Losos s okurkovou omáčkou

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Ryby 17 názorů

Suroviny

Naporcovaný filet z lososa podle počtu strávníků
trochu zázvoru
černý pepř hrubě mletý
koření na ryby ( Kabajaki)
sůl
Na omáčku:
salátová okurka (20 cm)
1/2 červené kapie
1- 2 šalotky
2 jarní cibulky i s natí
1 KL bílého vinného octa
3 PL čerstvého smetanového sýru
1 dcl sladké smetany
čerstvý kopr
máslo
sůl
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Porce lososa jemně posypeme pepřem a kořením a potřeme nastrouhaným zázvorem.

  2. Necháme alespoň hodinu odležet, solíme až těsně před pečením, aby losos nepustil šťávu.

  3. Mezitím si na másle zpěníme na drobno nakrájenou šalotku a přidáme na jemné nudličky nakrájenou okurku a papriku, osolíme.

  4. Zalijeme vínem nebo zakápneme octem a dusíme. Pokud dáme pouze ocet, přilijeme trošku vody.

  5. Ke konci dušení vmícháme sýr, smetanu, jarní cibulky a až nakonec kopr.

  6. Prohřejeme.

  7. Lososa, pokud je s kůží, dáme na rozpálený olej nejprve kůží dolů, přidáme kousek másla a pečeme z obou stran. Stačí 2- 3 minuty.

  8. Lososa podáváme s teplou okurkovou omáčkou a já zvolila jako přílohu brambory pečené v troubě s bylinkami.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 12 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Losos s okurkovou omáčkou

  • Karla Karla(neregistrovaná)

    :-):yes:vypadá to dobře.

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Eliza:, mysulka: Oběma vám díky:-K, byla to zase jiná zajímavá cht;-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Opravdu zajímavý recept, láká k vyzkoušení.:yes:

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :-p mádhera:-K

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Coolich:Jsem ráda, že jste zrealizovali, ale ten kopr tomu dodá úplně jinou dimenzi:-p. Příště zkuste. Díky:-K, jsem ráda, že chutnalo. A hlavně, ta omáčka se hodí ke každé rybě.

    Odpovědět

  • Coolich Coolich

    Dobrůtka! Sic jsem byl nucenej použít filé (když ten poslední kousek lososa v hyperalbertu nevypadal moc lákavě), a taky jsem zapomněl koupit kopr a zázvor nakonec jen mletý, nikoliv čerstvý...ale varianta s vinným octem nakonec byla docela vyvedená, takže jsem se rozhodl, že nám to chutnalo a někdy v létě to vyrobím přesně podle receptu, ne jako teď postupem jako moje stínová tchýně :-) Tož díky za inspiraci!

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    To vypadá chutně ;-);-);-):-K

    Odpovědět

  • Bahula Bahula

    Andrejko, to máš zase zajívavý recept, fotky jsou velmi lákavé a řekla bych propojení chutí neprozkoumané:-)):yes:+

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    rebeka: toto mi chybělo Nadi:-K;-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Suvicka:, varilamyskakasicku: Oběma vám moc děkuji:-K:-8

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    rebeka:Ty jsi prostě éro:-D:-)):-D;-)

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Krásný soulad surovin a bezva výsledek :-K:-O;-):yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    suroviny spolu krásně ladí,chutná krmě bříško hladí:-p:yes:
    krásné foto, marná sláva..rebík proto bodík dává;-):-D:yes:

    Odpovědět

  • Suvicka Suvicka

    Vypadá to zajímavě, krásné fotky. 9. bod je připsán. :yes::-K

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Anna Kocikova:, maiva: Děkuji, byla to dobrota;-)

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: mletý losos recepty recept losos briska recept z mletého lososa mletý losos recepty.cz recept losos v troubě losos mletý recept na rybu losos losos omáčka losos recepty recepty z lososa losos omáčky

Zapomněl/a jsem heslo