 před 8 hodinami
Milouškovy oblíbené broskvové řezy
iveta.kroul před 9 hodinami
Ovocné knedlíky ze spařovaného těsta-jednoduché
Jitule_m před 10 hodinami
Tématické fráze:
margot beránek,
velikonoční beránek margot,
beránek margot,
beránek z margot,
www nezapomenete.cz,
tmavý velikonoční beránek,
top recepty beránek,
recept měkký beranek,
velikonoční beránek,
matgot beranek,
beránek s margot,
beránek který se povede,
velikonoční beránek který se vždy povede,
velikonoční beránek , který se vždy povede,
velikonoční beránek recept,
velikonoční beránek top recepty,
beraneks margot,
top recepty velikonocni beranek,
beránek měkký recept,
velikonočni beranek hrnkovy mekky
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
mouka polohrubá,
olej,
kypřící prášek do pečiva,
citron,
voda,
sůl,
máslo,
mouka hrubá
Komentáře (4)
http://www.srecepty.cz/velikonocni-beranek