Suroviny
Porce: 5 porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 532 kJ / 1 083 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 48,91 g |
Tuky | 19,99 g |
Vláknina | 67,45 g |
Cholesterol | 521 mg |
Sodík | 644 mg |
Sůl | 1,33 g |
Sacharidy | 167,47 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Brambory oškrabeme a nakrájíme na větší kousky. V hrnci si rozehřejeme sádlo, na kterém cibulku lehce orestujeme. Přidáme pepř, nové koření a brambory. Vše dobře promícháme a ještě chvilku restujeme.
Krok 2: Vše zalijeme vodou, přidáme masox a vaříme, dokud nejsou brambory měkké. Když jsou brambory v polévce hotové, přidáme zeleninu a rozkvedlaná vajíčka. Opět vaříme.
Krok 3: V kastrůlku si rozehřejeme máslo a necháme lehce přeškvařit. Máslo nalijeme do polévky, ještě lehce povaříme a polévku odstavíme.
Krok 4: Stroužky česneku rozmačkáme v lisu na česnek a přidáme do polévky, již nevaříme. Podle chuti můžeme polévku ještě dosolit.
Zveřejněno 23. 4. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jitulčina česnečka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r236
Moje poznámka
Jitulčina česnečka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r236
Nejnovější recepty
Kuřecí kousky se zeleninou a smaženými nudlemi
Přidáno před 11 hodinami
Vaječná omeleta se sýrem a s tuňákem
Přidáno 3. 8. 2025 16:17:56
Placičky z podmáslí
Přidáno 3. 8. 2025 13:46:57
Karpatské lečo
Přidáno 3. 8. 2025 13:00:03
Kotlety na tymiánu s hrachovou kaší a pečenou karotkou
Přidáno 3. 8. 2025 10:37:11
Čalamáda ze zelí a paprik
Přidáno 3. 8. 2025 09:04:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Švestková povidla
MAMA9903 před 5 hodinami
Masová bulharka
Kajkajak před 6 hodinami
Bramboračka
ZdeKy před 7 hodinami
Segedínský guláš
Tomasfaix před 7 hodinami
Vaječná omeleta se sýrem a s tuňákem
Elivet před 8 hodinami
Ledvinky po uhersku
Janca32 před 8 hodinami
Rychlý švestkový koláč
BlancaL před 9 hodinami
Žampionový guláš s cuketou
hifiklub před 10 hodinami
Čočková polévka s párkem
Janet.P před 10 hodinami
Tématické fráze:
silná česnečka,
jitulciny-recepty.cz,
valašská česnečka,
jana ondračkova dorty,
jituščiny recepty,
jak přeškvařit máslo,
jitulcina kucharka,
jitčiny recepty,
rrcepty,
chlebová česnečka,
recept silná česnečka,
jitulcinyrecepty.cz,
silná česnečka recept,
jitilviny recepty,
recept na silnou cesnecku,
česnečka recept,
jitulčiny recepty zelenina,
silna cesnecka silna domaci,
česnečka silná,
jak se dela cesnecka
Suroviny:
voda,
vejce,
cibule,
česnek,
směs zeleninová do polévky,
brambory,
máslo,
koření nové koření,
pepř,
masox,
sádlo,
sůl
Komentáře (3)