Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Habešan

Habešan je opravdová lahůdka. Voňavé perníkové těsto potřeme povidly se skořicí. Následně posypeme opečenými lískovými ořechy, které se díky opražení v troubě krásně rozvoní. Podle tohoto receptu jej snadno zvládnete.

Hodnocení receptu je 5,0 (50×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

srettka

Snadný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 45 min + 24 hodin odležení těsta

85 min (40 min příprava + 45 min tepelná úprava, + 24 hodin odležení těsta)

Suroviny pro 2 kusy

2kusy

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 436 kJ /
2 972 kcal
Bílkoviny64,92 g
Tuky78,87 g
Vláknina17,55 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 1,86 g
Sůl0,42 g
Sacharidy471,13 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rozehřejeme troubu na 100 °C. Krok 2: Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto, které necháme do druhého dne odležet. Krok 3: Těsto rozdělíme na dva díly, které rozválíme jako štrúdl. Pomažeme je pořádně povidly a lehce poprášíme skořicí. Krok 4: Do rozehřáté trouby dáme na 10-15 minut opražit lískové ořechy, aby se uvolnilo aroma a zvýraznila chuť. Opražené ořechy vyjmeme a teplotu v troubě zvýšíme na 180 °C. Krok 5: Opražené ořechy posekáme nahrubo (můžeme použít houpačku na bylinky). Ořechovou drtí posypeme povidla a zavineme. Krok 6: Hotové záviny položíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 30 minut dozlatova.

TIP: Jak využít jedlou sodu nejen v kuchyni

Zveřejněno 20. 1. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Habešan

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rYW6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Habešan

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rYW6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (47)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Marie Svarcova: :-8:yes::yes::yes:

:-)<3:yes::yes: i u nás oblíbený - dovolila jsem si přidat foto , někdy peču i úzkéa nakrájené kousky jako cukroví:-K

Pre milovníkov perníčkov ako stvorené. S cestom sa robilo veľmi dobre.

:yes: Super recept :-) vynikající roládka :-! budu dělat častěji

Ja to robím z pizza cesta z Lidla a orechy meliem s cukrom. Na vrch javorový sirup tesne pred dopečením.

srettka: k drveniu orechov malá skúsenosť - dám do sáčku a párkrát prejdem válečkom...a ja ich "opekám" už drvené na suchej teflónovej panvici, sem tam prehrabnem.

Daniela B:tak to mě moc těší :-8 musím ho jeste vymyslet v BL verzi pro dceru;-)

od té doby, co se recept objevil dělám pokaždé ve vánoční době, ta vůně k tomu patří, až dnes se mi ho podařilo vyfotit, přidávám fotečku

Tak jsem hledala recept na něco s povidly,které jsem potřebovala zlikvidovat a rozhodla jsem se pro tento recept;-).Rozhodně nelituji,protože je to opravdová mňamka a musim se držet,aby ještě zbylo něco na zítřek kamarádce na ochutnání:-D:-!Myslím,že o víkendu upeču znova,povidla ještě zbyly:-p.Moc díky za báječný recept a posílám za něho bodíka:-K:-!:-!:-!

Výborné :yes::-K:-K:-K Přidávám bod a foto.

Tématické fráze:
jak rozpůlit kokosový ořech, medovník s povidly, dortománie galerie, moučníky, celozrnný závin s povidly, dort habesan, moučník habešan, perníková roláda s povidly, habersan, pernikovy zavin habesan, habesan buchta, chlebíček habešan, perník habešan, šátečky z celozrnné mouky s oříškovou náplní, perníkový závin s povidly, něco s povidly, habesan moucnik, perníkový závin s povidly a ořechy, recepty z dortománie, dortománie 21 díl

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, vejce, med, rum, soda jedlá, koření do perníku, povidla švestková, rum, skořice mletá, ořechy lískové

Přidat fotografie receptu