

Steak s rozinkovou omáčkou
Suroviny 2 porce
- 2 hovězí steaky ( já měla chuck tender), výška cca 3cm po svázání
- hrubá mořská sůl
- pepř
- Na omáčku:
- hrstka rozinek či hrozinek ( jak kdo smýšlí)
- 1 PL octa balsamico
- 2 KV worcesteru
- 50 ml griotky
- špetka soli
- snítka tymiánu
- kousek másla
- 2-3 PL vody
Postup přípravy receptu
Rozinky přes noc namočíme do griotky.
Steaky by měly být před tepelnou přípravou pokojové teploty. Očistíme je a ovážeme provázkem, aby držely pěkně tvar a byly přibližně stejně vysoké, aby se stejnoměrně propekly. Opepříme je.
Nejprve připravíme omáčku. Všechny ingredience dáme do kastrůlku a necháme cca 15 minut probublávat.
Vyjmeme tymián, vše rozmixujeme tyčovým mixérem a dochutíme každý podle své chuti.
Pokud je omáčka řídká, ještě ji necháme chvilku zredukovat. Nakonec zjemníme kouskem másla.
Steaky pečeme z obou stran na silně rozpálené pánvi se silným dnem. Každý podle toho, jak má rád propečené. Já volím cca 3-4 minuty z každé strany. Samozřejmě podle výšky masa.
Vyjmeme je z pánve, zabalíme do alobalu a necháme 5 minut odležet.
Poznámka od kuchařky
Musím ještě dodat, že rozinky v tomto stavu mi chutnají velice, přestože jejich konzistenci v pevné stavu a v moučnících nevyhledávám :-)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Steak s rozinkovou omáčkou
-
-
luxusní
k této nádheře není co dodat
-
To nemá chybu , úžasné vše
-
Nádherný kus masa s krásnou fotkou
-
Anna Kocikova:Aničko, tady záleží hlavně na výběru masa, musí to být vhodný mladý kus a odleželé maso. Jinak úprava je už jednoduchá, určitě to někdy vyzkoušej a neboj se toho
-
Andri,tak o tomto si můžeme u nás tak akorát nechat zdát
Steaky fakt neumím
Ale pozvat bych se nechala
Máš to celé parádní
-
Krásný recept. Ještě tak sehnat to dobré masíčko. Letí bodík
-
1974andrea:šikula s fantáziou...
-
-
Eliza:Dělám podobně švestkovou, tak jsem zkusila rozinkovou
-
Tak to je hodně zajímavé a já bych moc ráda ochutnala... To tě jen tak napadlo?
-
Výborná volba masa znamená skvělý výsledek na talíři a to celé završeno krásnou "žravou" fotkou