Křehounký velikonoční beránek, na kterého nezapomenete

Suroviny

2 velká vejce
120 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
150 g polohrubé mouky
100 ml oleje
3 g prášku do pečiva
kůra z 1 citronu
50 ml studené vody
špetka soli
máslo nebo sádlo na vymazání
trocha hrubé mouky na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Ještě než začnete vážit všechny složky, dejte vyhřát troubu na 160-170°C a mřížku dejte do dolní poloviny.

  2. Vymažte a vysypte formu.

  3. Oddělte žloutky od bílků.

  4. Žloutky smíchejte s cukry do pěny (cca 2 min míchání).

  5. Vlijte olej, smíchejte v homogenní hmotu.

  6. Mouku a prášek do pečiva prosejte k základu.S

  7. míchejte a přidejte vodu a citronovou kůru.

  8. Zamíchejte, aby směs byla vláčná.

  9. Vyšlehejte bílky a vmíchejte do těsta.

  10. Vlijte těsto do formy a nažeňte tekutinu i do všech záhybů jako jsou ouška a ocásek.

  11. Vložte do předehřáté trouby a pečte cca 30 minut dozlatova. Zda už je beránek propečený, můžete zkontrolovat pomocí špejle – pokud ji vpíchnete do nejhlubšího místa, vytáhnete a nebude oblepená těstem, je to hotové.

  12. Nechte zchladnout ještě ve formě.

  13. Pak pocukrujte nebo polijte kýženou oblíbenou polevou. Těsto obstojně chutná i druhý den.

Poznámka od kuchařky

Nejde mi přidat foto

Komentáře k receptu Křehounký velikonoční beránek, na kterého nezapomenete

Tématické fráze: margot beránek velikonoční beránek margot beránek margot beránek z margot www nezapomenete.cz tmavý velikonoční beránek top recepty beránek recept měkký beranek velikonoční beránek matgot beranek beránek s margot beránek který se povede velikonoční beránek který se vždy povede velikonoční beránek , který se vždy povede velikonoční beránek recept velikonoční beránek top recepty beraneks margot top recepty velikonocni beranek beránek měkký recept velikonočni beranek hrnkovy mekky