Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pařížské rohlíčky (výborné)

Pařížské rohlíčky jsou jedním z klasických druhů cukroví, které nesmí na svátky chybět. Křehké těsto s mletými ořechy můžeme upéct ve formě na rohlíčky. Poté je stříkáme máslovým krémem, který polijeme čokoládovou polevou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Sinbye

Náročný

Doba přípravy 102 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 12 min bez dob chladnutí a tuhnutí

102 min (90 min příprava + 12 min tepelná úprava, bez dob chladnutí a tuhnutí)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie34 318 kJ /
8 202 kcal
Bílkoviny90,97 g
Tuky575,07 g
Vláknina14,40 g
Cholesterol 2,75 g
Sodík 585 mg
Sůl1,38 g
Sacharidy658,52 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny na těsto odměříme do misky nebo na vál. Vypracujeme v tvárné těsto. Krok 2: Včas rozehřejeme troubu na 180 °C. Krok 3: Z těsta odebíráme kousky a vtlačujeme je do formiček na rohlíčky. Formičky s těstem ukládáme na pečicí plech. Krok 4: Rohlíčky upečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C dozlatova asi 8-12 minut. Necháme vychladnout a vyklepneme z formiček. Krok 5: Mezitím připravíme krém. Vejce a žloutky vyšleháme s cukrem nad párou do pěny a necháme zchladnout. Krok 6: Po zchladnutí zašleháme do hmoty změklé máslo. Šleháme na nejnižší stupeň. Krok 7: Krém stříkáme na vychladlé rohlíčky pomocí cukrářského sáčku se zdobící špičkou. Krok 8: Rohlíčky s krémem dáme ztuhnout do chladna. Potom krémovou část máčíme v rozehřáté čokoládové polevě. Opět necháme zatuhnout v chladu.

TIP: Dokonalá čokoládová poleva

Zveřejněno 9. 12. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Pařížské rohlíčky (výborné)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/znX5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Pařížské rohlíčky (výborné)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/znX5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Vďaka za rýchlu odpoveď, ak stíháš, mohla by si to dať hore do receptu, tu v diskusii si to nemusí každý všimnúť.

Vejce s cukrem vyšleháme nad parou až uěleháme necháme schladnout a po schladnutí přidáváme máslo a zároven šleháme na nejnižší stupen

Možeš rozpísať, ako robíš krém?

Tématické fráze:
pařížské rohlíčky do formiček, pařížské rohlíčky recept, parizske rohlicky s kokosem, pařížské rohlíčky, pařížské kokosové rohlíčky, parizske rohlicky videorecept, pařížské rohlíčky bez ořechů, rohlíčky s pařížským krémem, klášterní rohlíčky do formiček, pařížské rohlíčky z formiček, pařížské rohlíčky video, orechove rohlicky parizske, kokosove parizske rohlicky, pařížské rohlíčky do formiček s kokosem, kokosové rohlíčky s pařížským krémem, recept na pařížské rohlíčky, pařížské rohlíčky video postup, formičky na pařížské rohlíčky, rohlíčky pařížské, pařížské rohlíčky kokosové

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, tuk hera, ořechy mleté, žloutek, vejce, žloutek, cukr moučkový, máslo, poleva čokoládová

Přidat fotografie receptu