Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Oprava sraženého krému

Milé hospodyňky, povedlo se vám zdrcnout krém? Nezoufejte, nemusíte ho vyhazovat, ani připravovat nový. S naším malým trikem vám ukážeme, že náprava je rychlá a nijak složitá. Váš krém tak zůstane i po malé nehodě naprosto perfektní.

Hodnocení receptu je 4,9 (29×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min

10 min (10 min příprava)

14. 3. 2010 21:19

Suroviny pro 1

1

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Otavanka

21. 4. 2011 20:05

Mě se to stalo minulý týden, poprvé v životě. Jedna návštěva se ohlásila na sobotu, druhá na neděli. V pátek jsem dělala řezy a znáte to, když si jo, dáváte záležet, něco se nepovede. Já krém nahřála a spravilo se to. Tohle je dobrý nápad:yes::yes::yes: Pro podruhé, co kdyby:-?

hoskovavl

21. 4. 2011 19:37

:yes::yes::yes::yes::yes:Dobrá rada se vždy hodí a tak přidávám 12 bodík.

JanaDorazinova JanaDorazinova

21. 4. 2011 12:39

I mi se už tenhle recept moc hodil!!:-8

monikaK

21. 4. 2011 12:38

:yes::yes::yes::yes:

spagetka spagetka

21. 4. 2011 12:26

Teri, díky za připomenutí :yes::yes:

tejaja tejaja

21. 4. 2011 12:25

Tak dnes sa mi podarilo zraziť krém, tak mi treba, nemala som sa ponáhľať :-D:-D:-D Spomenula som si na túto radu a vyskúšala. Funguje bez chybičky a žiadnu chuť ani pachuť stopercentného tuku v takom malom množstve v kréme necítiť.
Vďaka za radu. ;-) + 9

šárka

10. 9. 2010 14:07

tohle je super nápad... dělám Míša řezy a nějak jsem se zapomněla a šlehala moc dlouho a ejhle... najednou tam byly hrudky... zkusila jsem to nahřát a ono se to fakt spojilo... teď je v lednici a čekám co udělá až se vychladí, jestli bude dost tuhý nebo ne... každopádně díky moc za radu!!!:-K

Hella Hella (moderátorka)

16. 3. 2010 12:55

Ono to nahřívání chce trochu cviku. Krém se nesmí rozehřát, jen se má začít "odlepovat" ode dna a hned míchat, využít jen toho nahřátého dna. Ale to si musí každý sám vyzkoušet.

danami

15. 3. 2010 13:30

Zkoušela jsem i to nahřívání krému, ale je potom dost řídký a po opětovném ztuhnutí má takovou divnou konzistenci, moc se mi to neosvědčilo. A pokud se přidá toho tuku opravdu málo, pak v krému není ani cítit.:-p:-8

Hella Hella (moderátorka)

15. 3. 2010 08:28

Protože nemám ráda pachuť ztuženého 100 % tuku, tak tuto možnost využívám vždy až jako poslední. Pokud vidím, že se mi krém začíná srážet, tak je to téměř vždy rozdílnou teplotou surovin - máslo (tuk) má jinou teplotu než pudink (moučná kaše), kterou krém "nastavujeme". Proto nejdříve zkusím "sražený " krém trochu nahřát. Nejlépe je dát dno mísy s krémem do horké vody (třeba si napustit vodu do dřezu) a počkat, až se ode dna začne krém malinko rozpouštět. Pak ho začnu znovu z jedné strany šlehat tak, že to rozpuštěné po částech přibírám. Většinou se krém spojí a vyšlehá do hladka. Pokud tohle ale nezabere a krém se dál sráží, pak rozehřeju ten tuk a né horký, ale dost vlažný ho velmi tenkým pramínkem přilévám.Vždy postupujeme tak, že tuk lejeme na jedno místo a postupně sražený krém přibíráme. Překvapilo mě, že jde takhle napravit i krém na Izidora, který je přece jen odlišný, protože "nastavovadlem" jsou vejce. Ale problém sraženého krému je - pokud jsme použili kvalitní suroviny (za většinu umělých tuků nelze dát ruku do ohně a já je na krém nepoužívám) je skutečně jen ta rozdílná teplota.

yanull yanull

15. 3. 2010 03:57

Někde jsem četla, že sražený krém může napravit i teplá šlehačka, píši to sem, protože ta je doma v ledničce častěji dostupná a také přidávám bod, protože dobrých rad není nikdy dost. :yes:;-)

vybusna vybusna

14. 3. 2010 23:56

tak ja mam taku radost z tohoto *receptu* :yes:

danami

14. 3. 2010 23:31

ajajaj, Papriko, je mi líto, ale z másla už šlehačku neuděláš;-(:-(:no:
a co to zkusit dát do menšího mnořství mléka, mírně nahřát, rozmixovat, nechat vychladit v kednici a druhý den znova ušlehat. Mám takový pociz, ře se takhle kdysi dělala falešná ělehačka :-)):-))

Paprika Paprika

14. 3. 2010 23:18

:yes::yes::yes: ... a nemáš něco na zdrcnutou šlehačku? Já jsem už nejednou šlehala a šlehala a najednou koukám :-O ... a já stloukám máslo :-(:-( :-D:-D

JanaDorazinova JanaDorazinova

14. 3. 2010 22:15

danami, ani nevíš, jakou mám radost. Mi se krém srazí skoro vždy. Děkuji a příjmi bod!!:-):yes::yes::yes:

1 3 4 5 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zdrcnutý krém sražený pudinkový krém jak na zdrclý krém sražený tvarohový krém co se sraženým krémem co dělat když se srazí šlehačka sražena šlehačka co dělat se sraženým krémem sražený pudinkovo máslový krém zdrclý krem jak zachránit zdrcly krem sražená pařížská šlehačka sražený pařížský krém zdrcnutý máslový krem sražený krém do dortu zdrcnutá šlehačka jak napravit sraženou šlehačku zdrclý máslový krém hrudky v krému jak opravit zdrclý krém

Suroviny: tuk ztužený

TopRecepty.cz

Oprava sraženého krému

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w07g