Pikantní smažené býčí žlázy

Suroviny

500 g býčích žláz
500 ml mléka
2 pl chilli omáčky
sůl
Trojobal:
hladká mouka
vejce rozšlehané s vínem
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Býčí žlázy rozkrojíme, očistíme a naložíme na noc do mléka.

  2. Druhý den žlázy opereme, osolíme a potřeme chilli omáčkou, necháme v lednici odležet alespoń 2 hodiny.

  3. Obalíme v trojobalu (neoplachujeme chilli) a usmažíme.

Komentáře k receptu Pikantní smažené býčí žlázy

  • Zidane Zidane(neregistrovaný)

    Já vám tu do toho nechci kafrat, dámy, ale proč je ten recept v kategorii VEPŘOVÉ maso, když to jsou BÝČÍ žlázy?

    Odpovědět

  • Marie64 Marie64

    Anna Kocikova:No mořské potvory také nemusím.Ty býčí žlázy jsem kdysi viděla v masně,no nebyl to pěkný pohled,tak proto se mi to příčí.Jo takhle řízeček z krkovice nebo pikantní kuřátko to já můžu.

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    dobroučké :yes::-Du nás je jedly do doby, než zjistili co jedí:-S
    kadlíku pravdu díš:-D

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Kadlik::-D:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Kadlik Kadlik(neregistrovaný)

    rihana:
    doporučuju nějaké řeznictví!!! U nás se prodávají mražené, kilo za 48 korun. A je to opravdu delikatesa. Jenom škoda, že se po usmažení tak hodně "smrsknou". Asi jako u nás, u chlapů, v ledové vodě...;-)

    Odpovědět

  • rihana rihana

    Kde se dají sehnat. Naposledy jsem je jedla jaké dítě. Jen tak na cibulce a byla to mňamka.

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    nofrona:Zase děláš chutě:-OMám ještě 3kousky v mrazáku;-)ale šetřím si je:-DJá nevím,já jsem namáčela v mléce přes noc jen jednou a rozdíl jsem nepoznala,takže připravuji bez namáčení.A když,tak už zrovna v nějaké marinádě:-)
    Ale zpět ke Tvé baště...paráda:-p:yes::yes::-p:-K

    Marie64-kdyby jsi dostala na talíři býčí žlázy upravené na X způsobů,věřím,že by jsi nepoznala,co jíš(pokud by Ti to někdo neprozradil)Je to opravdu velice jemné a chutné masíčko:-)Ale vím,že to vážně někteří nemusí;-)Já bych zase asi nepozřela chobotničku:-O:-D

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Norfono. Tak to jsi zaperlila. To nemá chybu a já je taky zbožňuji. Jen je málo kdy dostanu. + bodík 12. PŘÍHODA.

    Jednou jsem stál ve frontě u řezníka a všichni přede mnou kupovali býčí žlázy a já se třás, aby se na mne dostalo. Pani za mnou se stále ptala manžela CO TO VŠICHNI CHTĚJÍ ? On nic. Pak se naštval a zařval " Bejčí koule" Pani se málem zhroutila, natekla, zčervenala a utekla z mastny. I tak to někdy je !!!

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Anička a Nofrona jsou specialistky přes býčky a za jejich údy dostávají bodíčky ;-):-p:-K

    Odpovědět

  • nofrona nofrona(autorka receptu)

    srettka::yes::-D:-D

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    srettka::-)):-D já to čekala, jinak by to nebylo bez Tebe, ono:-D:-))

    Odpovědět

  • srettka srettka

    a jééje, vstoupenkyně bejčích eunuchů jsou opět v plné polní:-D už se kastruje, máčí v mléku a konzumuje, pomlaskává, chválí... nu což, proti gustu žádný dišpercát:-))

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    nofrona: Nofronko, jako řízky je mám nejraději, ale to chilli bych vynechala a dala bych nějaké bylinky-my ostré neradi, ale to je náš problém;-) Máš 8.boda:yes:

    Odpovědět

  • nofrona nofrona(autorka receptu)

    rebeka:můj taky;-):-D:-D

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    nofrona: už tam jsou;-), ale jsou vynikající, moc nám chutnají, musím se po nich podívat, také jsem dříve říkala: nee, nee, ale teď tu pomlaskávám, mňamka:-p:-K

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: smažené býčí žlázy býčí žlázy býčí žlázy recepty recept na býčí žlázy bejčí koule recepty na býčí žlázy bejci zlazy bejčí žlázy recepty býčí žlázy recept recept na býčí koule byčí žlazy smažene vepřové žlázy recepty býčí žlázy býčí koule recept recepty býčí koule býčí žlázy příprava smažené býčí žlázy recept příprava býčích žláz smažené býčí koule smažené bejčí koule