Pečený úhoř na žampiónech

Suroviny

Úhoř
sterilované žampióny
brambory
sůl
hladká mouka
koření Tandoori Masala
olej
provensálské koření

Postup přípravy receptu

  1. Úhoře řádně očistíme, prosolíme a obalíme v mouce smíchané s kořením Tandori Masala.

  2. Prudce osmažíme na pánvičce s obou stran.

  3. Na vymaštěný plech dáme polouvařené brambory nakrájené na kolečka.
    Brambory osolíme a posypeme provensálským kořením.
    Na brambory dáme sterilované žampióny a na ně opečeného úhoře.

  4. Vše dáme do rozpálené trouby zapéct asi na 40 minut.

Komentáře k receptu Pečený úhoř na žampiónech

  • Colombo65 Colombo65

    Tak to je tutovka, já bych si taky nepochutnával na štice a candátu kdybych si je nechytl sám. Petrův zdar ;-);-);-)

    Odpovědět

  • hanahcotton hanahcotton(autor receptu)

    Colombo takže mám vlastně štěstí, že si všechny tyto ryby sama nachytám ;-) pěkně se zrelaxuji a ještě ušetřím za ryby :yes::-))

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Bohužel, je to jedna z našich nejdražších ryb, kilo živé váhy stojí cca 350,-Kč stejně tak drahá je i štika, candát a sumec ;-);-);-) Takové ryby kupujte jen na výlovech tam je cena až poloviční a tedy velmi dobrá !;-)

    Odpovědět

  • hanahcotton hanahcotton(autor receptu)

    Colombo tak to jsem netušila, že dát si někde úhoře je tak drahé :-O:-O Ještě, že ryby kupovat nemusíme a pěkně si je ulovíme;-):yes:

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Tak to je luxusní dobrota. Jen jeho cena je katasrofa - Brno farmařské trhy 1O dkg uzeného úhoře 110,-Kč. Když dal pán dva kousky i s hlavou na váhu tak chtěl 325,-Kč.:-D:-D:-D Málem jsem ho poslal někam....., ale raději jsem odešel opodál.:-)):-)):-))

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Nikde jsem ho ani neviděla prodávat...:-// Počkám a v létě si ho objednám v třeboňské Šupině...;-):yes:

    Odpovědět

  • hanahcotton hanahcotton(autor receptu)

    Elizo úhoř je náramná mňamka...navíc po úpravě úplně krásně oddělíš maso od páteře a nemusíš vybírat kostičky:yes::yes:

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

    :-p:yes:+15taky jsem to ještě nejedla,vypadá to dobře:-))

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Hanko, úhoře jsem ještě nejedla... Vypadá to moc hezky. :yes::-K

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :-p Hani to je mňamka+:yes::-K

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    Hm,musí to být bašta :-p,ještě jsem to nejedla,ale vypadá skvěle na těch žampionech :-p:-p:yes::yes::-D

    Odpovědět

  • hanahcotton hanahcotton(autor receptu)

    Jahoda není nedostupná...víš kolik jich je na přehradách a v jiných nádržích :yes::yes:chce to rybařit, nebo znát nějakého rybáře ;-)

    Odpovědět

  • jahoda jahoda

    Výborná ryba, ale bohužel nedostupná. V Chorvatsku se nám kdysi poštěstilo a byla na grilu božská, lahůdka:-p:yes:

    Odpovědět

  • Jiri V. Jiri V.

  • Iriska Iriska

    Jo úhoř - to je super rybka:yes: Kdysi byla u nás na náměstí rybí prodejna a tam měli úhoře velice často. Dělávali jsme je na másle a kmíně. To byla lahůdka. No ale to je tak 50 let zpátky. Uzeného jsme jedli v Německu. Samozřejmě bodík :yes:+

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: mořský úhoř recept mořský úhoř ryby recepty mořský úhoř úhoř na másle recept uhor na masle mořský úhoř recepty uhor na grilu uhoř úhoř recepty úhoř recept úprava úhoře recept mořský úhoř uhoř mořsky recept recepty uhoř mořský úhoř mořský uzený úhoř recepty na uhoře recepty úhoř uzený úhoř cena uhoř na grilu-recept