

Candát s okurkovou omáčkou
Suroviny
- 600 g candáta
- sůl
- mletý pepř
- citronová šťáva
- rostlinný olej
- hladká mouka
- mléko
- zeleninový vývar
- 2-3 sterilované okurky
- nové koření
- bobkový list
- petrželová nať
Postup přípravy receptu
Očištěného a omytého candáta nakrájíme na porce, stáhneme z kůže, vykostíme, osolíme, opepříme, pokapeme trochou citronové šťávy a necháme odležet na chladném místě cca hodinu.
Z rostlinného oleje a hladké mouky připravíme světlou jíšku, kterou zředíme studeným mlékem a zeleninovým vývarem, přidáme na kostky nakrájené sterilované okurky, nové koření, bobkový list, odleželé maso, podle chuti dosolíme a vaříme na mírném ohni za častého míchání, aby se omáčka nepřipalovala.
Uvaříme doměkka a podáváme ozdobené petrželovou natí.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Candát s okurkovou omáčkou
-
S candátem a jeho koupí jsem řešil stejný problém. Nakonec jsem jej našel na netu, bohužel až v Praze. Jsem z JM, naštěstí majitel byl ochotný mi při cestě za rodinou na Valašsko ryby co jsem si vybral hodit až před dům. Pokud jste z Prahy, zkuste tedy agseafood.cz, pokud z Moravy, nevěšte hlavu a cinkněte panu Čápovi, třeba bude mít taky cestu!
Jinak filety z candáta (dovoz Rusko) prodávají za cca 270 Kč/kg což je asi dobrá cena. Ještě snad lepší a dokonce levnější jsou filety z Okouna australského - barramundi. Zdraví Radim M.
-
Candát je opravdu vynikající ryba. Taky mně chutná ze všech ryb nejvíc. Ale kde ho vzít a nekrást? Je to drahá ryba
. Dřív manžel/rybář/ občas donesl, ale teď na ryby nemá čas, takže o candátovi si můžu nechat zdát
-
Candát je bezesporu jedna z nejlepších ryb, jaké jsem kdy jedla
Lepší, aspoň pro mne, než pstruh, losos a žralok, takže určitě plus
-
prostě výborný a snadný
-
tak to vypada moc dobre