BÔČIKOVÉ REZNE

Jojko Kuchař:

Vepřové maso 19 názorů

515

Suroviny

600 g vepřového plecka
sůl
1,5 dcl mléka
150 g ementálu nebo goudy
100 g hladké mouky
1 vejce
1-2 lžíce mléka
100 g strouhanky
olej na smažení
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mäso umyjeme, pokrájame a zomelieme.

  2. Potom doňho primiešame soľ a mlieko.

  3. Mäsovú zmes uložíme na chladné miesto asi na 3 hodiny.

  4. Zvlášť postrúhame syr a pred úpravou ho primiešame k mäsovej zmesi, ktorú formujeme na rezne.

  5. Takto pripravené rezne obalíme v hladkej múke, v rozšľahanom vajci s mliekom a v strúhanke.

  6. Vypražíme v rozpálenom oleji po oboch stranách.

  7. Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 19 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: BÔČIKOVÉ REZNE

  • mirca75 mirca75

    Iljuško zlatá:-),buď v pohodě,nic se nestalo a já už si poradím,opravdu;-).

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    Asi si vždy tak dva dny dopředu napíšeme, co budeme dělat - je mi líto, že to takto dopadlo :-(

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Iljuško:-) chtěla:-D.Ale náhradní pokrm již vymyšlen;-).

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    :-DMirko - neříkej mi, že jsi chtěla dělat toto na zítra na véču:-?

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Iljušo:-)moc pěkné:-p a asi si napíšeme seznam co kdo;-):-D.Naše zítřejší večeře tímto mění směr a bude něco jiného bez fotky;-).Boďka letí.

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    Klasika, oblíbená v naší rodině. Peču na peč. papíru v troubě. Posílám bodík a foto ;-)

    Odpovědět

  • profesionální matka profesionální matka(neregistrovaná)

    K mletému masu přidávám všechnu možnou zeleninu, kterou sklidím ze zahrádky, čímž se maso "namnoží" a taky se sníží tučnost. Velmi chutné jsou řízečky s pórkem, celerem, mrkví, cibulí, kapustou atd. Mám doma tři puberťáky, žerou jako kyseliny. Takže nastavuju vším, co mi přijde pod ruku a strouhankou a vejci taky nešetřím.:-D

    Odpovědět

  • jirka jirka(neregistrovaná)

    Mamča to dělá už několik let,nic nového.Tady tomu říkáme Holandský řízek.Ale je to fakt dobrý

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79

    Já nejsem příznivcem tučného masa, ale tyto řízky mám opravdu mooooc ráda(pravda, jednou za čas).Můžete asi použít i mleté vepřové, ale nevím, jestli bude výsledek stejný.Mléko hodně té mastnoty "spolkne".Jen přidávám trochu více sýra a sekanou petrželku, jak je v originále.Receptu dávám 1.:yes:

    Odpovědět

  • ivanrosko ivanrosko

    hadam by bolo aj ine maso to vase je dost mastne:-?

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Já taky přidala hořčici a to mléko a je to nějaké řídké,snad to do zítra zhoustne,mám to v lednici a v nejhorším přisypu strouhanku.;-)

    Odpovědět

  • alus.s alus.s

    Jani dělala jsem přesně podle tohoto receptu, jen jsem přidala hořčici. Vejce jen na obalení.

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    ještě malý dotaz,už je to dlouho,co jsem to dělala,vajíčko jen na obalení?Do těsta ne?

    Odpovědět

  • rexinka rexinka(neregistrovaná)

    Udělala jsem včera k obědu,dobré, jen sýru jsem měla více, ale "moji chlapi" nevrčeli,chválili,takže bude jedna s hvězdičkou:-)):yes:

    Odpovědět

  • Hella Hella

    Jeden kuchař mi poradil, že je lepší sýr nastrouhat na mleté maso a zalít horkým mlékem, zamíchat a nechat odležet a od té doby to tak dělám.

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo