Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)

Pařížské rohlíčky jsou vánoční cukroví, které nesmí chybět na svátečním stole. Spojení lehoučkého ořechového těsta, poctivého krému a lahodné čokolády vytváří neopakovatelný chuťový zážitek. Připravit je můžete z různých druhů ořechů.

Hodnocení receptu je 5,0 (84×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 10 min

100 min (90 min příprava + 10 min tepelná úprava)

6. 12. 2010 19:04

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

skarlettka

5. 12. 2016 20:47

1marus1: zřejmě rozdílná teplota materiálu, krém se srazil, pomůže nahřátí směsi a nové zašlehání.

skarlettka

5. 12. 2016 20:45

jen poznámka - pro lepší ušlehání se dává krystalový cukr, zvýší třecí plochu a dobře se rozpustí.

martinavas martinavas

5. 12. 2016 12:51

casino: děkuji

casino

5. 12. 2016 12:50

martinavas:
No, záleží na velikosti, že :-8
Po 40g asi 25 až 30 kousků :-)

martinavas martinavas

5. 12. 2016 11:23

Můžu se zeptat kolik je rohlicku z tohoto receptu? Děkuji

drakoska drakoska

1. 12. 2016 22:55

Proč škaredé??? Jsou nádherné:-K

tass

15. 11. 2016 10:59

1marus1:
Musíte nejdřív ušlehat máslo s trochou cukru a tu šlehačku tam lít po troškách, spíš jako kapat, za stálého chodu šlehače. Dělám jedině tento krém do cukroví , je to vlastně čistě máslový, jen to máslo má méně procent, když se zředí šlehačkou, ale je výborný a do zdobičky perfektní, protože je hezky kompaktní, hladký, a nemá žádné hrudky.

Anna

14. 9. 2016 08:41

1marus1: Já bych do pařížské šlehačky už nepřidávala a nešlehala máslo a naopak.

1marus1

23. 4. 2016 21:02

1marus1

22. 4. 2016 12:56

Vendy007: prosím o radu dělala jsem druhý krém a nechtělo se mi spojit máslo se šlehačkou pouštělo mi to vodu vůbec nechápu co jsem udělala špatně,prvně jsem svařila čokoládu se šlehačkou a nechala vychladnout a pak jsem chtěla zašlehat máslo a nechtělo se to spojit:-O

1marus1

21. 4. 2016 09:04

<3

Vendy007

11. 1. 2016 18:04

pxtulka: To mě moc těší;-):-)

pxtulka

11. 1. 2016 15:30

výborné rohlíčky, určitě jsem je nepekla naposled :-)

1974andrea 1974andrea

22. 12. 2015 15:33

Tak hotovo, nazdobeno ( no, v rámci mého umu :-D ) fotky přidány a běda jim, jak do zítřka nezměknou,jsou jak nerozlousknutý ořech :-D

Majka

20. 12. 2015 22:20

Po smíchání všech ingrediencí jsem to měla tak husté, že to nešlo cukrářským sáčkem nastříkat. Pak se mě stejně na plechu hodně rozjely. Kde jsem udělala chybu? Kolik to je stupňů, když je napsáno, pečeme v mírné troubě?

1 2 3 4 8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: vánoční cukroví pařížské rohlíčky pařížské rohlíčky krem na parizske rohlicky krém do pařížských rohlíčků pařížské rohlíčky recept pařížské rohlíčky video pařížský krém do cukroví pařížský krém na rohlíčky pařížský krém na rohlíčky super pařížské rohlíčky pařížské ořechové rohlíčky pariske rohlicky pařížské rohlíčky bez šlehaní pařížské rohlíčky krém parisske rohlicky recept na pařížské rohlíčky krém na škaredé rohlíčky parizke rohlicky pařížské rohlíky škaredé rohlíky

Suroviny: vejce, cukr moučkový, ořechy mleté, máslo, cukr moučkový, vejce, kakao, cukr vanilkový, smetana ke šlehání, čokoláda na vaření, máslo, cukr moučkový, poleva čokoládová, tuk

TopRecepty.cz

Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ko2Y