Kuřecí paprikáš
Původně tradiční maďarský pokrm se v 19. století rozšířil i na území Česka a chutná nám dodnes. A není se čemu divit, kuřecí maso v omáčce z cibulovo-paprikového základu zahuštěné smetanou chutná výborně.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 077 kJ / 496 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,73 g |
Tuky | 28,67 g |
Vláknina | 6,70 g |
Cholesterol | 90 mg |
Sodík | 111 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 44,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuře rozporcujeme asi na 12 kousků, pak opečeme na pánvi v oleji.
Krok 2: Opečené porce vložíme do tlakového hrnce a chvíli necháme být.
Krok 3: Na zbytku výpeku na pánvi osmahneme oloupanou, na kostky nakrájenou cibulku, pak přidáme mletou papriku a asi půl minuty restujeme.
Krok 4: Vše přidáme ke kuřeti v papiňáku a přilijeme cca 1/2 l vody.
Krok 5: Hrnec uzavřeme a vaříme 25 minut.
Krok 6: Otevřeme hrnec a kuře dáme stranou.
Krok 7: Zbylou šťávu zahustíme smetanou rozmíchanou s moukou a vaříme alespoň 15 minut. Kuře vrátíme na závěr, aby se před podáváním prohřálo.
Krok 8: Podáváme s těstovinami, haluškami nebo vařeným bramborem.
Zveřejněno 25. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí paprikáš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1Z3
Moje poznámka
Kuřecí paprikáš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1Z3
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 14 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 14 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 15 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 15 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 15 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kedlubnové zelí
Merylas před 25 minutami
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 1 hodinou
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 16 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 17 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 19 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 20 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 20 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 21 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 21 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 21 hodinami
Tématické fráze:
paprikáš,
paprikáš recept,
paprikáš z kuřecího masa,
paprikac,
recept na paprikáš,
kuřeci na paprice,
recept paprikáš,
recepty paprikas,
paprykáš,
paprikac recept,
paprikář,
paprykáč,
kuřecí maso na paprice,
paperitas,
krůtí paprikáš,
kureci prsa na paprice,
paprikáš z kuřete,
paprikas recepty,
recepty na paprikas,
recept na paprikáč
Suroviny:
kuře,
sůl,
pepř mletý,
paprika sušená sladká,
smetana 12%,
cibule,
olej,
mouka hladká
Komentáře (1)