

Pečený úhoř na žampiónech
Suroviny
- Úhoř
- sterilované žampióny
- brambory
- sůl
- hladká mouka
- koření Tandoori Masala
- olej
- provensálské koření
Postup přípravy receptu
Úhoře řádně očistíme, prosolíme a obalíme v mouce smíchané s kořením Tandori Masala.
Prudce osmažíme na pánvičce s obou stran.
Na vymaštěný plech dáme polouvařené brambory nakrájené na kolečka.
Brambory osolíme a posypeme provensálským kořením.
Na brambory dáme sterilované žampióny a na ně opečeného úhoře.Vše dáme do rozpálené trouby zapéct asi na 40 minut.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pečený úhoř na žampiónech
-
Tak to je tutovka, já bych si taky nepochutnával na štice a candátu kdybych si je nechytl sám. Petrův zdar
-
Colombo takže mám vlastně štěstí, že si všechny tyto ryby sama nachytám
pěkně se zrelaxuji a ještě ušetřím za ryby
-
Bohužel, je to jedna z našich nejdražších ryb, kilo živé váhy stojí cca 350,-Kč stejně tak drahá je i štika, candát a sumec
Takové ryby kupujte jen na výlovech tam je cena až poloviční a tedy velmi dobrá !
-
Colombo tak to jsem netušila, že dát si někde úhoře je tak drahé
Ještě, že ryby kupovat nemusíme a pěkně si je ulovíme
-
Tak to je luxusní dobrota. Jen jeho cena je katasrofa - Brno farmařské trhy 1O dkg uzeného úhoře 110,-Kč. Když dal pán dva kousky i s hlavou na váhu tak chtěl 325,-Kč.
Málem jsem ho poslal někam....., ale raději jsem odešel opodál.
-
Nikde jsem ho ani neviděla prodávat...
Počkám a v létě si ho objednám v třeboňské Šupině...
-
Elizo úhoř je náramná mňamka...navíc po úpravě úplně krásně oddělíš maso od páteře a nemusíš vybírat kostičky
-
+15taky jsem to ještě nejedla,vypadá to dobře
-
Hanko, úhoře jsem ještě nejedla... Vypadá to moc hezky.
-
Hani to je mňamka+
-
Hm,musí to být bašta
,ještě jsem to nejedla,ale vypadá skvěle na těch žampionech
-
Jahoda není nedostupná...víš kolik jich je na přehradách a v jiných nádržích
chce to rybařit, nebo znát nějakého rybáře
-
Výborná ryba, ale bohužel nedostupná. V Chorvatsku se nám kdysi poštěstilo a byla na grilu božská, lahůdka
-
-
Jo úhoř - to je super rybka
Kdysi byla u nás na náměstí rybí prodejna a tam měli úhoře velice často. Dělávali jsme je na másle a kmíně. To byla lahůdka. No ale to je tak 50 let zpátky. Uzeného jsme jedli v Německu. Samozřejmě bodík
+