Pangasius z přístavní krčmy

Jiri V. Kuchař:

Doba přípravy: 45 minut 4 porce Ryby 11 názorů

55
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Suroviny

600 g Pangasia
sůl
1/2 citronu
1 lžička plnotučné hořčice
hrubá mouka na obalení
Těstíčko:
150 g hladké mouky
1/4 sáčku prášku do pečiva
2 vajíčka
1,5 dcl piva
tuk na smažení
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Porce pangasiuse osolíme, pokapeme citronovou šťávou.Rybu po jedné straně potřeme plnotučnou hořčicí a porce obalíme v hrubé mouce.

  2. Připravíme si těstíčko na obalovaní – hladkou mouku smícháme s práškem do pečiva,vajíčky a pivem.

  3. Porce pangasiuse namočíme do těstíčka a usmažíme dozlatova.

    Podáváme s bramborem a zeleninovým salátem.

Poznámka

Autorka receptu je paní Sivaková z Labužníka.

http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=28782

Vytisknout recept Přidat k oblíbeným

Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Pangasius z přístavní krčmy

  • Jana Jana

    Pangas v pivním těstíčku?Těstíčko dělám už léta a obaluju v něm plněné kuřecí řízky.:-D

    Odpovědět

  • Jiri V. Jiri V.

    Odstrčilova Alena- Za sebe mohu říci, pokud bych se držel toho, co se o nějakém jídle řekne či napíše, musel bych držet hladovku.:-))

    Odpovědět

  • Jiri V. Jiri V.

    Odstrčilova Alena - Paní Aleno, odpověd na tuto otázku najdete
    v článku např. zde - http://grilovani-barbecue.com/viewtopic.php?f=74&t...
    nebo http://ekonomika.idnes.cz/pangasius-zdravi-neuskod...
    Když si uvědomíte jaké je znečištění oceánů.....chutná Vám ještě treska?

    Odpovědět

  • Odstrčilova Alena Odstrčilova Alena

    Slyšela jsem názor, že Pangacius žije v kanálech s potkany.Dcera mi to vyvrátila, jelikož pracuje v obchodě a :-))zajímá se o to jak jsou výrobky kvalitní.Řekla mi, že žije v moři a kdyby žila s potkany tak by tu rybu dávno potkan sežral.Ten odpuzující názormi řekla jedna moje známá a měli jsme po chuti a kupujeme raději filé z tresky.Může mi někdo napsat jak to vlastně skutečně je? Tato ryba nám chutnala výborně, ale máme po chuti. Alena

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Já mám taková jídla ráda, takže zrealizováno, snězeno, plus jsem ti dala hned, tak už jen foto;-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Jaj!!! Jirko, asi zítra koupím pangase..jojo, už to tak bude. SUPER!!!!!:yes::yes: Není třeba mazat!! Určitě jsou tu recepty, které mají minimálně 6 bratříčků:-D a tenhle se určitě nestratí;-)

    Odpovědět

  • Jiri V. Jiri V.

    Maris: Necháme to na adminech. Musím, příště recepty pozorně pročíst, ne jen prolítnout. A pokud se recept liší jen v drobnosti, postačí poznámka do komentářů....děláme tak či to nedáváme....
    Děkuji ti komentář.:-K
    Snad mi nikdo za podobný recept nezakroutí krkem.:-)):-K

    Odpovědět

  • maris maris

    Jiri V.: Jirko, jen ho tu nech !! Já tam nemám hořčici, která určitě chuť hodně ovlivní a podotýkám, že těstíčko nemám od pí Sivákové;-):-)

    Odpovědět

  • Jiri V. Jiri V.

    Eliza - uniklo mi, že je zde již pod názvem Pangasius v těstíčku od Maris.
    Požádal jsem adminy o smazání mnou vloženého receptu.
    Zbytečně se by se recepty pletly.
    Přišel jsem s receptem později :-(:-)) Ale je to chutná úprava, byl to dnešní oběd.:-p:-K

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Já si říkala, že ten krásný název odněkud znám...jasně, Libuška Siváková :-K, jedna z lidiček, které mi z Labu chybí...
    Moc hezký recept, Jirko, díky za něj.:-)

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo