Steak s rozinkovou omáčkou

Suroviny 2 porce

2 hovězí steaky ( já měla chuck tender), výška cca 3cm po svázání
hrubá mořská sůl
pepř
Na omáčku:
hrstka rozinek či hrozinek ( jak kdo smýšlí)
1 PL octa balsamico
2 KV worcesteru
50 ml griotky
špetka soli
snítka tymiánu
kousek másla
2-3 PL vody

Postup přípravy receptu

  1. Rozinky přes noc namočíme do griotky.

  2. Steaky by měly být před tepelnou přípravou pokojové teploty. Očistíme je a ovážeme provázkem, aby držely pěkně tvar a byly přibližně stejně vysoké, aby se stejnoměrně propekly. Opepříme je.

  3. Nejprve připravíme omáčku. Všechny ingredience dáme do kastrůlku a necháme cca 15 minut probublávat.

  4. Vyjmeme tymián, vše rozmixujeme tyčovým mixérem a dochutíme každý podle své chuti.

  5. Pokud je omáčka řídká, ještě ji necháme chvilku zredukovat. Nakonec zjemníme kouskem másla.

  6. Steaky pečeme z obou stran na silně rozpálené pánvi se silným dnem. Každý podle toho, jak má rád propečené. Já volím cca 3-4 minuty z každé strany. Samozřejmě podle výšky masa.

  7. Vyjmeme je z pánve, zabalíme do alobalu a necháme 5 minut odležet.

Poznámka od kuchařky

Musím ještě dodat, že rozinky v tomto stavu mi chutnají velice, přestože jejich konzistenci v pevné stavu a v moučnících nevyhledávám :-)

Komentáře k receptu Steak s rozinkovou omáčkou

Tématické fráze: omáčky ke steaku recept steaková omáčka steak marinovaný v griotce hovězí roštěná recept omáčky k steak chuck tender steak hrozinková omáčka omáčka ke steaku steaková omáčka hovězí nízký roštěnec recepty steaková omáčka recept omáčka ke steakum omáčka na steak recept rozinkova omacka vyborna rozinkova omacka vyborna rozinkova omacka k masu hrozinková omáčkou pečené kuře s rozinkovou omáčkou hovězí steak chuck tender steaky recepty