Rybízový zákusek

vybusna Kuchařka: vybusna

plech 35 x 30 Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 16 názorů

Suroviny

4 vejce
6 polévkových lžic vrchovatých polohrubé mouky
4 polévkové lžíce cukru krystal
1/2 balicku kypřícího prášku do pečiva
Na krém:
200 g mascarpone nebo bílá neochucená philadelphia
100 g praškový cukr
400 g smetana na šlehání
2 baličky vanilkového cukru
1 baliček práškové želatiny
citronová kůra nastrouhaná z l citronu
100 g rybízu
Zdobení:
400 g rybízu
100 g cukru
Recept si zatím oblíbilo 22 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Odelime zltka od bielkov. Z bielkov vyslahame najprv makky sneh, pridame k nemu cukor a doslahame na vysokych otackach tuhy sneh s ostrymi spickami. Zaslahame do neho po jednom zltka, pridame muku a kypriaci prasok do peciva, opatrne premiesame.

  2. Na plech dame papier na pecenie a rovnomerne po nom roztrieme piskotove cesto. Dame piect do vyhriatej rury na 180°C a upecieme zlaty plat. Mojej plynovej rure to trvalo 10 minut.

  3. Ak ste si nie isty, tak skuste sparadlom pichnut do cesta, ak je suche, tak je vsetko v poriadku. Piskot vyberieme, stiahneme z plechu , odstranime velmi opatrne papier a prerezeme ho na dve polovice.

  4. Ideme si urobit krem. Balicek praskovej zelatiny dame do hrnceka napucat s 4 lyzicami studenej vody. Smotanu s dvoma vanilinovymi cukrami vyslahame na tuhu slahacku.

  5. Smotanovy syr (mascarpone, alebo philadelphia), vymiesame s praskovym cukrom a citronovou korou. Slahacku s ochutenym syrom opatrne zapracujeme na hladky krem.

    Zapalime plamen a nie priamo na nom, ale nad nim drzime hrncek s zelatinou a kruzime nad nim, tak aby sa nam zelatina zacala topit. Mozeme hrncek polozit aj nad paru, ak sa Vam tento sposob kruzenia zda prilis akrobaticky. Ide o to, ze tato zelatina ma nizky bod topenia a v ziadnom pripade nesmie prevriet, pretoze uz neztuhne.

  6. Do roztopenej zelatiny pridame niekolko lyzic hotoveho kremu a poriadne rozmiesame. Tento koncentrat pridame do celeho kremu a vymiesame. Nakoniec zamiesame ocistene ribezlove bobulky. Krem nanesieme na prvu polovicu platu a druhou priklopime druhou polovicou. Dame do chladnicky.

  7. Do rajnicky dame 100 g cukru a 400 g ocistenych ribezlovych bobul. Bobule rozvarime na hustu polevu, ja som to varila asi 10 minut. Dzem natrieme na kolac a znovu dame do chladnicky. Ozdobime hoblinkami bielej cokolady a nakrajame na kocky

Poznámka

Tento a moje dalsie recepty najdete na

http://chalupnikovi.com/recepty/?p=3265

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 721 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rybízový zákusek

  • vybusna vybusna(autorka receptu)

    bobina: absolutne nerozumiem zmyslu Vasho komentara :-O

    Odpovědět

  • bobina bobina(neregistrovaná)

    to je fakt hustej zákusek stejný jako předešlí recept, změněné jméno a recept je na světě....:no:

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(autorka receptu)

    MajkaM: toto je vzdy najlepsie ocenenie, ked sa niekto podujme to vyskusat.....dakujem velmi pekne...

    Odpovědět

  • MajkaM MajkaM

    Tak jsem upekla a musím chválit.Jen se po něm zaprášilo.:-p:yes:

    Odpovědět

  • jana66 jana66(neregistrovaný)

    MajkaM: :yes:určitě vyzkoušejte, je to opravdu velmi dobré.

    Odpovědět

  • MajkaM MajkaM

    Krásné, vybírám moučník na příští týden na oslavu narozenin a tento je velký favorit. Lehký, osvěžující.:-p

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Skvělé:-p+:yes: parádní foto:yes:

    Odpovědět

  • hanahcotton hanahcotton

    :yes::yes::yes:až se mi sbíhají sliny...nebýt toho, že jdu zítra na denní, tak bych se do této dobroty ještě pustila ;-)...jenže by mi ji manžel snědl, než bych přišla večer domů...:-S

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(autorka receptu)

    maris: maruska...tak od Teba si to zvlast cenim...a neprehanam....:-K

    Odpovědět

  • maris maris

    vybusna: máš to krásné a nebuď moc skromná - máš nádherné fotky i bez rybízu;-):-))+

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(autorka receptu)

    vsetkym dakujem za priazen.....a k tym fotkam....no cervene ribezle v kombinacii s bielym kremom vyzeraju velmi efektne vo vseobecnosti
    To sa potom vlastne foti samo, ziadne umenie....

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    To bude veliká dobrota :yes::yes::-K:-p:-p:-p

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Krásná fotka jako do časopisu! A dezertíček bude jedna velká dobrota:-p. Bod je udělen:yes:

    Odpovědět

  • danielle72 danielle72(moderátorka)

    Krásné - a fotka jak z časopisu :yes::-K

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    Nádhera:yes::yes:

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: zákusek s rybízem zákusky s rybízem zákusky z rybízu recepty s rybízem rybizove zakusky rybízový moučník recepty na zákusky mascarpone s rybízem zákusek z mascarpone zákusky s mascarpone recept na zákusek maskarpone s rybízem recept na zákusek s rybízem lehký zákusek dobrý zákusek s mascarpone zákusy s rybízem recepty na zákusky z rybízu dobrý zakusek lehký zákusek rybízový zakusky

Zapomněl/a jsem heslo