Červenice obecná s bazalkovo-česnekovým máslem
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Energie | 512 kJ / 122 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,65 g |
Tuky | 8,58 g |
Vláknina | 6,83 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 1,62 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 6,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tato ryba u nás není příliš známá, koupila jsem ji na doporučení majitelky nedaleké nově otevřené rybárny. Maso je velmi jemné, pevné a opravdu výborné. Cena je cca 280Kč/1kg.
Pro zajímavost přidávám i foto této krasavice, na talíři vypadala podstatně přátelštěji :) Tato ryba patří stejně jako např. jeseteři k dlouhověkým druhům, dožívá se až 150 let a díky tomu je jejich lov přísně regulován (samice dospívají až po 33.roku života). Žijí až v hloubkách až 1 400m. Je tedy možné, že jsem na talíři měla kousek starší než jsem já sama, možná i starší než je moje mamča :D
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 1. 2011 16:59
11. 1. 2011 16:33
měla jsem v plánu s 2. filetem vyčarovat zítra něco dalšího, ale syn se po návratu ze školy tvářil na ten recept tak zasněně , že jsem neměla to srdce mu ji upřít , vaření proběhlo podruhé a máme po kamarádce
11. 1. 2011 16:05
11. 1. 2011 15:56
na talíři vypadá přátelštěji....o hodně více přátelštěji....úúžasně žrátelněji...až z toho na mě přišel Pavlův reflex
p.s. čert aby tě babo vzal...a nedá pokoj
11. 1. 2011 15:50
11. 1. 2011 15:43
11. 1. 2011 14:52
11. 1. 2011 14:30
11. 1. 2011 14:02
11. 1. 2011 13:50
11. 1. 2011 13:23
11. 1. 2011 13:05
11. 1. 2011 12:54
11. 1. 2011 12:23
11. 1. 2011 12:06
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 4 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 4 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 6 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Právě bylo uvařeno:
Mazanec
Blankahubalkova uvařila před 25 minutami
Jogurtová bábovka II
Makysek81 uvařila před 43 minutami
Jidáše, jidášky…
Denade uvařila před 2 hodinami
Vdolky naší holky
blankaholik uvařila před 2 hodinami
Řecké patates
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Kuře na paprice
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Španělské ptáčky z mletého masa
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Houbový kuba
Iveta. uvařil před 4 hodinami
Uzené maso jako lahůdka
Jan Nemec uvařila před 4 hodinami
Špagety s kuřecím masem
Martin87 uvařila před 4 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: gdoule gdoule foto gdoule recepty sépie recept gdoule pěstovaní limanda drsná sépie recepty zubatec recept ryba červenice orange roughy recepty mořský das gdoule recept limanda drsná recept mořský ďas recepty mořský ďas recept zubatec ryba recept sepie ryba zubatec gdoule obrázky limanda drsná recepty
Suroviny: červinice obecná, máslo, sůl, česnek sušený, bazalka čerstvá, olej olivový, rajče cherry
Červenice obecná s bazalkovo-česnekovým máslem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mEnr
33 názorů