Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 631 kJ / 1 107 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 171,80 g |
Tuky | 10,45 g |
Vláknina | 3,60 g |
Cholesterol | 353 mg |
Sodík | 3,60 g |
Sůl | 8,75 g |
Sacharidy | 79,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z prvej polovice surovin uvarime klasicku hovadziu polievku. Nechame trosku dlhsie varit, aby bolo maso uplne makucke (kto chce maso aj v polievke, pouzije asi kilo masa). V tlakovom hrnci aspon hodinu.
Krok 2: Z oleja a muky urobime svetlu zaprazku (jisku asi) a pretlak dobre rozmiesame v litri vody. Ked je zaprazka hotova, zalejeme ju vodou s pretlakom a tobre rozmiesame. Ochutime cukrom a solou, kto chce, moze pridat nakrajanu bazalku a ml. korenie.
Krok 3: Vyberieme maso z polievky a pokrajame ho na kusy. Ja ho viac varim kvoli detom, ked je take viac uvarene, tak su slachy rozvarene, nevidno ich a potom sa nehraju na chirurgov :o))) Nakrajane maso hodime do omacky.
Zveřejněno 9. 2. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Laciný nedělní oběd
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkAw
Moje poznámka
Laciný nedělní oběd
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkAw
Nejnovější recepty
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno před 6 hodinami
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno před 12 hodinami
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno před 12 hodinami
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno před 12 hodinami
Zapečené brambory s vařenými vejci
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Povidlové šátečky bez kynutí
Hahan před 14 minutami
Rajčatový salát s majonézou
Darwin před 23 minutami
Tatarák z buřtů
Slavista62 před 4 hodinami
Hlávkový salát se škvarečky
Frana74 před 4 hodinami
Královská cukeťačka
trdlo před 4 hodinami
Polévka z růžičkové kapusty s klobáskou
oligarda před 4 hodinami
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce
LiborC před 4 hodinami
Jarní pomazánka s vejci
Slavista62 před 4 hodinami
Pikatní polévka z červené čočky
Kajkajak před 4 hodinami
Brokolicová polévka s vločkami
Suzy8 před 5 hodinami
Tématické fráze:
levny obed,
levne recepty na obed,
tip na oběd,
typ na oběd,
levne obedy recepty,
co uvařit na oběd,
dobrý nedělní obed.cz,
tipy na oběd,
typy na obed,
levné obědy,
recepty na levné obědy,
dobre recepty na obed,
recepty na oběd,
tip na dobrý oběd,
co na obed,
rychly levny obed,
nejlevnější oběd,
rychlé levné obědy recepty,
nejlevnejsi obedy recepty,
typ na dobry oběd
Suroviny:
maso hovězí,
zelenina kořenová,
voda,
sůl,
pepř černý,
koření nové koření,
nať petrželová,
těstoviny polévkové,
protlak rajčatový,
mouka,
olej,
voda,
cukr,
sůl
Komentáře (9)