Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)

Pařížské rohlíčky jsou vánoční cukroví, které nesmí chybět na svátečním stole. Spojení lehoučkého ořechového těsta, poctivého krému a lahodné čokolády vytváří neopakovatelný chuťový zážitek. Připravit je můžete z různých druhů ořechů.

Hodnocení receptu je 5,0 (84×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 10 min

100 min (90 min příprava + 10 min tepelná úprava)

6. 12. 2010 19:04

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

magdalenka magdalenka

18. 12. 2015 18:06

Jana:ak neodpovie autorka - ja dávam na 175 - 200 g šľahačky - 100 g čokolády.

Jana

18. 12. 2015 17:59

Muze mi prosim nekdo napsat tak priblizne kolik gramu se da slehacky a cokolady???dekuji mooc.

nigina

17. 12. 2015 21:14

že škaredé..:-O to čo je za kacírstvo? Sú nádherné, ako som ich zazrela, hneď som začala slintať... tie musia byť fantastické. No, neviem, či to dokážem, ale skúsim ich urobiť. A keby boli také dobré, ako sú pekné, tešila by som sa :yes: Idem si uložiť receptuš a dať :yes: za túto parádnu lahôdku :-p

1974andrea 1974andrea

13. 12. 2015 18:17

Vendy007:Díky Vendulko, už je mám upečené ;-)

Vendy007

13. 12. 2015 18:14

1974andrea:já před zdobením nechám v ledničce ztuhnout,jinak se teplem roztečou,v čokoládě nemáčím,jen polévám;-)

Vendy007

13. 12. 2015 18:10

1974andrea:uchovávám v chladu na balkoně,jinak většinou dlouho nevydrží,ptž se hned sní;-),ale je dobré zdobit těsně před štědrým dnem ať jsou čerstvé:-)

1974andrea 1974andrea

13. 12. 2015 18:00

magdalenka:Ja budem začokoládovaná celá celučka:-D

magdalenka magdalenka

13. 12. 2015 17:58

1974andrea:nie je za čo, ja ich milujem tiež. Ten spodok, ako to držíš v ruke - nemusí byť úplne "začokoládovaný". Možno to niekto robí inak, ja som sa k tomu dopracovala - je to najjednoduchší spôsob. Preto tú polevu mám v menšej hlbšej miske. Ide to rýchlo - krém je studený a poleva na ňom hneď tuhne. V čokoláde nedrž dlho, len namoč.
Tu je iný postup - pozri aj na to a vyber si...
https://www.toprecepty.cz/recept/40974-bilkove-roh...

1974andrea 1974andrea

13. 12. 2015 17:53

magdalenka:Magdi díky ;-)

magdalenka magdalenka

13. 12. 2015 17:37

1974andrea:ak môžem poradiť - rohlíčky vyber z chladničky až tesne pred poliatím čokoládou. Ja mám polevu v malej miske, chytím rohlík za spodok, otočím a rýchlo ponorím do polevy a vyberiem. Inak sa krém topí. Keď začne poleva chladnúť, zohrejem v mikrovlnke.

1974andrea 1974andrea

13. 12. 2015 16:56

hosta:Jitko díky. Ještě dotaz, je lepší před politím čokoládou nechat rohlíčky vychladit v lednici, aby se krém teplou čokoládou neroztekl? A máčí se v ní nebo je mohu polévat? Krém chci dělat ten šlehačkový.

hosta hosta

13. 12. 2015 16:29

1974andrea: doporučuji uchovávat v chladu - nejlépe v krabici v lednici. Vydrží jako každý jiný máslový krém, lepší dělat max. týden před svátky. Když vyndáš na talíř do tepla, jsou za chvíli skoro rozteklé, nemohou ležet na stole jako ostatní suché cukroví

1974andrea 1974andrea

13. 12. 2015 14:13

Vendy007:Chtěla bych se zeptat, jak se tyto rohlíčky uchovávají a jak dlouho ten krém vydrží ( zda se kazí ) ?

Helena

12. 12. 2015 21:09

Alena Zmeškalová:Změknou okamžitě po přidání krému, dělala jsem je loni a byly taky jako beton, ale jakmile jsem na ně dala krém, hned druhý den byly tak měkké, že ani nešly vzít do ruky, úplně se rozpadaly :-)

Vendy007

10. 12. 2015 14:39

lucinjka:Peču na 120 asi 45 minut,záleží na zkušenosti s vaší troubou:-)

1 2 3 4 5 8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vánoční cukroví pařížské rohlíčky pařížské rohlíčky krem na parizske rohlicky krém do pařížských rohlíčků pařížské rohlíčky recept pařížské rohlíčky video pařížský krém do cukroví pařížský krém na rohlíčky pařížský krém na rohlíčky super pařížské rohlíčky pařížské ořechové rohlíčky pariske rohlicky pařížské rohlíčky bez šlehaní pařížské rohlíčky krém parisske rohlicky recept na pařížské rohlíčky krém na škaredé rohlíčky parizke rohlicky pařížské rohlíky škaredé rohlíky

Suroviny: vejce, cukr moučkový, ořechy mleté, máslo, cukr moučkový, vejce, kakao, cukr vanilkový, smetana ke šlehání, čokoláda na vaření, máslo, cukr moučkový, poleva čokoládová, tuk

TopRecepty.cz

Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ko2Y