Dubnový dort
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 6 827 kJ / 1 632 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 54,29 g |
Tuky | 25,98 g |
Vláknina | 9,90 g |
Cholesterol | 777 mg |
Sodík | 502 mg |
Sůl | 1,03 g |
Sacharidy | 290,26 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tortu si môžeme pripraviť dopredu, okrem zakrytia snehom. Vložíme do mrazáku a pred podávaním vyberieme, zakryjeme snehom a zapečieme v rúre.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 10. 2016 14:34
To je nádhera
27. 2. 2013 12:46
moc hezky dort :) diky za nahodne recepty
25. 10. 2010 04:22
22. 9. 2010 21:12
zuzun . stačí aj 230, nahrej rprú naplno a daj tortu zapiecť dozlata
22. 9. 2010 19:20
me trouba na 250 nehreje, jen asi na 230 - a pak to rika "maximum" coz nevim kolik je. vsechny plechy mam jen do 230 stupnu max. Staci tech 230 stuppnu? jsem fakt zvedava jak to chutna
18. 8. 2010 07:18
Majka, ďakujem Korpus môžeš použiť hocijaký, aký si zvyklá robiť. V prípade núdze môžeš kúpiť aj v obchode. Na tom nezáleží, len je dôležité zakryť snehom celú zmrzlinu. Inak by sa v rúre začala topiť.
16. 8. 2010 17:57
Tejaja, posílám velikánskou pochvalu Dortík všem chutnal. Nejenom dětem, ale i dospělým. I pánové se olizovali. Vše jsem dělala podle tvého doporučení. Chci se jenom zeptat na korpus. Byl trošku hutnější. Možná proto, že tam byla hladká mouka. Je možné udělat korpus třeba jak na olejovou bábovku? Aby těsto bylo trochu nadýchanější. Jinak super
16. 8. 2010 09:39
Tejaja, díiiiiik Večer dám vědět, jak to dopadlo. Určitě všem bude chutnat.
16. 8. 2010 09:14
Majka, tortu nemusíš dávať do rúry s prstencom z tortovej formy. Polož na hocijaký plech, dôležité je, aby si snehom zakryla všetku zmrzlinu, aby nebola odkrytá. Torta sa rozmrazí počas pečenia. Ale trocha sa rozmrazí, kým ju dáš do rúry, musíš tam dať ovocie a zmrzlinu. Zapekám tak, že nechám rúru zapnutú na 250 st. a vkladám do horúcej. Potom stiahni na 200 st. Zapekaj krátko, len kým nebude sneh svetlo hnedý, ako na obrázku. Potom vyber a hneď podávaj, rež ako klasickú tortu.
Držím prsty, nech hosťom chutí.
Držím prsty, nech hosťom chutí.
15. 8. 2010 23:27
Tejaja, chci se zeptat, na kolik stupňů zapékáš dort se sněhem a zmrzlinou? Chci to zítra vyzkoušet. Dort jsem upekla dnes odpoledne, večer vydlabala a vnitřek potřela rybízovým džemem. Dort jsem zabalila do mikrotenového pytlíku a dala do mrazničky. Držela jsem se přesně receptu. Jenom nevím na kolik stupňů ho mám zítra zapéct. Píšeš, že zprudka. To je na 200°C, nebo více? A jak dlouho ho asi zapékáš? Přibližně . Během zapékání se piškot rozmrazí? Po vytažení z trouby je teplý? Zapékat ho mám v dortové formě, myslím nechat i boční kryt formy? Děkuju za vysvětlení. Zítra chci dortík nabídnou návštěvě a mám strach, abych něco nezpackala, proto se ptám a na takové maličkosti.
9. 8. 2010 20:19
Terezko, to vypadá a určitě i chutná fantasticky.Dávám další bod.
9. 8. 2010 15:19
Jůůůůva to muýsí být dobrůtka! Bodík pro tebe!!
9. 8. 2010 07:20
Majka, tá torta sa je veľmi dobre. Zmrzlina v lete je neodolateľná. Ale ak ju nezjete naraz, upeč tortu malú, nie v tortovej forme bežného priemeru ( cca 26 cm ), ale s menším priemerom. Bude malá, ale zjete ju naraz.
Mraziť by som ju upečenú nemrazila, neviem, čo by to urobilo so snehom. Ale možno má niekto skúsenosť. Keď budem najbližšie niečo so zapečeným snehom robiť, tak skúsim kúsok dať do mrazáku, čo to spraví.
Mraziť by som ju upečenú nemrazila, neviem, čo by to urobilo so snehom. Ale možno má niekto skúsenosť. Keď budem najbližšie niečo so zapečeným snehom robiť, tak skúsim kúsok dať do mrazáku, čo to spraví.
8. 8. 2010 23:08
Z dortu se udělá asi 8 porcí. Tolik lidí ale na návštěvě nikdy nebudu mít. Je možné nesnězený dort dát zmrazit do mrazničky? Jestli je to možné, tak jak ho pak rozmrazím? To asi nepůjde. Zmrzlina při rozmrazovaní vyteče. Recept se mi moc líbí, ale my jsme doma jenom dva. Poradí mi někdo?
8. 8. 2010 17:43
Terezko, dubnový dort i v srpnu přijde vhod. + 7. bod
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 8 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 21 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno 26. 4. 2024 11:10
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno 26. 4. 2024 10:25
Sýrový chléb
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Právě bylo uvařeno:
Sýrové bulky
@lucivydrova uvařil před 9 minutami
Hovězí Wellington
MartinRezac uvařil před 1 hodinou
Žampiónová omáčka
LuciePa uvařil před 1 hodinou
Hrnkový koláč s rebarborovým tvarohem
Jarka72 uvařila před 1 hodinou
Tvarohovo-jablková bábovka
Bumbikm uvařila před 1 hodinou
Sušenky z ovesných vloček
Kometa10 uvařila před 2 hodinami
Hovězí roštěná
PavelM uvařila před 2 hodinami
Skořicový pletenec (Estonský kringel)
katkalepkova24 uvařila před 4 hodinami
Tvarohová bábovka
Petra2021 uvařila před 5 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
8181bartova uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Čína z kuřecího masa s rýží: Rychlá česká varianta se speciální směsí koření je křehká a šťavnatá, skvěle chutná s rýží
Banánové minikoblihy jen ze dvou ingrediencí: Do deseti minut máte na stole vynikající sladké dobroty
Křupavý bramborák pro líné kuchaře patří do trouby: Odpadá loupání a strouhání brambor, oleje úplně stačí lžička
Další recepty
Tématické fráze: majka 57 dorty letohrad jak zmrazit dort dort se sněhem dorty od majky zmrzlinovy dort pod snehem zmrazit dort dort se zmrzlinou a sněhem dort se zmrzlinou dort z mraznicky rozmrazovani dortu dorty dolni čermná dorty jablonné nad orlicí jak upec doma dort recept na dorty pro 39 leté olejový korpus na dort dort ze zmrzliny dorty majka piškot do dortové formy zmrazit správi nova
Suroviny: vejce, cukr, mouka hladká, cukr vanilkový, zmrzlina vanilková, rybíz, cukr moučkový, ořechy, marmeláda rybízová, bílek
Dubnový dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qlvG
21 názorů