Rychloptáčci

Zdenka +++ Kuchařka: Zdenka +++

Doba přípravy: asi 1/2 hodiny asi 6 porcí Omáčky 13 názorů

Suroviny

1/2 kg vepřové maso nebo hovězí maso
2 cibule
olej nebo sádlo
sůl
pepř
plnotučná hořčice
3 vařené vejce
3 okurky
1 větší párek
salám
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve orestujeme na sádle cibuli, potom přidáme maso na kostičky, osolíme, opepříme, přidáme nakrájený salám, párek, okurky, vajíčka, plnotučnou hořčici, zalijeme vodou a vaříme do měkka.

  2. Zahustíme záklechtkou. Příloha: knedla, těstoviny atd.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 30 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rychloptáčci

  • Paul Sulc Paul Sulc

    Kdysi po prve jsem to tak udelal. Okurka bezezbytku zmizela, rozvarena, vajicko jsem vyhodil , bylo to neco eklfaft, dal jsem nove. Vejce i okurka az naposled.

    Odpovědět

  • casino casino

    Hana Dankova:
    No, také se omlouvám: https://cs.wikipedia.org/wiki/Kejda

    Odpovědět

  • Hana Dankova Hana Dankova(neregistrovaná)

    Omlouvam se, ale to je strasna kejda…. Byt snaha urcite byla….

    Odpovědět

  • Zdenka +++ Zdenka +++(autorka receptu)

    opuncie, opravdu dávám všechno hned já vařím v papináku a mám to za 20 minut hotové ale můžete to dát potom a vajíčko není gumové:-p

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79

    Zdeni, kromě přibližné gramáže by určitě bylo dobré doplnit i technologii přípravy, chodí se sem inspirovat spousta začínajících kuchařek, určitě by jim to pomohlo.Jinak opravdu stačilo přidat foto k uveř.receptům.;-)

    Odpovědět

  • opuncie opuncie

    Opravdu dáváš všechno hned na začátku dušení masa? I vajíčko a okurku? Není potom vajíčko gumové a okurka rozvařená? Maso se přece dusí dost dlouho.:-S

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    priklanam sa k nazoru olina16

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Nadjo, mrkni na záznam Kuchařské pohotovosti z minulé soboty, tam je dělali ;-)
    http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10169912986-...

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    Pod názvem "ptáček" si představím jedině klasicky zabalené maso s jakýmkoliv obsahem. Tak jsem se zaradovala, že Zdenka+++ přináší nějakou fintu, jak snadno, rychle a kvalitně ptáčky zabalit (někdy se mi to ne a ne podařit, aby náplň nevylézala všemi směry). Ale zklamala jsem se, proto ;-(:no::no:
    Tím ale nechci říct, že mi takový miš-maš nechutná.

    Odpovědět

  • olina16 olina16

    Co takhle nějakou gramáž, jestli si to přečte nějaký začátečník, tak stejně nebude vědět co s tím. Takové recepty jsou k ničemu.:no:

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Rozlítaných ptáčků tady máme až, až:-// Stačilo přidat fotku k již už zde zveřejněnému receptu. Ale jinak, je to dobrý recept. Dělám docela často:yes:

    Odpovědět

  • jan.alois jan.alois

    U nás rozstřelený a vejce i okurku nakonec a ještě přidávám rozškvařenou slaninku na kostičky.:-K:-D:yes:

    Odpovědět

  • k.radulka k.radulka

    Jj u nás to jsou rozlítaný ptáci :D :yes: jen vajíčka a okurek dávám až nakonec:-/

    Odpovědět

Tématické fráze: rozstřelený ptáček rozstřelený španělský ptáček rozlétané ptáčky rozlítaní ptaci rozlítaný španělský ptáček z vepřového rozlitane ptacky rozlítaní ptáčci rozstřelení ptáčci rozlitany ptaci omáčka rozlítaní ptáci rozstrelene ptacky kuchařská pohotovost španělský ptáček recept na rozletáné ptáčky rozlítaný španělský ptáček recepty rozlítaný ptáček hovězí rozlítaný ptáčky roztřelený ptáček španělské ptáčky pro začátečníky rozlítaný španělský ptáček rozlítaný ptáčci

Zapomněl/a jsem heslo