Zeleninové chipsy

happy.lenulka Kuchařka: happy.lenulka

Zeleninová jídla 9 názorů

Suroviny

3 velké mrkve
3 velké brambory
3 středně velké batáty (sladké brambory)
2 středně velké červené řepy
panenský olivový olej
sůl
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na co nejtenší plátky.

  2. Plech vyložíme pečicím papírem a na něj naskládáme nakrájenou zeleninu. Je dobré dělat každou zeleninu zvlášť na plechu, protože každá se peče trošku jinou dobu.

  3. Každý plátek zeleniny přetřeme peroutkem olivovým olejem.

  4. Pečeme při zhruba 130°C tak dlouho, dokud není zelenina křupavá.

  5. Upečené nejlépe hned konzumujeme posypané solí. Ale vydrží i v sáčku, ale čím čerstvější, tím lepší. Pokud budete brambůrky skladovat, tak je nesolte. Až těsně před konzumací, jinak brambůrky zvlhnou a to pak není ono.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 24 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zeleninové chipsy

  • helusa27 helusa27

    Dělala jsem http://recepty.vareni.cz/chipsy-z-cervene-repy/, ale potírat každý chips olivovým olejem je hodně práce. Možná lepší vzít rozstřikovač IKEA za 29 Kč, dát do něj olej nebo emulzi a jemným mlžením nastříkat. Rovněž nakrájet na robotu na úplně stejné plátky, aby se upekly všechny stejně za stejný čas. Mně nejvíc chutnaly vyloženě samotné plátky řepy pečené v troubě a nakonec dosušené po vypnutí trouby zbytkovým teplem - až byly vyložené křehké a křupkavé. Žádný olej ani sůl, dá se dodatečně.

    Odpovědět

  • Eva D. Eva D.(neregistrovaný)

    MrazovaJa: Já to zkusím v Actifryčku od Tefalu, olej se tam skoro nedává a myslím, že smažené budou více chutné.
    Jestli nezapomenu, dám tady echo, jak dopadnu :-)

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    V sobotu jsme náhodou natrefili v Tescu na zeleninové chipsy, jedny byly s příchutí čedaru a druhé s provensálským kořením, oboje byly moc dobrý. Na sáčku bylo napsáno že jsou z červené řepy a celeru, červená řepa převládala. Dneska je budu dělat doma, udělám je z mrkve, červené řepy, bílé ředkve a celeru.Recept na ně jsem našla ještě na jiných webových stránkách.:yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • sesi1 sesi1

    MrazovaJa: já bych řekla,že ne, tam by se to usmažilo-uvařilo a ne usušilo

    Odpovědět

  • cesneku cesneku

    zajímavé:yes:

    Odpovědět

  • happy.lenulka happy.lenulka(autorka receptu)

    MrazovaJa: nevím friťák jsem nezkoušela... ale u těchto chipsů je to potření olivovým olejem podstatné... udělá to tomu super chuť

    Odpovědět

  • MrazovaJa MrazovaJa

    Šlo by to udělat i ve friťáku - myslím Tefal actifry, ten bez oleje:-?

    Odpovědět

  • cardanka cardanka

    Zeleninové chipsy jsem ještě nejedla, ale věřím, že je to zdravá :-pdobrota;-):yes:

    Odpovědět

  • isindy isindy

    zeleninové chipsy jsem jedla u sestry, koupila je na nějakých farm.trzích, byly výborné :-p - zvlášť ta červená řepa byla luxusní :yes:. Ještě měla stejně upravený celer, s tím já nekamarádím :-// ale brambory, batáty i mrkev parádní :yes::yes:
    za mě bodík, někdy vyzkouším ;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: zeleninové čipsy brambůrky z červené řepy mrkvové chipsy cipsy z cervene repy chipsy z červené řepy v troubě chipsy z červené řepy a celeru zeleninové recepty zeleninové brambůrky chipsy z mrkve zeleninové chipsy řepa a celer recept mrkvové čipsy brambůrky z řepy zeleninové lupínky recept chipsy z červené řepy chipsy z červené řepy recept zeleninové lupínky zeleninove cipsy recept mrkvové chipsy recept zdravé domácí zeleninové brambůrky celerove chipsy v troubě

Zapomněl/a jsem heslo