Vepřové čínské nudle

iunka Kuchařka: iunka

Doba přípravy: 45min (mezitím dvě hodiny odležení masa) 2 porce Vepřové maso 12 názorů

Suroviny

200 g vepřového masa (kotleta nebo kýta)
2 lžíce bílého jogurtu
špetka soli
1 velká lžíce sterilované kapie
kousek pórku
1 lžíce solamylu
1 lžíce worcesteru
1 lžíce sójové omáčky
1 lžíce sezamu
1 lžíce chia semínek
1 vejce
trochu sladké papriky
1 lžička čerstvě strouhaného zázvoru
1 lžíce kokosového oleje
Na nudle:
dva pláty čínských nudlí
podle chuti worcester
sůl
sójová omáčka
kari
sladká paprika
olej na smažení
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso si nakrájíme na nudličky a v míse si ho smícháme se solamylem, sladkou paprikou, worcesterem, sójovou omáčkou, solí, sezamem, chia semínky, zázvorem, kapií, na nudličky nakrájeným pórkem, jogurtem a vejcem. Dáme do ledničky na dvě hodiny odležet. Pak vložíme kokosový olej na rozpálenou pánev a na něm orestujeme směs masa po dobu asi deseti až patnácti minut. Pak trochu podlejeme vodou, přikryjeme poklicí a necháme dusit 15 minut.

  2. Mezitím si připravíme nudle. Oba pláty nudlí dáme do mísy, zalijeme je vařící vodou, přikryjeme poklicí a necháme stát 5 minut. Pak nudle scedíme, vrátíme do mísy a podle chuti k nim přimícháme worcester, sůl, sójovou omáčku, kari a sladkou papriku. Na pánvi si rozpálíme olej a na něm nudle orestujeme. Servírovat můžete buď směs masa na nudle nebo oboje smíchat :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 16 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové čínské nudle

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Děkuji za recept:-KPřidávám bodík a fotky:-)
    Nepoužila jsem chia semínka a kokosový olej.Kapii jsem měla čerstvou.
    Kari mi v nudlích nevadilo a s chutí masa se nijak netlouklo:yes:

    Odpovědět

  • casino casino

    1974andrea:
    ad. množství ingrediencí na množství masa
    Asi je zbytečné se o tom bavit, protože někdo namítne, že ať si tam dá každý kolik je mu libo...

    Myslím si, že rcp by měl být postavený tak, že když se ho rozhodne realizovat kuchtík co doposud dokázal připálit i čínský čaj, tak pokud dodrží postup, měl by být po své snaze odměněn jídlem, na kterém si pochutná :-)
    Vy si asi pošmáknete i na 200g masa + 1 lžíce worcesteru + 1 lžíce sójové omáčky...;-)
    Přiznám se, že nevím jestli by to chutnalo i mně, protože takové množství do "číny" nedávám (zde toto má s "čínou" či s Čínou společné akorát ty prefabrikované nudle:-D ale nikde není psáno, že je to rcp à la "čína":-))
    Já dávám na 400g masa 1KL až 1PL sojovky, čili 4x méně, než zde uvedených 2PL omáček na 200g masa...
    Naschvál jsem prošmejdil kuchařky, zda nemám ujeté chutě, a až na výjimku 2PL sojovky na 400g masa, byla vesměs uvedena dozáž 1PL na 400g masa...
    Tož tak:-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Fotku jsem ještě stihla zaregistrovat. Dobře vím, jak se špatně fotí smetanové, sýrové či jiné světlé omáčky. Ale k fotce se vyjadřovat nechci. Pokud dělám tyhle " čínské " či asijské směsi, stačí mi bohatě toto množství masa a o to víc dávám zeleniny ( čerstvé), nám to tak vyhovuje.

    casino: A množství ingrediencí na množství masa, že je hodně? To už vůbec ne, od každého lžíce či lžička mi přijde přiměřené. Jen bych to vše nekombinovala s jogurtem, ani nevím, že by ho asiaté takto používali a do nudlí bych kari taky vynechala, to už se mi zdá zbytečné. Buď kari do obojího nebo nikam. Papriku bych dala čerstvou ne sterilovanou. ;-)

    Odpovědět

  • casino casino

    Jan Groha:
    Milej zlatej:-D nejde o množství masa na 1 porci, ale o počet a množství ochucovadel na zde uvedené množství masa;-)

    Koukám, že fotečka zmizla...
    Co tak ještě vyzmizíkovat i komentáře, které jsou nyní už jaksi po sezóně...:-D

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    tejaja: ještě k focení.
    Jsou jidla, která téměř nejdou vyfotit pěkně, naaranžovaně, načinčaně. V teto době navíc chybí dobré světlo.....zkuste si to a uvidite. (Nemluvím o nechutně pokapaných talířích, tak už snad dnes neservíruje nikdo.)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Eliška Havelková: Prečo ten výsmech? Vy varíte ako medzinárodne uznávaný kuchár ovenčený vyznamenaniami? Tak trocha tolerancie popri novom roku...

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Ľudia, a vôbec vás nenapadlo, že to môže byť chyba fotenia? Aj fotka fakt nie dobre vyzerajúceho jedla sa dá upraviť tak, že budete slintať a naopak. Prešítam si recept, prípadne urobím a potom hovorím. Divili by ste sa ako v skutočnosti môžu vyzerať jedlá, ktorých foto je prenádherné. Ide o jedlo, nie o fotku. Nie sme fotografi.;-)

    Odpovědět

  • Eliška Havelková Eliška Havelková(neregistrovaný)

    Ha, ha, číské mučení!:-S:no:

    Odpovědět

  • Jan Groha Jan Groha(neregistrovaná)

    casino:Tak to nevařte. Nikdo vás nenutí. Jste-li zvyklý ke každému jídlu sníst kilo masa, je to váš problém. Ovšem plivnout jedovatou slinu pokaždé musíte. Měl byste se léčit.:no::-//

    Odpovědět

  • casino casino

    geibri: nordica:
    Promiňte dámy, už jste někdy jedly něco, kde bylo na dvacetdeka masa takových surovin a v takovém množství?:-O Ta fotka je nakonec ještě zlatá...:-D

    Odpovědět

  • nordica nordica(neregistrovaná)

    Chutˇově to může být dobré, ale fotka a hlavně ty barvy to totálně zabily. V tomhle barevném provedení to musí každého zahnat.:-((

    Odpovědět

  • geibri geibri

    Chuťově to možná bude dobrý, ale ta masová směs po pravdě vypadá úděsně :-(, že bych to nejspíš ani neochutnala.....škoda. Možná to udělal ten jogurt:-//

    Odpovědět

Tématické fráze: čínské nudle s vepřovým masem vepřová čína recept cinske nudle recept čínské nudle vepřová čína s nudlemi vepřové čínské nudle čína recept vepřova čínská masová směs veprove nudle recept na veprovou cinu čínské vepřové nudličky směs na čínské nudle čínské nudle z vepřového masa čínská vepřová směs veprova smes s nudlemi čínské nudle bez masa nudle s vepřovým masem recept na čínské nudle s vepřovým masem vepřová čínská směs vepřové nudličky a čínské nudle recepty

Zapomněl/a jsem heslo