Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 323 kJ / 3 662 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 67,28 g |
| Tuky | 230,20 g |
| Vláknina | 9,42 g |
| Cholesterol | 2,06 g |
| Sodík | 644 mg |
| Sůl | 1,36 g |
| Sacharidy | 325,62 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žloutky s cukrem utřeme do světlé pěny a vmícháme do ní mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva střídavě se sněhem z bílků.
Krok 2: Těsto rozetřeme na plech (ten největší) vyložený papírem na pečení a upečeme ve vyhřáté troubě (asi 8 minut při 200°C).
Krok 3: Slijeme šťávu z kompotu, rozmícháme v ní pudinkový prášek a uvaříme hustý pudink.
Krok 4: Máslo s cukrem vyšleháme a po částech zašleháme vychladlý pudink a rozmačkané jahody.
Krok 5: Krém natřeme rovnoměrně na vychladlý piškot a posypeme hustě nastrouhanou čokoládou. Dáme do ledničky vychladit, pak nakrájíme na řezy.
Zveřejněno 2. 6. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahůdkové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v885
Moje poznámka
Jahůdkové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v885
Nejnovější recepty
Vaječná omeleta se zeleninou a žampiony (vhodná pro diabetiky)
Přidáno před 1 hodinou
Falešné boloňské špagety aneb fofr špagety
Přidáno před 5 hodinami
Bílkové řezy s kandovaným ovocem
Přidáno před 7 hodinami
Křepelka s karamelizovanou zeleninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 13 hodinami
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno 12. 12. 2025 14:00:02
Likérové kávy
Přidáno 12. 12. 2025 09:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bábovka Albert
Ketynna před 2 minutami
Dýňová polévka s fazolemi
marekdd před 12 minutami
Jednoduché nepečené Tiramisu kuličky/Tiramisu Truffles
Hanawagy před 24 minutami
Perníčky, které jsou hned měkké
Valerie. před 47 minutami
Rajská omáčka
Vershyna před 1 hodinou
"Letní" buřty na pivu - z pánve
BeeroCrat před 1 hodinou
Krupičná kaše rychle hotová
Colombová_S před 2 hodinami
Babiččina rychlá kulajda
Pavenov1 před 3 hodinami
Vosí hnízda
mares-mikulas před 3 hodinami
Vánoční punč
Sarinkad před 3 hodinami
Tématické fráze:
řezy s rosolem,
luxusní jahodové řezy,
řezy s s rosolem,
řezy z s rosolem,
jahodové řezy s rosolem,
pudinkový krém špatně ztuhlý,
reza.cz jahody,
recept řezy fotografie,
jahodové řezy se sněhem,
l 410 leta do,
jahůdkový koláč,
luxusni jahodovy řez,
recepty jak se dělá rosol na řezy,
rezy s rosolem,
osvědčené testo na rezy,
rezy z rosolem,
jahody rez z kompotu,
rezy s rosolem s pudinkem,
jahudkove kompoty,
zakusek s rosolem
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
mouka polohrubá,
prášek kakaový,
prášek do pečiva,
kompot jahodový,
pudink jahodový,
máslo,
cukr moučkový,
čokoláda
Komentáře (25)
Sice nepíšeš nic o ovoci, ale snad myslíš tento krém. Jinak pudink uvařit raději s menším množstvím mléka-je pěkně tuhý a vychládlý po částech přidávat k vyšlehanému máslu s cukrem. Vždycky po přidání pudinku zašlehat a nakonec šlehat, co to pujde, krém bude krásně bílý, potom drží sám o sobě tvar. Ale máslo musíš mít spíš tužší-vychlazené, než jak bláto(obzvlášť v létě), to bys tak nevyšlehala a mohl by se Ti krém i lehce srazit.
Už za ty fotografie musím poslat bod...