Úhoř na šalvěji

Suroviny

800 g úhoř
80 g másla
hladká mouka
sůl
pepř
špetka drceného kmínu
asi 8 lístků čerstvé šalvěje
citrón

Postup přípravy receptu

  1. Úhoře staženého z kůže naporcujeme asi na 6 cm dlouhé dílky, osolíme, lehce opepříme a okmínujeme.
    Spolu s plátky másla ho naskládáme do pekáčku a posypeme nadrobno nakrájenou šalvějí.
    Pečeme v rozehřáté troubě asi 20 minut, jednou přitom kousky ryby otočíme.

  2. Upečené porce ryby vyjmeme z pekáčku a uložíme do tepla. Výpek zaprášíme moukou (asi 2 lžičky), rozmícháme, osmahneme, trochu podlijeme a provaříme. Šťávu dochutíme citrónem a vrátíme zpět kousky úhoře.

Komentáře k receptu Úhoř na šalvěji

Tématické fráze: recept úhoř na másle úhoř recepty úhoř na másle jak se připravuje úhoř ryba na šalvěji recept na uhore úhoř recept ryba se šalvějí filé na šalvěji ryby na šalvěji úhoř na másle recept recept úhoř na másle videorecept uhor na másle a salvěji uzený úhoř s rozmarýnem recept priprava uhoře