Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)
Pařížské rohlíčky jsou vánoční cukroví, které nesmí chybět na svátečním stole. Spojení lehoučkého ořechového těsta, poctivého krému a lahodné čokolády vytváří neopakovatelný chuťový zážitek. Připravit je můžete z různých druhů ořechů.
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 1. 2024 14:51
17. 12. 2022 20:20
A dvě rady pro ty, kteří všeobecně moc nepečou:
1) Zkontrolujte, zda máte pečící papír. Ostatní cukroví, co doma pečeme můžeme dávat přímo na plech, tady pečící papír je nutnost.
2) Krok 1 - vytáhněte máslo z ledničky. Minulý rok jsem to nevěděla a tento pro změnu zapomněla
4. 2. 2022 20:26
Jinak osobně doporučuji použít v sáčku hladkou trubičku. Rohlíčky mají hezčí tvar a také se tolik nerozjedou. Péci raděj méně než 100°C. Upečené jsou, když jdou dobře sloupnout z papíru. A rozhodně nemusí být "škaredé"
4. 2. 2022 16:50
8. 1. 2022 15:16
1. 10. 2021 20:07
28. 11. 2017 11:54
22. 12. 2016 12:48
21. 12. 2016 23:46
18. 12. 2016 22:26
16. 12. 2016 20:59
No, že popraskají není na závadu a že se "rozjedou" je normální. Mrkněte se sem https://www.toprecepty.cz/recept/40974-bilkove-roh...
na 2. a 3. obrázek. Hodlal jsem fotečky (všechny!) těch škaredých rohlíčků vymazat, ale třeba teď poslouží dobré věci...
16. 12. 2016 20:41
10. 12. 2016 00:48
10. 12. 2016 00:46
Postup ad. 2:
Vejce nad parou se šlehají do zhoustnutí a s vyšlehaným máslem se to dává dohromady až mají obě složky stejnou teplotu
Pokud je hotový VYCHLAZENÝ krém řídký, tak vyšlehejte kus másla a do něj zašlehejte ten nepodařený krém
A pozor na množství a postupné zapracování rumu - může to udělat paseku...
9. 12. 2016 23:37
Je máslo a vejce pokojové teploty nebo se s nimi pracuje hned po vytažení z lednice?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 19 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 20 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 21 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Právě bylo uvařeno:
Andělsky nadýchaný perník
Original.styl@seznam.cz uvařila před 15 minutami
Jednoduché česnekové nočky v bylinkovém másle
divozenka666 uvařila před 15 minutami
Kynuté Honzovy buchty s povidly
Kikaa uvařila před 7 hodinami
Hrníčková bábovka
Ester71 uvařil před 8 hodinami
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Sujan uvařila před 12 hodinami
Jednoduchá zeleninová polévka s krupičkou pro začátečníky
Romana20 uvařila před 12 hodinami
Banánová bábovka
chiipss uvařila před 13 hodinami
Krůta na divoko
Chumelice uvařila před 13 hodinami
Rebarborový koláč s pudinkem
MartinaR uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na krásně lesklou, chutnou a hladkou polevu? Stačí málo a může být jako od profesionálního cukráře
Retro dezert: Upečte si pařížské rohlíčky jako z cukrárny! Dokonalá kombinace krému a křupavého těsta vás nadchne!
Dokonalá domácí pařížská šlehačka: Pro přípravu stačí jen dvě suroviny, jeden krok se však nesmí podcenit
Další recepty
Tématické fráze: vánoční cukroví pařížské rohlíčky pařížské rohlíčky krem na parizske rohlicky krém do pařížských rohlíčků pařížské rohlíčky recept pařížské rohlíčky video pařížský krém do cukroví pařížský krém na rohlíčky pařížský krém na rohlíčky super pařížské rohlíčky pařížské ořechové rohlíčky pariske rohlicky pařížské rohlíčky bez šlehaní pařížské rohlíčky krém parisske rohlicky recept na pařížské rohlíčky krém na škaredé rohlíčky parizke rohlicky pařížské rohlíky škaredé rohlíky
Suroviny: vejce, cukr moučkový, ořechy mleté, máslo, cukr moučkový, vejce, kakao, cukr vanilkový, smetana ke šlehání, čokoláda na vaření, máslo, cukr moučkový, poleva čokoládová, tuk
Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ko2Y
118 názorů