Candát s okurkovou omáčkou

Desnika Kuchařka:

Ryby 5 názorů

21

Suroviny

600 g candáta
sůl
mletý pepř
citronová šťáva
rostlinný olej
hladká mouka
mléko
zeleninový vývar
2-3 sterilované okurky
nové koření
bobkový list
petrželová nať
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Očištěného a omytého candáta nakrájíme na porce, stáhneme z kůže, vykostíme, osolíme, opepříme, pokapeme trochou citronové šťávy a necháme odležet na chladném místě cca hodinu.

  2. Z rostlinného oleje a hladké mouky připravíme světlou jíšku, kterou zředíme studeným mlékem a zeleninovým vývarem, přidáme na kostky nakrájené sterilované okurky, nové koření, bobkový list, odleželé maso, podle chuti dosolíme a vaříme na mírném ohni za častého míchání, aby se omáčka nepřipalovala.

  3. Uvaříme doměkka a podáváme ozdobené petrželovou natí.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Candát s okurkovou omáčkou

  • Radim M. Radim M.(neregistrovaný)

    S candátem a jeho koupí jsem řešil stejný problém. Nakonec jsem jej našel na netu, bohužel až v Praze. Jsem z JM, naštěstí majitel byl ochotný mi při cestě za rodinou na Valašsko ryby co jsem si vybral hodit až před dům. Pokud jste z Prahy, zkuste tedy agseafood.cz, pokud z Moravy, nevěšte hlavu a cinkněte panu Čápovi, třeba bude mít taky cestu! :-) Jinak filety z candáta (dovoz Rusko) prodávají za cca 270 Kč/kg což je asi dobrá cena. Ještě snad lepší a dokonce levnější jsou filety z Okouna australského - barramundi. Zdraví Radim M.

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Candát je opravdu vynikající ryba. Taky mně chutná ze všech ryb nejvíc. Ale kde ho vzít a nekrást? Je to drahá ryba:-S. Dřív manžel/rybář/ občas donesl, ale teď na ryby nemá čas, takže o candátovi si můžu nechat zdát;-(

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Candát je bezesporu jedna z nejlepších ryb, jaké jsem kdy jedla;-) Lepší, aspoň pro mne, než pstruh, losos a žralok, takže určitě plus;-):yes:

    Odpovědět

  • Jana fejglová Jana fejglová(neregistrovaný)

    prostě výborný a snadný

    Odpovědět

  • gorgina gorgina(neregistrovaná)

    tak to vypada moc dobre

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo