Červenice obecná s bazalkovo-česnekovým máslem
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Energie | 512 kJ / 122 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,65 g |
Tuky | 8,58 g |
Vláknina | 6,83 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 1,62 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 6,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tato ryba u nás není příliš známá, koupila jsem ji na doporučení majitelky nedaleké nově otevřené rybárny. Maso je velmi jemné, pevné a opravdu výborné. Cena je cca 280Kč/1kg.
Pro zajímavost přidávám i foto této krasavice, na talíři vypadala podstatně přátelštěji :) Tato ryba patří stejně jako např. jeseteři k dlouhověkým druhům, dožívá se až 150 let a díky tomu je jejich lov přísně regulován (samice dospívají až po 33.roku života). Žijí až v hloubkách až 1 400m. Je tedy možné, že jsem na talíři měla kousek starší než jsem já sama, možná i starší než je moje mamča :D
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 1. 2011 11:59
11. 1. 2011 11:53
11. 1. 2011 11:35
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Prsíčka s pórkem
Přidáno před 21 hodinami
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Tvarohovo-pudinkové pohárky s piškoty a meruňkami
Přidáno 26. 3. 2024 20:05
Velikonoční jidáše a vrkoč podle Petry Burianové
Přidáno 26. 3. 2024 16:04
Šlehaná vejce vařená ve formičkách
Přidáno 26. 3. 2024 13:25
Právě bylo uvařeno:
Čevabčiči do trouby
zuzana.vankova uvařila před 32 minutami
TOP Banánový chlebík
magdalena66 uvařila před 1 hodinou
Sušenky s kousky čokolády (cookies)
natomnesejde uvařila před 3 hodinami
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
misak2 uvařila před 3 hodinami
Listové těsto
misak2 uvařila před 3 hodinami
Vajíčková tlačenka
PaniMP uvařila před 11 hodinami
Velikonoční jidáše
Zuzana1 uvařila před 12 hodinami
Tvarohové řezy
Kattyy uvařil před 13 hodinami
Mazanec pro Irenku
Fitulka uvařila před 13 hodinami
Smetanové kari
Luciehola uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Barvení velikonočních vajíček může být zábava i umění: Použití slupek z česneku, červeného zelí a silonek dokáže zázraky
Co se jedlo za války: Recepty na vánočku bez vajec, med z margarínu nebo krém skoro z ničeho můžete zkusit i dnes
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: gdoule gdoule foto gdoule recepty sépie recept gdoule pěstovaní limanda drsná sépie recepty zubatec recept ryba červenice orange roughy recepty mořský das gdoule recept limanda drsná recept mořský ďas recepty mořský ďas recept zubatec ryba recept sepie ryba zubatec gdoule obrázky limanda drsná recepty
Suroviny: červinice obecná, máslo, sůl, česnek sušený, bazalka čerstvá, olej olivový, rajče cherry
Červenice obecná s bazalkovo-česnekovým máslem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mEnr
33 názorů