Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pařížské rohlíčky 2

Milovníci křehkého těsta, kakaového krému a čokoládové polevy jistě dobře znají právě pařížské rohlíčky. Připravte si rohlíčky na svůj sváteční talíř cukroví a vychutnejte si je třeba u odpoledního šálku kávy.

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 160 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 40 min bez doby chlazení

160 min (120 min příprava + 40 min tepelná úprava, bez doby chlazení)

21. 11. 2013 21:07

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie37 039 kJ / 8 853 kcal
Bílkoviny120,63 g
Tuky597,33 g
Vláknina26,70 g
Cholesterol 2,83 g
Sodík 943 mg
Sůl1,92 g
Sacharidy735,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Odeta Wollmanova

31. 5. 2018 21:51

Dámy, já už ořechy s bílky dále nešlehám. Ušlehám bílky na tuhý sníh, přidám ořechy a mouku podle potřeby zahuštění, u bezlepkové varianty maizenu ( stará škola ) kukuřičný škrob nebo lžíci kakaa. Budu dělat na oslavu rodinné sešlosti, alespoň z poloviční dávky, jsou velmi oblíbené. Nevím, kde se přidávají body, ale paní bych dala :-K.

sibilla40

30. 4. 2018 06:38

R-o-m-a-n-a: dobry den , dostala jsem se k receptu po nekolika letech ;-),tak pisi k vuli te ridkosti, zalezi take na velikosti vajicek,vetsi vajicko uz se meni trochu prisady ...... ale jsem si jista ze jiz po tolika letech ,se problem vyresil ... :-K

Irule Irule

28. 5. 2014 20:27

Snažila jsem se dodatečně udělat fotopostup. První dvě fotky fotopostupu jsem vložila obráceně, opravit to neumím, tak se omlouvám.
V originál receptu se šlehají bílky, cukr a ořechy hned zároveň. Já šlehám bílky s cukrem chvilku a pak přidám ořechy. Teď jsem to stopovala a šlehala 10 minut bez ořechů a 10 minut s ořechy. Pekla jsem na 125°C cca 30 minut.
Tak snad vám to pomůže, pokud to budete ještě chtít vyzkoušet. Jsou fakt dobré, nám chutnají nejvíc.

Irule Irule

13. 12. 2013 08:12

Janule:v originál receptu (od kamarádky cukrářky) se šlehají bílky s cukrem a ořechy od začátku. Já je přidávám po chvilce (jak se začne dělat sníh) a pak šlehám pořád nad párou asi 10-15min. Nakonec vmíchám mouku. Dělala jsem je opravdu několikrát. Je pravda, že se nafouknou, ale že by to teklo, to ne. Když to stříkám na plech, je hmota horká, musím to dělat v rukavicích. Než je dám do trouby, nechám je chvilku na plechu oschnout (než se trouba rozehřeje). Jinak už fakt nevím, v čem by mohl být problém. Doufám, že se to podaří, moc by mě to mrzelo. Dejte vědět, děkuji.

Janule

12. 12. 2013 18:41

Dobrý den,zrovna je taky dělám a mám stejný problém.Peču je už hodně let podle jiného receptu a ty jsou dobré.Taky mám ten sníh hodně řídký,tan nevím jak je budu stříkat.:-OMám trochu jiný postup u těch původních.Šlehám pouze bílky s cukrem nad párou a když je sníh dostatečně tuhý,tak teprve potom opatrně ručně vmíchám ořechy a strouhanku.Taky bych chtěla vědět,kde jsem udělala chybu a zajímalo by mě komu se povedly.Napište své zkušenosti.

Irule Irule

11. 12. 2013 23:10

R-o-m-a-n-a: to fakt nevím, šlehala jste je minimálně těch 15 minut? Jinak fakt nevím. Je pravda, že při pečení zvětší trochu objem, ale že by se mi to někdy rozteklo, to fakt ne. Nic jiného než to šlehání mě fakt nenapadá. Já je dělala už mockrát a vždycky byly dobré. Moc mě to mrzí, doufám, že ještě někdy dostanete odvahu je vyzkoušet a že se nakonec povedou.

R-o-m-a-n-a

11. 12. 2013 22:12

Zkouším péct rohlíčky, postupovala jsem přesně podle receptu, ale bohužel je těsto řídké...rohlíčky se na plechu roztékají. Přidala jsem pak ještě mouku, ale stejně nedrží tvar. Musela bych té mouky dát hodně a to nevím, jaké by pak byly chuťově :-(. Kde jsem udělala chybu? Ty vaše vypadají nádherně a jistě budou i výborné :yes:

Irule Irule

22. 11. 2013 20:52

jarka skrobakova: nevím, je to čokoláda na vaření Figaro a Omega, poměr od oka :-)):-)) a děkuji za pochvalu, moc mě to těší :-8:-)

jarka skrobakova

22. 11. 2013 20:32

Irenko, máš je nádherné:-K:-! A ta krásně lesklá poleva:-O:-K Jak se děláš? Já ji nikdy nemám tak krásně lesklou :yes::yes::-K:-p:-p

Marie

22. 11. 2013 13:36

no hezky to vypadá ale 2 másla při dnešní drahotě nevím nevím to abych už skoro nic více nepekla.;-(:-):-O

nigina

22. 11. 2013 13:13

Mňam, vyzerajú na zožratie. Tie na tanieriku by som schramstla hneď.

Irule Irule

22. 11. 2013 11:02

Jana Remkova::-)):-)):-8

JanaDorazinova JanaDorazinova

22. 11. 2013 10:58

No to je kráa!! :-p:yes:

Irule Irule

22. 11. 2013 07:59

E-Rika: já jich mám vždycky kolem 90ks, ale záleží na tom, jak je budete dělat velké :-)

Irule Irule

22. 11. 2013 07:58

magdalenka: ano 2 x 250g ;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pařížské rohlíčky z bílků pařížské rohlíčky pařížské rohlíčky recept dobrý recept na pařížské rohlíčky recept na parizske rohlicky rohlíčky pařížské recept pařížské rohlíčky babiččiny recepty pařížské rohlíčky recepty na pařížské rohlíčky originál pařížské rohlíčky recept pařížské recept na parizske rohlicky parizske rohlicky bez orechu rohlicky bílkové ořechové rohlíčky pařížské ořechové rohlíčky pařížské rohlíčky recepty ořechové pařížské rohlíčky recepty pařížské rohlíčky recept na rohlicky pařížské rohlíčky originál

Suroviny: ořechy vlašské, cukr krupice, bílek, mouka hladká, vejce, cukr krupice, cukr vanilkový, kakao holandské, máslo, poleva čokoládová

TopRecepty.cz

Pařížské rohlíčky 2

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v525