Okáč obecný v pepřovo-hořčičné marinádě

Ryby Doba přípravy: 15 min+ uležení masa cca 30 min 4 názory

Ryby Doba přípravy: 15 min+ uležení masa cca 30 min 4 názory

Suroviny 1 porce

2 ks okáče obecného
sůl
citrón
MARINÁDA:
pepř
hořčice
4 lžíce oleje
2 plátky másla

Postup přípravy receptu

  1. Okáče obecného očistíme, odstraníme šupinky, ploutve, pokapeme citrónem, osolíme. V misce smícháme olej s polovinou pepřovo - hořčičné marinády a ryby jí celé potřeme i zevnitř. Necháme marinovat aspoň půl hodiny.

  2. Mezitím si rozehřejeme troubu na 200 °C. Rybu vložíme na pekáč včetně marinády a na každou dáme lísteček másla.

  3. Pečeme grilem, nebo horkým vzduchem z každé strany cca 7 minut.

    Podáváme s hranolkami, nebo jen se zeleninou.

Poznámka od kuchařky

Nedávno jsem koupila v Albertu tady tu rybu, i když jsem vůbec nevěděla, co s ní. Na internetu jsem o ní našla jen málo, ale to není žádná zvláštnost, hledání na internetu není mou silnou stránkou.:-))) Takže opět jeden z mých experimentů:-)). Našla jsem ve špajzu tuhle marinádu a experiment byl hotov:-))

Komentáře k receptu Okáč obecný v pepřovo-hořčičné marinádě

Tématické fráze: ryba okáč okac recept okáč okac ryba okáč obecný ryba okáč recepty ryba okáč recept recept okáč okac na grilu marináda na ryby recepty okáč recept na okače recept na rybu okáč marinada na rybu ryba okáč obecný jak připravit okáče okač ryba recept grilovaný okáč recepty ryby okáč obecný recept na okáče obecného