Flíčky se zelím
Flíčky se zarestovaným hlávkovým zelím a osmaženou cibulkou jsou rychlé, snadné a moc dobré. Hotové jídlo stojí sotva pár korun na porci a je velice variabilní. Dle chuti můžete přidat i slaninu, houby a další suroviny, co máte zrovna ve spíži.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 188 kJ / 2 196 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 50,58 g |
Tuky | 84,17 g |
Vláknina | 15,80 g |
Cholesterol | 72 mg |
Sodík | 15 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 302,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hlávkové zelí nakrájíme nebo nastrouháme na nudličky a cibuli pokrájíme na jemno.
Krok 2: Cibuli osmahneme na sádle. Přidáme zelí, kostku bujónu, pepř a kmín. Dochutíme solí a za občasného míchání dusíme směs pod pokličkou. Pokud se vydusí šťáva ze zelí, podlijeme trochou vody.
Krok 3: Dusíme do měkka asi 15-20 minut, nakonec pokličku odděláme, necháme tekutinu vydusit a směs ještě lehce zarestujeme.
Krok 4: Těstoviny uvaříme dle návodu na obale. Uvařené a scezené těstoviny smícháme s podušenou směsí a můžeme podávat.
Zveřejněno 18. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Flíčky se zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l87
Moje poznámka
Flíčky se zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l87
Nejnovější recepty
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 1 hodinou
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 13 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 14 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 23 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meruňkový koláč
jalamo před 10 minutami
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 20 minutami
Luxusní a rychlý makovník
Amona před 1 hodinou
Rýžový nákyp s broskvemi
Yennefer1 před 2 hodinami
Jahodové muffins
kahus308 před 2 hodinami
Švestkové kuličky z tofu
Ivanka Rohacova před 5 hodinami
Rychlé kuřecí rizoto pro začátečníky
Kohoutova před 5 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 11 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 11 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 11 hodinami
Tématické fráze:
flíčky,
zelí recepty,
recepty se zelím,
recept na fleky se zelím,
flíčky recept,
recept na flicky,
fleky se zelím,
recept flíčky,
zelí s flíčky,
zapečené flíčky se zelím,
se zelím,
těstoviny s hlávkovým zelím,
testoviny se zelim,
flíčky s kysaným zelím,
kysané zelí a zdraví,
zelí a flíčky,
flíčky s kapustou,
nudle s hlavkovym zelim,
recepty flíčky,
těstoviny zelí
Suroviny:
flíčky,
zelí hlávkové,
sádlo,
cibule,
bujón,
kmín celý,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (22)
To je rozdíl jako mezi vývarem ze skutečného hovězího masa a vietnamskou instantní polévkou.
Podotýkám, že jím oboje.