BÔČIKOVÉ REZNE

Jojko Kuchař:

Vepřové maso 19 názorů

515

Suroviny

600 g vepřového plecka
sůl
1,5 dcl mléka
150 g ementálu nebo goudy
100 g hladké mouky
1 vejce
1-2 lžíce mléka
100 g strouhanky
olej na smažení
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mäso umyjeme, pokrájame a zomelieme.

  2. Potom doňho primiešame soľ a mlieko.

  3. Mäsovú zmes uložíme na chladné miesto asi na 3 hodiny.

  4. Zvlášť postrúhame syr a pred úpravou ho primiešame k mäsovej zmesi, ktorú formujeme na rezne.

  5. Takto pripravené rezne obalíme v hladkej múke, v rozšľahanom vajci s mliekom a v strúhanke.

  6. Vypražíme v rozpálenom oleji po oboch stranách.

  7. Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Ohodnoťte recept: BÔČIKOVÉ REZNE

  • mirca75 mirca75

    Iljuško zlatá:-),buď v pohodě,nic se nestalo a já už si poradím,opravdu;-).

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    Asi si vždy tak dva dny dopředu napíšeme, co budeme dělat - je mi líto, že to takto dopadlo :-(

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Iljuško:-) chtěla:-D.Ale náhradní pokrm již vymyšlen;-).

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    :-DMirko - neříkej mi, že jsi chtěla dělat toto na zítra na véču:-?

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Iljušo:-)moc pěkné:-p a asi si napíšeme seznam co kdo;-):-D.Naše zítřejší večeře tímto mění směr a bude něco jiného bez fotky;-).Boďka letí.

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    Klasika, oblíbená v naší rodině. Peču na peč. papíru v troubě. Posílám bodík a foto ;-)

    Odpovědět

  • profesionální matka profesionální matka(neregistrovaná)

    K mletému masu přidávám všechnu možnou zeleninu, kterou sklidím ze zahrádky, čímž se maso "namnoží" a taky se sníží tučnost. Velmi chutné jsou řízečky s pórkem, celerem, mrkví, cibulí, kapustou atd. Mám doma tři puberťáky, žerou jako kyseliny. Takže nastavuju vším, co mi přijde pod ruku a strouhankou a vejci taky nešetřím.:-D

    Odpovědět

  • jirka jirka(neregistrovaná)

    Mamča to dělá už několik let,nic nového.Tady tomu říkáme Holandský řízek.Ale je to fakt dobrý

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79

    Já nejsem příznivcem tučného masa, ale tyto řízky mám opravdu mooooc ráda(pravda, jednou za čas).Můžete asi použít i mleté vepřové, ale nevím, jestli bude výsledek stejný.Mléko hodně té mastnoty "spolkne".Jen přidávám trochu více sýra a sekanou petrželku, jak je v originále.Receptu dávám 1.:yes:

    Odpovědět

  • ivanrosko ivanrosko

    hadam by bolo aj ine maso to vase je dost mastne:-?

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Já taky přidala hořčici a to mléko a je to nějaké řídké,snad to do zítra zhoustne,mám to v lednici a v nejhorším přisypu strouhanku.;-)

    Odpovědět

  • alus.s alus.s

    Jani dělala jsem přesně podle tohoto receptu, jen jsem přidala hořčici. Vejce jen na obalení.

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    ještě malý dotaz,už je to dlouho,co jsem to dělala,vajíčko jen na obalení?Do těsta ne?

    Odpovědět

  • rexinka rexinka(neregistrovaná)

    Udělala jsem včera k obědu,dobré, jen sýru jsem měla více, ale "moji chlapi" nevrčeli,chválili,takže bude jedna s hvězdičkou:-)):yes:

    Odpovědět

  • Hella Hella

    Jeden kuchař mi poradil, že je lepší sýr nastrouhat na mleté maso a zalít horkým mlékem, zamíchat a nechat odležet a od té doby to tak dělám.

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: holansky rizek holanský řízek recept recept na holansky rizek recept holansky rizek recepty holansky rizek jak se děla holanský řízek holansky sekany rizek maso na hořčici holanský řízek recepty holandsky rizek recept holandsky řizek holandský řízek original holanský mletý řízek recepty z vepřového masa holanský řízek holanský řízek se sýrem recepty-holansky rizek holansky rezen sekaný řízek se sýrem mletý vepřový řízek holanský řízek s nivou

Zapomněl/a jsem heslo