Rybí frikasé

Binoche Kuchařka: Binoche

4-5 porcí Ryby 2 názory

Suroviny

kuřecí prsa
Těstíčko:
hladká mouka
strouhaný sýr Eidam
vajíčko
mléko
bílé víno
sůl
špetka kari
bílé hroznové víno
balkánský sýr
sladká chilli omáčka
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Omyté rybí filé zakapeme citronovou šťávou a dáme asi na 30 minut uležet, pak ho osolíme a nakrájíme na větší kousky.

  2. V hrnci rozpustíme 30 g másla, přidáme mouku a upražíme dozlatova. Zalijeme masovým vývarem a prošleháme metličkou, aby se nevytvořily hrudky.

  3. Omáčku uvedeme do varu, vložíme do ní rybu, přidáme lžičku kaparů, trochu bíleho vína, citronovou šťávu, sušený celer, trochu sladké papriky a dovaříme.

  4. Žloutky ušleháme se 2 lžícemi studené vody, zahustíme jimi omáčku a popřípadě ještě dochutíme citronovou šťávou a solí. Frikasé podáváme s rýží.

Poznámka

zdroj: Rodinná encyklopedie vaření

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rybí frikasé

Tématické fráze: rybí fricase kuřecí frikasé s rýží frikasé rybí vajíčko recept rybí filé po balkansk co je frikasé rybi vajicka bílá omáčka frikase karbanatky frikase rybí frikané frikasé s rybou rybí frykase vepřové frikasé, rýže