

Papriky na zimu - Papryka na zimę
Suroviny
- Suroviny:
- 5 kg čerstvých paprik
- 1 velká palice česneku (kdo chce, může dát i dvě hlavy)
- 8 dkg soli
- 1 sklenka cukru (250 ml)
- 1 sklenka octa 10% (250 ml)
- 1/2 sklenky oleje (125 ml)
Postup přípravy receptu
Papriku krájím na kostky kolem 1–1,5cm.
Ve větším kbelíku zasypávám solí a nechávám odstát minimálně na 4 hodiny, nejlépe přes noc. Jde o to, aby paprika pustila šťávu. Na fotce je to ostatně vidět.
Puštěnou šťávu nevylévám. Přidám cukr, olej, česnek pokrájený na plátky. Promíchám a znovu nechám odstát, zhruba 2 hodiny. Po tom plním do sklínek.
Zavařím cca 5–10 minut, vytáhnu, otočím dnem vzhůru a zakryji ručníkem. Někomu spíš chutná paprika měkká, je tedy na vůli toho každého. Vynikající je česnek z této papriky. Všechno je voňavé a chutné. Máme-li slabší ocet, ubereme mírně cukru.
Poznámka od kuchařky
Reces spis mám od hodné internutky roxanahcv, já to jen neuměle přeložil, tak, že všechna sláva a obdiv davů přísluší paní Edytě.
http://roxannahcv.blogspot.cz/
Předpis na papriku jim vlastním hezkých pár let a dělám jen tuto. Je křupavá a voňavá, vždycky se povede – pod podmínkou, že se to nepřežene s pasterizací. Recepis má pro mě tu výhodu, že nemusím všechno dělat najednou. Dělám to tak, že krájím papriku, zasypávám ji solí a odstavuji přes noc a ráno dodávám zbývající suroviny (nikoliv připitoměné INGREDIENCE) a vložím do sklenic. Když mám čas tak to zavařím, nic se nestane, když to pár dní postojí ve sklínkách.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Papriky na zimu - Papryka na zimę
-
Papriky takto naložené jsou výborné,jinak už je nedělám.Dobrý a nenáročný recept.
uděluji bodík
-
Já se začnu vztekat a víš proč? Exmanželka byla Polka, nééé dělám si legraci, naučila jsem se hodně z polské kuchyně, nejradši bigos a hlavně, že chutná, receptík znám
-
taky se mi líbí..
-
Toto si uložím a příští rok vyzkouším.Mám už po paprikách.Hodně zajímavé.
-
recept se mi moc líbí, posílám bod.
-
nápad se mě líbí a přiděluji bodík