Blbouni - Plněné knedlíky.

Vaclav Fronek Kuchař: Vaclav Fronek

Doba přípravy: 45 min. 2 - 3 porce Bramborová jídla 19 názorů

Suroviny

brambory (vhodné na knedlíky a podle množství strávníků)
2 ks špekáčků (cca 150 g nebo stejné množství měkého salámu)
hrubá mouka
sůl
sádlo
2-3 cibule (hodně, použijem do zelí i na polití Blbounů)
pepř
(vajíčko nepoužíváme)
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Uvařené brambory ve slupce nastrouháme, osolíme, a velmi dobře proděláme s hrubou moukou. (Co nejvíce vpracovat s dost mouky.)

  2. Salám, špekáčky nakrájíme na velmi jemně na kostičky (cca 0,3-0,5 mm) a dle chuti opepříme. Nesolíme.

  3. Z tohoto množství se udělá asi 5 naplněných knedlíků, dobře utažených.

  4. Do většího hrnce dáme vařit osolenou vodu (dost).

  5. Začne-li vřít, vhodíme knedle. Jsou za chvilku hotové. Vyjmeme je na talíř a hned roztrhneme (já na 1/4, žena na 1/2). Vydatně polijeme restovanou cibulkou na domácím sádle.

Poznámka

Kdo si není jist knedlíkama bez vajíčka, raději ho použije. Dcerka používá solamyl. Zvláště nejsou-li brambory na knedlíky moc vhodné, aby se nám nerozvařily ve vodě. Ale nezoufejte, stane-li se tak. Improvizujte a z této vyvařeniny dovařte speciál polévku. I mně se to 1x povedlo. I ta byla docela dobrá. My vaříme ještě + knedlík neplněný/necháme ho vařit déle po vyjmutí Blbounů, aby byl na druhý den na knedlík s vajíčkem/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 11 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Blbouni - Plněné knedlíky.

  • planeta planeta

    zajímavé:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Martina Martina(neregistrovaná)

    Super tip, jen bych asi jakýkoliv salámek spíše nastrouhala na hrubo, než se s tím krájela, ale to si každý uzná nejlepší způsob přípravy. Já většinou používám zbytky různých uzenin, co zbydou. Už jsem dlouho nedělala. Díky za tip a dávám bodík :-):yes:

    Odpovědět

  • věra prachařová věra prachařová(neregistrovaný)

    takovéto knedlíčky se dají dělat se vším co dům dá, špek, škvarky, zbytky salámů, i ovoce, švestky, meruňky a z tohoto těsta jsou vynikající taštičky s povidlama sypané strouhaným perníkem a čímkoliv co doma máte je dobrá i osmažená strouhanka na másle s cukrem, přeji všem dobrou chuť :yes:

    Odpovědět

  • cucktea cucktea(neregistrovaná)

    Děláte mi chutě :( mám strašnej hlad :D

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    Já tyhle knedlíky dělám s nastrouhaným salámem turistickým, opeču ho na cibulce.Chutná nám to víc než s uzeným.

    Odpovědět

  • Kikina Kikina(neregistrovaná)

    Vynikající! Jdu koupit zelí a slaninu, k obědu bude dobrůtka!:yes:

    Odpovědět

  • Jenny Jenny(neregistrovaný)

    tak pochvala...neměla jsem ale špekáčky,tak jsem nahradila uzeným... :yes: taky lahoda...

    Odpovědět

  • Jenny Jenny (neregistrovaný)

    no bezva,tento recept ještě neznám...vyzkouším a to co nejdříve...díky :yes:

    Odpovědět

  • srettka srettka

    já si tu uzeninu nastrouhám. dám osmažit světle cibulku, na ní tu uzeninu a tím plním knedlíky, je to takově mňam voňavé:-p

    Odpovědět

  • Sodovka Sodovka

    Dost často i já plním bramborové knedlíky jak Václav. Cibulky musí být hodně :-D a pěkně dozlatova orestovaná. Někdy kupuji v Kaufalndu ve vakuovém balení uzené kostky. Do bramborového těsta dávám ale vajíčka. Na 1 kg vařených brambor 2 vajíčka, 140 g dětské krupičky a 140 g solamylu. Bramborové knedlíky plněné i obyčejným Gothajem jsou vynikající.:-p:yes: Vašku posílám bodík č.8. :-))

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79

    Vašku navnadil jsi mě, já plním masem z uzených žeber.Manžel ale dostal chuť na uzeninovou variantu, takže zkusím s párky.Jednoduché nápady bývají nejlepší:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Vašku, tak abys věděl, hned za tepla jsem je udělala a nacpali jsme se k prasknutí. Blbouny jsem naplnila zbytky 3 druhů salámů k nim kyselé zelí a celé posypané osmaženou cibulkou. Bodík už jsem dala, tak ti přidávám fotky;-):yes:

    Odpovědět

  • misza misza

    Super :yes: toho by jsem si hned dala:-p Musím uložit a vyzkoušet. Boďan je tam;-)

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Tak toto jídlo miluji i já, jen jsem nevěděla, že se tomu říká blbouni :-):yes:5.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Vašíku, to jsi zase kápl na klasiku, ovšem nenahraditelnou a výtečnou. Připomněl jsi mi, že už jsme ty Blbouny dlouho neměli a že je musím brzy udělat;-)Máš boda:yes:

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: plnene knedliky bramborové knedlíky plněné uzeninou blbouni knedlíky blbouni jak dlouho vařit vajíčka blbouni recept jak dlouho vařit plněné bramborové knedlíky bramborové knedlíky plněné salámem jak dlouho se vaří plněné bramborové knedlíky jak dlouho vařit bramborové knedlíky plněný knedlíky blbouni knedlíky jak dlouho varit plnene knedliky plnene knedliky se salamem plněné knedlíky uzeninou jak dlouho se vaří plněné knedlíky knedlíky plněné bramborové knedlíky plněné gothajem bramborové knedlíky s uzeninou knedlíky plněné uzeninou

Zapomněl/a jsem heslo