Oprava sraženého krému
Milé hospodyňky, povedlo se vám zdrcnout krém? Nezoufejte, nemusíte ho vyhazovat, ani připravovat nový. S naším malým trikem vám ukážeme, že náprava je rychlá a nijak složitá. Váš krém tak zůstane i po malé nehodě naprosto perfektní.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 4. 2011 20:05
Mě se to stalo minulý týden, poprvé v životě. Jedna návštěva se ohlásila na sobotu, druhá na neděli. V pátek jsem dělala řezy a znáte to, když si jo, dáváte záležet, něco se nepovede. Já krém nahřála a spravilo se to. Tohle je dobrý nápad Pro podruhé, co kdyby
21. 4. 2011 19:37
Dobrá rada se vždy hodí a tak přidávám 12 bodík.
21. 4. 2011 12:39
I mi se už tenhle recept moc hodil!!
21. 4. 2011 12:38
21. 4. 2011 12:26
Teri, díky za připomenutí
21. 4. 2011 12:25
Tak dnes sa mi podarilo zraziť krém, tak mi treba, nemala som sa ponáhľať Spomenula som si na túto radu a vyskúšala. Funguje bez chybičky a žiadnu chuť ani pachuť stopercentného tuku v takom malom množstve v kréme necítiť.
Vďaka za radu. + 9
Vďaka za radu. + 9
10. 9. 2010 14:07
tohle je super nápad... dělám Míša řezy a nějak jsem se zapomněla a šlehala moc dlouho a ejhle... najednou tam byly hrudky... zkusila jsem to nahřát a ono se to fakt spojilo... teď je v lednici a čekám co udělá až se vychladí, jestli bude dost tuhý nebo ne... každopádně díky moc za radu!!!
16. 3. 2010 12:55
Ono to nahřívání chce trochu cviku. Krém se nesmí rozehřát, jen se má začít "odlepovat" ode dna a hned míchat, využít jen toho nahřátého dna. Ale to si musí každý sám vyzkoušet.
15. 3. 2010 13:30
Zkoušela jsem i to nahřívání krému, ale je potom dost řídký a po opětovném ztuhnutí má takovou divnou konzistenci, moc se mi to neosvědčilo. A pokud se přidá toho tuku opravdu málo, pak v krému není ani cítit.
15. 3. 2010 08:28
Protože nemám ráda pachuť ztuženého 100 % tuku, tak tuto možnost využívám vždy až jako poslední. Pokud vidím, že se mi krém začíná srážet, tak je to téměř vždy rozdílnou teplotou surovin - máslo (tuk) má jinou teplotu než pudink (moučná kaše), kterou krém "nastavujeme". Proto nejdříve zkusím "sražený " krém trochu nahřát. Nejlépe je dát dno mísy s krémem do horké vody (třeba si napustit vodu do dřezu) a počkat, až se ode dna začne krém malinko rozpouštět. Pak ho začnu znovu z jedné strany šlehat tak, že to rozpuštěné po částech přibírám. Většinou se krém spojí a vyšlehá do hladka. Pokud tohle ale nezabere a krém se dál sráží, pak rozehřeju ten tuk a né horký, ale dost vlažný ho velmi tenkým pramínkem přilévám.Vždy postupujeme tak, že tuk lejeme na jedno místo a postupně sražený krém přibíráme. Překvapilo mě, že jde takhle napravit i krém na Izidora, který je přece jen odlišný, protože "nastavovadlem" jsou vejce. Ale problém sraženého krému je - pokud jsme použili kvalitní suroviny (za většinu umělých tuků nelze dát ruku do ohně a já je na krém nepoužívám) je skutečně jen ta rozdílná teplota.
15. 3. 2010 03:57
Někde jsem četla, že sražený krém může napravit i teplá šlehačka, píši to sem, protože ta je doma v ledničce častěji dostupná a také přidávám bod, protože dobrých rad není nikdy dost.
14. 3. 2010 23:56
tak ja mam taku radost z tohoto *receptu*
14. 3. 2010 23:31
ajajaj, Papriko, je mi líto, ale z másla už šlehačku neuděláš
a co to zkusit dát do menšího mnořství mléka, mírně nahřát, rozmixovat, nechat vychladit v kednici a druhý den znova ušlehat. Mám takový pociz, ře se takhle kdysi dělala falešná ělehačka
a co to zkusit dát do menšího mnořství mléka, mírně nahřát, rozmixovat, nechat vychladit v kednici a druhý den znova ušlehat. Mám takový pociz, ře se takhle kdysi dělala falešná ělehačka
14. 3. 2010 23:18
... a nemáš něco na zdrcnutou šlehačku? Já jsem už nejednou šlehala a šlehala a najednou koukám ... a já stloukám máslo
14. 3. 2010 22:15
danami, ani nevíš, jakou mám radost. Mi se krém srazí skoro vždy. Děkuji a příjmi bod!!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 10 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 19 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 20 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Brokolicové placičky
HanLen uvařil před 54 minutami
Sachr dort z jablek
marie.ledlova@email.cz uvařil před 6 hodinami
Fazolová polévka s mrkví a libečkem
TondaJ uvařila před 6 hodinami
Polévka z kuřecích hřbetů
Gregusa uvařila před 7 hodinami
Těsto na pizzu
sarahaj uvařil před 9 hodinami
Domácí vánočka
Andyscha uvařila před 11 hodinami
Štikozubec argentinský s thajskou omáčkou
Ondraska uvařila před 12 hodinami
Čevabčiči s bramborem
8181bartova uvařila před 13 hodinami
Ruské chlebíčky - zapečené
slavka744 uvařila před 13 hodinami
Chutné vafle
PetraJ7 uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
7 nejlepších krémů na dorty, rolády, řezy, cukroví a jiné zákusky: Který z nich si vyberete? Poradíme s přípravou
Pět znamení horoskopu, která musí mít na talíři brambory: Býci je milují gratinované, Raci jako kaši a Ryby si libují v polévce
Místo obligátních chlebíčků a klasických jednohubek můžete připravit originální chuťovky. Překvapíte jimi i potěšíte
Další recepty
Tématické fráze: zdrcnutý krém sražený pudinkový krém jak na zdrclý krém sražený tvarohový krém co se sraženým krémem co dělat když se srazí šlehačka sražena šlehačka co dělat se sraženým krémem sražený pudinkovo máslový krém zdrclý krem jak zachránit zdrcly krem sražená pařížská šlehačka sražený pařížský krém zdrcnutý máslový krem sražený krém do dortu zdrcnutá šlehačka jak napravit sraženou šlehačku zdrclý máslový krém hrudky v krému jak opravit zdrclý krém
Suroviny: tuk ztužený
Oprava sraženého krému
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w07g
77 názorů